Valborgsmys

Jag stinker brandrök, fryser och har klämt i mig 2 varmkorvar samt en starköl. Det är Valborg och allt är som det ska vara, även här i Paris!
Pappa envisades med att inte ha någon jacka med sig till det lilla firandet ikväll, och fick skylla sig själv när det plötsligt blev mörkt och inte alls så varmt längre. "Man ska frysa på Valborg" mumlade han mest för sig själv och rörde sig närmre och närmre elden..

Ingen fjortisfylla för min del, jag kör Seinfeldkväll med världens godaste choklad istället. Känns mycket trevligare..
Det var mysigt att komma iväg på något i alla fall, nu ska jag krypa upp i soffan och värma mig innan jag slocknar. Imorn är det ledigt och papsens födelsedag ska firas med buller o bång, hipp hipp hurra för honom!

scarlett, där gick du för långt..

Jag har aldrig varit så himla förtjust i Scarlett Johansson, men det här är väl ändå droppen.. jag vet inte vad som är värst, hennes röst eller musikvideon. C'est catastrophique!


joiyeux valborg!

Häpp, filmen gick inte att bränna. Eller så är jag bara hemskt oteknisk.. men men, han får nöja sig med två fina glas-set och ett chict litet kort på mig och bror.

Nu ska vi iväg på något sorts valborgsfirande i svenska huset vid cité universitaire. Som sagt så är jag ingen stor valborgsfirare, men en eld har väl ingen dött av? Hoho..

Glad valborg på er sötnosar!

presentfix

Sitter vid lillebrors dator och försöker mig på att bränna en film. Det går halvbra kan jag rapportera.. om det funkar så blir jag glad i alla fall. Vinglas med matchande vattenglas, ratatouille och ett fint kort låter väl som bra födelsedagspresenter till papsen? Det hänger ju dock på att filmen går att bränna och att bror kommer hem snart så att jag kan fixa ett fint litet kort. Annars blir det bara glas för hela slanten.. hm.

Håll tummarna!

regn hos mig

Precis när jag satt och hurrade över att solen gjorde ett appearance så dök ett himla mördarmoln upp. Suck.
Hela helgen var helt underbart somrig, och nu är det bara regn regn regn.. regn hos mig. Blah.

Nu ska jag knipa igen käften och sluta klaga. Imorn fyller papsen år och nu ska det grejas presenter!

nu är det inte långt kvar..

På fredag drar jag till Stockholm i drygt en vecka, och det börjar verkligen kännas nu. Det kanske är fånigt att jag är så spänd, men jag kan inte hjälpa det. Jag åkte hit (till Paris) i januari, och då kändes det verkligen som att jag flydde.
Flydde från rastlösheten och alla krångliga relationer.. men nu har det blivit något helt annat. Jag har byggt nya relationer och släppt taget om gamla, och det känns som att jag har förändrats på dessa dryga tre månader.

Nu har jag hur som helst börjat planera min visit, ni som vill träffa mig nästa får börja boka in dagar o tider nu! Det som är spikat so far är Riddarkällarn (med tjejerna, gosh vad jag saknar er!) på fredag, amerikansk fotboll med L. på lördag, fika med B. på måndag och studentskiva på tisdag. Sen är det en hel hög av folk som jag ska hinna med, frågan är bara när, var och hur. Men det löser sig nog.

Nu ska jag gå o planera min packning, pirr pirr!



Så här taggad lär jag vara på fredag

update - äntligen!

Nu har de äntligen lyckats greja det här med bloggplattformsbytet, puh. Så nu är det bara att hålla tummarna för att det inte ska krångla mer! Att inlägg aldrig mer försvinner när man trycker på spara, aldrig mer driftstopp i timvis eller problem med inloggningen. Välkommen till bloggarnas paradis helt enkelt.
Hoppas vi.

Nu ska jag krypa upp i soffan o kolla på senaste GGavsnittet (avsnitt 15, Desperately seeking Serena), med jordgubbar eller något annat gott i högsta hugg.

Ciao!

free cone day!

image132Yes, idag var det free cone day Ben & Jerrys, vilken lycka! Smaskade på en gratis strut av nya Chocolate Therapy, den rekommenderas varmt.

Har haft en högst produktiv dag, bland annat så här jag tränat, tvättat, städat och dammsugit. Hemmafru nästa? Eller kanske inte.. men nu ska jag knata till köket o käka en laxkotlett eller två.

Tjipp o hej


moonchild

"Jag ska inte fastna framför datorn, jag ska inte fastna framför datorn, jag ska inte fastna framför datorn!"

Det här är ungefär de tankar som går igenom mitt huvud när klockan sakta men säkert börjar närma sig tolvslaget.. varför är allt roligare på kvällarna? Jag är definitivt en liten nattuggla, och så långt ifrån morgonmänniska man bara kan komma. Och någon gång ibland så önskar jag att det kunde vara tvärtom! I alla fall i veckorna, helgerna I don't mind..

Men nu ska jag krypa i sängs och avsluta dagen med ett Seinfeld-avsnitt... men jag ska bara se ett !

PS


Någon som kan minnas någon låt som heter Moonchild? Jag kommer nämligen inte på det, men det klingar så jäkla bekant.. hm.

pepp!

Måste bara sticka in att jag är så himla pepp på sommaren! Framför allt så är jag pepp på återkomsten av min hälsa. Känns som att min livsstil har gått rakt ner i botten under våren, och jag är mer motiverad än någonsin att get back on track. Bättre mat och mycket träning, ska bli underbart. Har redan skrivit en liten lista över goda grejer som är bra att ha hemma, mamma - take notes!

Ett litet utdrag:

Avocado
Keso
Ägg
Havregryn
Hallon
Haricot Verts
Nötter


Hälsotönten är på väg tillbaka - I can't wait!

let the valborgshets begin

Sitter och slösurfar lite och fascineras över hur många som skriver om Valborg. Det verkar vara en jättegrej för många i vårt avlånga land.. jag fattar inte riktigt grejen. Att fjortisar tar varje chans de kan för att festa loss och supa ner sig visste jag redan, men det här kanske är större än så? Folk som går och klipper sig för att se bra ut på firandet och de som redan har varit på systemet och planerat allt. I don't fat..?

Jag ska möjligen ha lite champagnefrukost i solen vid eiffeltornet med ett gäng uppsala-bor, valborg är tydligen bäst i deras lilla studentstad. Någon uppsalare här som vet? Som can clue me in på vad som är så spännande?

lyx

                        image130  image131 

pics från i fredags

       image128  image129

                                                Moi et les deux sötnosar!

Två snabba om förra inlägget

1. Låten heter "Tyst & Cool", den var med på plattan "Samma typ av annorlunda saker" som kom ut -97. Älskar den plattan, klockrena texter och framför allt så framkallar den många fina barndomsminnen för min del. Nostalgi!

2. Någon skrev att den känner igen sig mycket i det jag skriver, och det känns faktiskt jätteskönt att höra! Speciellt när det gäller saker man känner sig osäker på, då är det skönt att veta att man inte är ensam. En kram till dig!

"Ibland så vill man bara vara tyst och cool..."

Jag vet inte vad det är med mig idag, men jag känner mig helt off. Vet inte om det är bristen på sömn eller något annat som spökar.. har haft någon sorts kramp i magen sen jag vaknade också, mycket mystiskt. Ska testa att käka lite lunch och hålla tummarna för att det går över sen.

Jag är en person som inte pratar så där överdrivet mycket när jag inte känner mig helt hemma i ett sammanhang. Med mina kära kompisar och med familjen kan jag mala på ordentligt, men i många andra sammanhang så föredrar jag helt enkelt att vara rätt tyst. Och ibland önskar jag att jag var annorlunda på den punkten. Oftast är det inte för att jag känner mig hemskt osäker eller att jag är väldigt blyg (för det tycker jag inte att jag är), men för att jag helt enkelt inet har något bra att säga. Och har man inget bra att säga kan man lika gärna vara tyst, var det någon klipsk person som sa.

Men i klassrummet till exempel, där önskar jag att jag kunde ta lite mer plats. Nu känns det som att det har blivit en grej att jag är tyst av mig, så då blir det bara svårare och svårare att börja prata. Jag är ju inte helt mute, men jag är nog den som pratar minst i klassen.

Det är inget jätteproblem, men det är en liten grej som jag inte är så förtjust i hos mig själv.
Behövde bara dela med mig av det - nu ska jag gå o rota i kylen. Puss o hej

PS

Titeln är från en låt av Wille Crawford, inte något sorts självgott citat.

måndagsmorgon

Kunde aldrig somna inatt.. låg vaken ett flertal timmar och kände mig pigg som en himla mört (varför säger man just pigg som en mört? Är mörtar väldigt pigga typer? Det här måste undersökas...). Vaknade dessutom med ett gäng nya myggbet. Jag som är lite överkänslig mot bett i olika former får såna mastodontformade bett också, min högra arm ser nu helt röd och bucklig ut. Och det värsta - jag har fått ett bett på nästippen. Inte hett.

Nu har jag hällt i mig ungefär 3 liter kaffe och det är dags att börja masa mig mot skolan. Sista veckan nu, hurra! På fredag blir det sverigevisit.. pirr pirr !

PS

Spritpenna var det någon som sa att den gillade lukten av, och jag förstår det! Som sagt, kanske inte något man bör sniffa allt för länge på, men en liten whiff då o då har väl ingen dött av?
Vet inte om det är något med det kemikaliska som luktar "gott", eller vad det kan vara. Bra är det ju definitivt inte. Hm..

Men nu, off to bed!

cherry baby

image127Jag tror att jag har ätit för mycket vindruvor och körsbär idag.. har väldig magknip nämligen. Jag vet att jag inte borde ha käkat så himla många körsbär som jag gjorde, men det är ju så gott! Och ni måste hålla med om att körsbär är det sexigaste bäret? Vet inte vad det är, kanske är det färgen, eller att dom kommer i par. Något är det i alla fall, jordgubbar kanske är the kings of romance - men körsbär är the queens of passion! (och även mitt favoritbär, och det dyraste himla bäret i stan..)

my blueberry nights

Har precis sett filmen My Blueberry Nights med lillebror, och det va riktigt bra. Hade ingen koll på den alls, så jag visste inte vad jag skulle vänta mig. Tyckte i och för sig att man aldrig riktigt lärde känna karaktärerna, det kändes lite som att man slängdes in i en historia som man aldrig riktigt kände sig hemma i.

Det handlar alltså om en ung tjej (Norah Jones) som åker på en sorts resa i usa, efter att ha fått sitt hjärta krossat av pojkvännen. Under resan träffar hon olika människor som påverkar henne på olika sätt - problemet där tycker jag var att man antingen kunde ha fokuserat djupare på personerna hon mötte på vägen, eller inkluderat fler personer, i kortare bitar.

Jag kom aldrig riktigt in i filmen, men ändå så gillade jag den. Snyggt gjord, bra musik (älskar "try a little tenderness", som dock var med på lite udda ställen) och bra skådisar. Och vem gillar inte att dregla över Jude..?

image126

My blueberry nights - allt som allt, en sevärd film!



and the smells go on

Nyklippt gräs är definitivt något som hamnar på topplistan av mysiga dofter, så somrigt.. regnvåt asfalt är också en höjdare, summer in the city-känsla på den!


fotograf för tv4 nästa?

Nu har jag skickat iväg en bild på papsen till tv4. Intervjun sänds på tv4nyheterna ikväll, så om ni kikar så kan ni tänka på att det är jag som har tagit den chica lilla bilden på Monsieur Arne Kallin.

Fick ett meddelande av D. i baren också, till hans "favourite little swede", jag saknar honom!

Nu - tillbaka till stekningen i solen. Känns som att vara i Grekland på solsemester, bara stranden som saknas. Om det fortsätter så här så kommer jag va brunast i stockholm när jag dyker upp på fredag. Hurra!

hittade !

Nu har jag hittat alla boysen i baren på facebook, hurra! Två av dom har ju dragit tillbaka till Australien, så det känns bra att kunna ha lite kontakt ändå. Oz är inte samma sak utan dom..

Nu ska jag sätta mig o sola ett tag till, om ett par timmar är det off till flygplatsen för att hämta lillebror. Skönt att ha honom tillbaka i stan!

"I can smell something.."

Nu har jag smörjt in mig ordentligt med solkräm så att jag kan hänga i solen utan att bättra på min tomatlook. Och jag älskar doften av solkräm! Det är bland det bästa som finns, för det framkallar så mycket minnen. Så fort den lilla flaskan öppnas så ser jag alla solsemestrar passera framför ögonen, jag kan blunda och på en sekund färdas tillbaka till Malta, Mallorca, Sicilien eller Samos.

Några andra dofter/lukter jag gillar är nagellacksremover, hårspray och bensin (gå igenom bensinmackar ligger i toppen). Inte fullt lika hälsosamt kanske, men det är ju inte direkt så att jag sitter och sniffar. Vad gillar ni för dofter? Något udda? Som bensin och hårspray, mmm...

La nuit des rencontres?

Hit ska vi ikväll, ska bli kul att gå på något nytt ställe känner jag. La nuit des rencontres låter ju lovande dessutom..
Tjejerna är samlade hemma hos ett par kompisar och jag har just kommit hem från italiensk middag med pappa. Kör lite förfest för mig själv igen, blir så hetsigt att åka till tjejerna nu för att sen vända rakt tillbaka till stan. Så jag laddar upp med desperados och lite skön musik. Kanske spanar in ett Lost-avsnitt eller två, fast det kanske inte är så partypeppande.. hm.

PS


Kusin, jag testade ditt förslag med färgglatt, men det såg helt galet ut tyvärr.. så jag gick tvärtemot o är helt svartvit, får hoppas att det är mörkt på klubben!

jag blir alldeles knäsvag...



Jason, will you marry me?



not so hot.

Jag har ett litet problem. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig ikväll - för vad jag än sätter på mig så framhäver det min jäkla solbränna. I det gula linnet jag har på mig nu ser jag ut som spanska flaggan.

hjälp mig! Vilka färger funkar med stekt tomat-looken?

jag lever!

Har varit seg på att uppdatera här idag, men jag har prioriterat sommarvädret! Nu kan man verkligen gå ut i linne och kjol, svensk sommar i Paris när den är som bäst. Lovely.

Igår vart det party med tjejerna, sista kvällen på vanliga stället på ett tag. 'Min' bartender har åkt tillbaka till Australien nu, sorgligt nog. Både A. och D. är tillbaka där nu, så det känns definitivt tomt i baren. Nu är det mest dom otrevliga tjejerna kvar.. nu 'har' jag ju å andra sidan en ny dude i baren. Får se hur det blir där, är inte ens säker på att jag är så himla intresserad. Oh well. Jag tar det som det kommer helt enkelt, det brukar funka bäst så.

Ikväll blir det fest med ett större gäng tjejer, efter middag på stan med papsen. Ska bli riktigt roligt, men jag måste erkänna att det inte är sig riktigt likt när vi inte är kompletta, eftersom  H. är i stockholm en vända, kom tillbaka H.!

mitt i dramat

Tidigare var det prat om att jag och papsen skulle ut och äta ikväll, men det känns inte riktigt som att det kommer att bli verklighet just ikväll. Telefonen går varm av stans alla poliser och journalister.. så fort han har lagt på luren så ringer det igen. Känns som att jag lever mitt i den här dramatiska soppan, det går aldrig att koppla bort. Det knackar bokstavligen på min dörr.

Ikväll flyr jag ut med tjejerna på stan, och jag ska definitivt inte ta taxi hem.

Raggningsställe nr 1

Har suttit i monceau o solat hela eftermiddagen, underbart! Nu är jag röd som en tomat, men det är åtminstone jämnt. Måste nog inhandla lite solkräm.. Inte mindre än tre killar raggade på mig i parken idag, det är the place to be verkar det som! Tyvärr så var det inte någon intressant, men alltid något.
Första körde på småprata o bjuda på kaffemetoden, andra satte sig och började direkt gissa på var jag kom ifrån och tredje tyckte att jag hade tittat på hans chokladbit, och försökte alltså erbjuda hela himla kakan. Jag sa nej till både kaffe och kaka, men kunde inte låta bli att skratta lite för mig själv.
I den här stan är folk verkligen så mycket mer öppna, det är jättelätt att träffa nya människor. När det blir varmt ute verkar alla bli ännu mer sociala dessutom, det är en helt annan värld än lilla stockholm.

Nu ska jag försöka planera ihop någon sorts outfit till kvällen, jag hoppas på att favoritskorna kommer hem från skomakaren ikväll, annars får jag tänka om..

klänningsdröm

image125 Jag brukar inte vara den som hänger upp mig på kläder som jag ser på kändisar eller på tv, men jag tror att jag svimmar - va fin leighton meesters sjömansklänning är! Vilken dröm..
Jag drömde om en sjömansklänning när jag var 8 år, och då fick jag en att ha på skolavslutningen. Marinblå och vit, komplett med matchande skor och hatt. Jag var i alla 8åriga flickors himmel, och nu vill jag ha det igen! Leighton, ge hit klänningen!

PS

Hon själv är ju också så snygg så jag inte vet var jag ska ta vägen. Gillade henne inte så överdrivet mycket i början av serien, men de senaste bilderna jag har så har hon överträffat sig själv i varenda en. Go Blair!





sun is shining

Idag ska jag ut i monceau och satsa på att jämna ut min fula solbränna, helt underbart väder ute! Känns verkligen som svensk sommar, helt perfekt är det. Ska utrusta mig med musik, film i iPoden, bok, vatten och något att knapra på. Underbart!




Kolla in det underbara klippet! Det är väl ändå sommar så det lyser om det? Jag säger då det, -79 var det verkligen klass på melodifestivalen.. hoho

oväntad vändning

Jag känner en snubbe i Prag som äger en bar tillsammans med en kompis. I och med att han jobbar i baren så blir det att han själv dricker väldigt mycket, och eftersom det fortfarande är lagligt att röka inomhus i tjeckien så gör han det också. Rent allmänt så lever han mitt i ohälsans förlovade land.

Men när jag pratade med honom idag så hade han gjort en helomvändning. Han har blivit tillsammans och gjort slut med sin före detta ett antal gånger, och nu senast så tjatade hon så mycket om att dom skulle försöka igen så att han gick med på det. Sen lämnar hon honom för en annan tjej. Inte så jäkla kul situation helt enkelt.. så nu har han bestämt sig för att ändra sin livsstil. Han har varken rökt eller druckit på nästan en vecka (vilket i den världen är länge) och han har börjat med fäktning och yoga. Yoga. Om ni visste vem jag pratade om så skulle ni antagligen ramla av stolen när ni läste det här (S., är du förvånad eller är du förvånad?). Själv så har jag kramp i magen av skratt, det är så sjukt svårt att föreställa sig!

Så när jag känner mig lite deppig eller nere, så är det bara att tänka på honom och hans nya yogaliv, så kan jag skratta bort ett par timmar..

image124

Jag och min nya vän - Yogin.


7 dagar kvar

Jag drömde något skitskumt inatt. Minns inte exakt hur det va, men det va DaVinci koden-stil på det hela.. nåt Gud-dokument som hade gått sönder, och nu hittades en bit av det o blablabla.. fråga mig inte var jag fick det ifrån.

Äntligen är det fredag! Hurra! Och om en vecka åker jag till Stockholm, känns riktigt pirrigt nu. Ska bli roligt, men jag är himla nervös samtidigt. Nedräkningen kan börja..

Men nu börjar jag min nedräkning till att mitt frukostägg är klart - 3, 2, 1.. klart!

Till Klara och alla chokladälskare!

Kommentar av Klara

Heej Elin!
Shit vilken snygg sida du har gjort:))..är liite avundsjuk, hur har du gjort allt? Du får gärna ge mig liite tips. Den där maten lät ju riktigt god! Nä håller med om att det inte är så kul att vara ensam men ibland kan jag dock tycka att det är underbart att bestämma helt själv vad man vill göra och hur. Ja det är jag som även intervjuat dig via mejl om veckorevyn.com, börjar så sakta att bli klar med hela grejen.
Vi hörs!
Kram Klara

Hey Klara, jag anade nästan att det var du! Tack tack tack för berömmet! Börjar sakta men säkert bli nöjd själv, lite pill kvar, men du vet hur det är.. man blir aldrig riktigt nöjd. Jag har använt mig mycket av den här grymma bloggen, och så har jag suttit o klurat och testat mig fram en hel del själv. Läser som sagt gärna arbetet när du är klar, det är bara att höra av dig när du vill! Jag hejar på här.

image123 Och så en liten parentes till alla chokladälskare som läser. Och då menar jag riktiga chokladälskare, som uppskattar en riktigt fin choklad och inte bara glufsar på marabou mjölkchoklad (vilket iofs också kan vara gott ibland, men tro mig.. det är skillnad på choklad och choklad.).
Anyway - jag har hittat världens godaste choklad! Vet inte om den finns i sverige, men jag ska definitivt köpa med mig ett jättelager när jag drar härifrån. My god va god den är!





Känslan ger sig inte

Även idag känns det som att det mesta i min värld cirkulerar runt flickan som dog i fredags. Kan verkligen inte släppa det, det är så sjukt obehagligt, sorgligt och onödigt. Varje gång jag ser en taxi känns det som ett slag i magen, när jag går förbi klubben hon var på går luften ur mig helt. Aldrig mer taxi ensam, jag säger bara det.

För att koppla bort alla obehagliga tankar som smyger sig på så tänker jag på sommaren. Fy vad jag längtar! Ser framför mig precis hur jag vill att det ska vara.. sola med nära och kära hela dagarna, jobba ett par timmar om dagen, träna ofta (som vanligt, gosh vad jag saknar det...), god somrig mat och en massa fest! Grillning på skinnarviksberget och picnic i humlan.. tunna kläder och öppna skor. Längtar!

italiensk för mig själv

Pasta med sås á la puttanesca, mozzarella, prosciutto och parmesan. Det låter väl smaskigt? Tänkte svänga ihop det till middag om en stund, här i min ensamhet. Rätt så skönt att vara för mig själv faktiskt.

Jag är en väldigt social liten flicka, om jag är ensam och sysslolös för länge så blir jag galen. Men ibland är det faktiskt skönt att bara vara för sig själv ett tag. Göra sånt jag tycker om, äta vad jag vill och bara få lite andrum.

Så ikväll blir det som följande: Seinfeldrace, god pastarätt och mörk choklad till efterätt. Arrividerci baby !


I made it !

Yes, jag grejade internet! Je suis une tekniskt geni. Eller kanske inte. Men grejade det gjorde jag i alla fall, hurra! Men nu vill jag ju inte lämna den här fina datorn.. som tur va så ska pappa iväg på någon middagsbjudning hos ambassadören ikväll, så jag kan sitta och häcka vid hans flashiga dator hur länge jag vill.

Nu verkar det förresten vara klart att jag blir mer eller mindre utsparkad hemifrån i höst. Om det blir så att lillebror flyttar tillbaka till mamsen i Stockholm så kommer det bli för trångt för alla tre i vår lilla lägenhet. Så antingen måste jag fly landet (jag tror starkast på det), hitta ett jobb och egen lägenhet eller emigrera tillbaka hit till papsen. Jag sätter som sagt mina pengar på nummer ett. Och blir det uppskjutet ett par veckor in på hösten så drar jag nog hit så länge.

Nu vet ni det. Kanske ska dela av mig av detta till familjen också, Oh well.. förr eller senare lär de ju märka något.


PS


Någon åsikt om nya sidan? Jag börjar bli riktigt nöjd. Några små detaljer som ska grejas, och så är jag lite delad om menyn här till höger.. måste jobbas på känner jag. Men det är på väg åt rätt håll!


material girl

Jag blir lite nervig av att sitta här vid pappas flashiga laptop, som står på hans nya tjusiga marmorbord.. känns som att jag när som helst kommer ha ner något på golvet och så går allt helt åt helvete. Allt verkar stå stadigt och fint, men jag blir så nojjig.

Funderar även på att sno den här datorn för gott. Den är så fin! Min gamla stenåldersbumling har ju ingenting om man jämför med den här.. en snygg smidig laptop att ha med sig till monceau/ le luco på eftermiddagarna skulle ju vara drömmen. Det, körkort och en resa till Australien önskar jag mig i 20årspresent, fick du med det papsen?

irritationsmoment nr1

Min och lillebrors internetanslutning bestämde sig imorse för att inte vara med längre. Fråga mig inte varför, men efter att jag hade postat mitt lilla frukostinlägg så la allt av. Jag lämnade det snällt ifred i förhoppningen om att det skulle ha kommit på andra tankar när jag kom hem - men icke. Har pillat och petat i snart en timme, utan minsta framsteg. Det värsta är att det står att allt är tiptop, men det är det ju tydligen inte eftersom ingenting som har med internet att göra fungerar. Sjukt frustrerande!

Nu har jag hur som helst snott åt mig pappas laptop, där det tack och lov fungerade. Nu kan jag dock inte lägga in några av mina bildbevis på hur varmt det var idag.. jag har nämligen fått stans fulaste solbränna. Jag måste ha suttit snett eller något, för min ena axel är helt knallröd. En snygg, tjock kritvit rand rand bryter av lite chict där bandet på mitt linne har legat. Min andra axel, och vänstra delen av bröstet, ser ut som en ipren. Vilket skämt!
Måste gå i heltäckande dress tills det lägger sig..

Puss från en tomat (/mozzarella)

frukostfunderingar

Jag vill ha mitt rostbröd rostat på ett speciellt sätt. Det ska vara mörkbrunt, men inte bränt. Det är en fin linje mellan det perfekta brödet, och det oätbara.
Idag kom jag att tänka på min gamla högstadiekompis M., eller rättare sagt hennes pappa. Han ville nämligen ha brödet kolsvart. Han brände upp tre brödrostar under tiden som jag umgicks med hans dotter. När rosten stod i lågor kunde han krypa runt på golvet och leta iväghoppade kolbitar, och utropa "perfekt!" när han hittade en kvarleva eller två. Udda?

En annan sak jag funderade på är ägg, (och nej, inte vad kom först) att man lägger dom i kallt vatten en stund efter att man har kokat dom. På så sätt blir de lättare att skala, men jag har aldrig riktigt reflekterat över hur det där funkar.
Men visst måste det väl vara så att i kallt vatten så krymper ägget? Saker och ting sväller ju när det är varmt, och krymper när det är kallt. Så det lilla ägget måste alltså bli ännu lite mindre i sitt skal när man chockar det med kallvatten efter kokning. Visst kan väl det stämma?

Nu ska jag studsa iväg till skolan, solen strålar utanför fönstret och jag känner mig pigg och glad!

Puss o kram, gummibanan

sweet dreams

Den här somnar jag till ikväll.. godnatt!


friskislängtan

Så där ja, nu är jag hemma igen efter mitt eget lilla midnattslopp. Råkade gå rakt förbi tvärgatan jag skulle in på, så innan jag visste ordet av det så hade jag gått runt hela etoile.. ibland lever jag verkligen i min egen lilla bubbla. Men det är rätt trevligt i min lilla bubbla, så jag klagar inte.

Nu ska jag ta o krypa till kojs och försöka peppa mig lite för att komma upp till skolan imorn. Bara 7 skoldagar kvar innan jag tar en tur till stockholm...!

Har förresten börjat längta hemskt mycket till sommaren. Och speciellt mycket längtar jag efter att börja träna ordentligt igen. Jag är en sån himla träningsnörd i vanliga fall, och nu har jag lagt av mig helt. Kommer på mig själv med att gå o tänka på vilka träningskläder jag ska använda, vilken ny musik som kan ha dykt upp på passen och hur gymmet i skrapan ser ut. Ah.. kära friskis. Home sweet home!

efterättsdilemma

Klockan 12 ska jag träffa tjejerna utanför Duplex och överlämna min lilla fribiljett för kvällen, känns lite skumt att komma dit och möta dom o sen bara gå hem igen.. men it's for the best! Blir nog skönt med en liten promenad innan läggdags också, få lite luft och röra lite på benen. Har varit så väldigt stillasittande idag känner jag.

Fram tills 12tiden tänkte jag hur som helst knapra på lite choklad framför Seinfeld (är någon förvånad?). Nu är ju frågan bara vilken choklad jag ska ta? Det finns kladdkaka, mousse, cookies, mjölkchoklad och Ben & Jerrys chocolate fudge brownie. Och så finns det ju såklart kanelbullar, popcorn, ostar, nötter och 2 andra Ben & Jerrys-sorter. När det kommer till efterätter går det inte direkt någon nöd på mig..

Vissa tränar till sommaren, jag tänkte satsa på att träna på sommaren istället. Lär ju inte direkt bli någon spännande solsemester, och om jag ändå är i stan och jobbar så kan jag ju lika gärna köra då (när jag får det gratis). Fram tills dess blir det choklad och efterätter för hela slanten, hurra!

en pappa upphittad

Nu dök papsen äntligen upp här hemma, som jag anade så var det mycket på jobbet idag. Många journalister som vill ha svar och mycket att ta hand om. Hela den här händelsen har gjort mig (och många runt mig) helt skakad, svårt att koppla bort ibland.

Men det enda jag kan göra är att ta hand om mig själv och mina vänner, och sända ut en tanke till flickans nära och kära. Det som hände är helt vidrigt, ett öde man inte önskar sina värsta fiende. Det får en att inse hur skört livet är, att vad som helst faktiskt kan hända. Och det kan hända en själv också, inte bara folk runtomkring en.
Det får mig att tänka på att jag ska ta vara på min tid, och uppskatta varje dag. Man vet aldrig när något händer! En olycka kan dyka upp om 50 år, eller imorgon. Eller i bästa fall aldrig, men man ska aldrig bli för säker på det.

Och innan det här flummar iväg för mycket (jag har skrivit ungefär en novell till som jag genast raderade) så ska jag knata till köket och mata mig och far med lite gräddstuvad pyttipanna.

Ciao.


en eftermiddag på balkongen

Har haft en underbar eftermiddag i solen på balkongen.. när solen ligger på känns det verkligen som sommar. Lovely! Nu ska jag ringa pappa o se vart han har tagit vägen, har inte hört av honom på hela dagen. Mycket mystiskt..

                          image120image121

filmklippslycka

Nu har jag lärt mig hur man lägger in videoklipp här också, tycker att det här är så fånigt roligt! Bloggandet har fått en helt ny dimension för mig..

Bjuder på en skön låt som har gått varm i mina iPodlurar de senaste veckorna. Våren och sommaren ligger i luften!


eftermiddagsmys

 
image119Sitter och dricker kaffe i min (eller ja, pappas) snygga kopp, visst är den fin?  Ska nog ta och sätta mig på balkongen (en av våra tre stycken) med Johnossi i lurarna en stund och njuta av värmen. Helt underbart är det!

Ikväll ska några av tjejerna ut och parta på Duplex igen, men jag ska försöka vara duktig och låta bli. Ska ju upp o hoppa till skolan imorn.. har dock en fribiljett till klubben ikväll, så jag ska hur som helst möta upp dom och överlämna den. Vet att jag kommer bli frestad att hänga på, men jag ska stå emot! Får ladda upp med Seinfeld / Lords of Dogtown och någon god efterätt, så kanske det funkar.

Partypingla + skolflicka är inte den bästa kombinationen..

les girls

Bjuder på en liten bild från helgens upptåg, men nu måste jag slänga mig ut i solen som just dök upp!

image118

jag ger mig !

Så där ja - nu drar jag upp ett till meningslöst inlägg innan jag ger mig för stunden och hoppar in i duschen. Har lyckats få upp en profilbild nu i alla fall, men nu vet jag inte om jag är nöjd med den.. när man väl börjar göra om så är det svårt att sluta, blir aldrig helt nöjd!

Oh well. Som sagt, nu ska jag ge mig och ta en dusch istället. Kan ju inte sitta här och häcka hela dagen. Tyvärr så är det regnigt och trist utanför rutan, så en promenad känns inte så där väldigt lockande. Hm.. något ska man väl kunna hitta på.

Puss på er sötnosar

uppdatering!

Nu får ni leva med en del helt meningslösa inlägg, för vissa grejer uppdateras nämligen bara nära man publicerar något nytt. Just nu försöker jag få tillbaka min lilla profilbild, den försvann någonstans i rymden igår kväll.. så nu gör jag ett nytt försök!

And the pill goes on

Hej svej alla glada läsare, idag kämpar jag på med designandet av bloggen! Gillar hållet det går åt, men det är mycket kvar att pilla med tills jag blir nöjd. Om någon har några starka åsikter eller invändningar så är det bara att hojta till, jag tar tacksamt emot tips och konstruktiv kritik. Konstruktiv kritik is the shit.

See you later alligator.

färdigpillat for the moment

Nu har jag pillat så mycket så att ögonen snart går i kors känner jag. Har lyckats pilla bort profilbilden också ser jag, vilket kanske inte va så himla smart. Ni får kika på den tjusiga som jag lägger upp här i inlägget så länge helt enkelt, för nu pallar jag inte mer! image112

Ska gå o ragga upp ett par hallon i köket     och kolla på Seinfeld en stund innan jag    däckar. Puh! Vem visste att     bloggdesignande va så utmattande? 

Full house

Sitter här och kämpar med designen på den här lilla bloggen, har aldrig brytt mig om det tidigare men nu tänkte jag börja satsa lite. Är ju ändå inne o skriver varje dag, och ni som läser kan ju få spana på något snyggare än den här trista bakgrunden. Har försökt lägga upp en chic liten parisbild längst upp i en halvtimme nu, det funkade i en minut och sen försvann det. Mycket mystiskt.. syns den för er?
Oh well. Ska inte tråka ut er med det, ni får helt enkelt se mina små stapplande steg mot en snyggare sida.

Pratade just med mamsen om att lillebror vill flytta tillbaka till Stockholm i höst. Något som tyvärr inte alls kom som en god nyhet för mig.. För det första så är det boendesituationen - ska jag, mamma och lillebror bo tillsammans i vår lilla trea? Vem ska sova var? Ska han hänga med alla sina polare hos oss? Har vant mig vid att bo ensam med mamma nu, och det har varit så himla bekvämt. Känns dessutom som att jag och bror har en mycket bättre relation när vi bor en bit ifrån varandra och inte är så inpå varandra hela tiden. Jag lär iofs fly landet i höst, men någon gång ska jag ju komma tillbaka.. ska någon ta över mitt rum när jag är borta då? Jag har nämligen det mest attraktiva sovrummet - störst, flest garderober och något avskilt. Hm. Inte bra.
Det andra lilla problemet är att jag inte alls tycker om tanken att han ska gå nian i Engelbrekt. Jag själv gick i grannskolan Matteus, och jag vet precis hur mycket grupptryck, drickande och mobbning som cirkulerade i Vasastans och Östermlams högstadiekretsar.
Det här känns inte alls bra mina vänner, inte alls.

Det här vart inte alls så kul för er att läsa, men jag behövde skriva av mig en snabbis. Nu ska jag återgå till att försöka få upp den där himla bilden.

Puss på er.

PS

Någon annan som brukade kolla på Full House? Älskade det när jag gick i 4an/5an, när jag bodde i köpenhamn o hängde med massa amerikanska ungar. Gick i perfekt tid efter skolan också.. Quel nostalgitripp.

image112


sol sol sol

Det är helt underbart väder ute! Har slagit upp mina fönster på vid gavel och bara njuter av solen som strömmar in. Satt i monceau i nästan två timmar och njöt i fulla drag, blir alltid lite förvånad över hur stor skillnad just vädret gör för mig. När solen kommer fram så vaknar jag till liv, jag blir helt lugn och fridfull i hela kroppen. Det lär bero på att jag kommer från kalla, mörka sverige. En fördel med att komma från ett relativt kyligt land är ju i alla fall att man verkligen uppskattar solen när den väljer att dyka upp. För let's be honest, svensk sommar kan vara riktigt jäkla underbart.
Am I right?

tankeställare

Hittade det här på aftonbladets hemsida nyss, och det känns verkligen i hela kroppen. Det blir så mycket mer verkligt och påtagligt när det är så nära en själv. En 19årig tjej i Paris som tar taxi hem från klubben, det hade verkligen kunnat vara jag.

Det var alltså den händelsen jag skrev kort om igår, ni kan själva se att snubben de pratar med från svenska ambassaden är papsen själv.

Vet inte vad mer jag kan skriva, eller vad mer jag vill skriva heller för den delen. Måste nog komma ut en stund och få lite luft, blir helt nojjig av att sitta här och tänka. Snacka om tankeställare.

Tjejer, ni tar väl hand om varandra?

Dogtown, s'il vous plaît

Jag släpade mig iväg till skolan till slut imorse, kom nästan en timme för sent, men what the hell. Hellre en elev som dyker upp sent än en som inte dyker upp över huvud taget, brukar läraren själv säga. Så I figure att jag kommer undan..

Har börjat kolla på dokumentären "Dogtown and Z-boys", och oh my säger jag bara.. avgudar filmen så det var bara en tidsfråga innan jag letade reda på dokumentären om orginal Z-boysen. Om jag inte emigrerar till Australien så kanske jag blir tvungen att bosätta mig i Venice, California. Gosh.

Nu - lunchdags (italiensk sallad med mozzarella, tomat och prosciutto), sen läxstund i monceau. Innan jag dreglar ner mig för mycket över z-boysen..

image109


latmasken

I ett avseende är jag som Newman - "I don't work when it rains". Det är så himla mycket svårare att komma upp ur sängen när himlen är helt grå. När jag vaknade idag sken solen och himlen var klarblå, då är det nemas problemas för mig att masa mig upp och laga mumsig frukost innan skolan. Nu är det tyvärr jämngrått igen.. vädret drog en liten luring för att få upp mig till franskan. Och nu sitter jag ju här helt färdig, så det är lika bra att knata dit. Lektionen börjar prick nu, så det kanske är dags att tänka på att gå mot metron.

PS

Brände långfingret i brödrosten för en stund sen, så nu kan jag köra den fina klassikern: "Titta vad jag gjorde!"

måndagskväll

Nu har jag käkat oxfilé med provencalsk potatis tillsammans med pappa och en Säpo-gubbe. Just another monday night..

Har inte så mycket mer att skriva om för stunden känner jag. Inatt gick en sträng på gitarren sönder, snyft.. vaknade till och hoppade en halvmeter av ljudet, såg framför mig en gubbe som kom inhoppandes genom fönstret eller nåt. Han kanske inte skulle haft med sig en gitarr dock. Men man vet ju aldrig!
Någon som har någon aning om vart man kan köpa strängar i Paris? Möjligen så får jag vänta tills jag är i stockholm och knata till Jam istället.

Nu ska jag krypa upp bland kuddarna i sängen o kika på film med kladdkaka och hallon, och försöka koppla bort alla obehagliga tankar om taxichaufförer i den här staden.

Till alla tjejer där ute!

Igår kväll när jag kom hem så blev jag överraskad av att pappa satt uppe och väntade på att jag skulle komma hem. Klockan var drygt halv ett, och han brukar alltid gå o lägga sig vid 11tiden när han ska upp o jobba dagen efter. Han satt inte uppe för att kolla upp mig på något sätt, utan för att han ville se att jag kom hem ordentligt.

Det är nämligen så att en svensk tjej har försvunnit här i Paris. Hon tog en taxi i fredags efter en kväll på en klubb, och det sista man har hört är att hon pratade i telefon med en kompis och sa att det verkade vara något konstigt med taxin. Det här är det enda jag vet, men det skrämmer vettet ur mig. Det här är nämligen den andra händelsen som inkluderar en svensk tjej och en taxi, som har hänt runt mig sen jag kom hit i januari. Förut tog jag taxi hem från klubbar titt som tätt, men nu vill jag absolut inte göra det längre. Speciellt inte ensam.

Nu har nyheten om den här tjejen (jag tänker inte skriva vad hon heter, eller ge några ytterligare detaljer. Det överlämnar jag till pressen.) släppts fram i sverige och pappa har fullt sjå att prata med journalister. Det påminner om pressen runt tsunamikatastrofen, och hur mycket skit UD fick för det. Laila Freiwalds gör ett korkat uttalande, så får hela det svenska utrikesdepartementet dåligt rykte. Plötsligt så tror hela svenska folket att UD består av latmaskar som hellre sitter i sina sommarstugor än att hjälpa till i en omfattande naturkatastrof. Lagom roligt för de som jobbade dygnet runt i veckor.

Jag tänker på den tjejen som ingen verkar veta vad som har hänt med, och hoppas att det inte är så illa som det tyvärr kan vara. Och jag uppmanar alla tjejer där ute att vara rädda om er! Vart ni än är, ta hand om er, och går ni ensamma någonstans på kvällen - se till att någon vet var ni är! Håll kontakt med folk, lär er att försvara er -

nu hjälps vi åt och tar hand om varandra, okej?

Blev bara sugen...

På att lägga upp en bild.. kanske dags att måla om naglarna?
(Och definitivt dags att gå och lägga sig, godnatt!)

image108



lite regn har väl ingen dött av?

Ikväll var jag ute o promenerade med en söt tös i någon halvtimme eller två. "Va skönt att det är så fint väder" sa vi glatt, en minut innan det började ösregna. Tji fick vi.. men som de små kämpar vi är så promenerade vi friskt vidare i regnet, pratade om allt mellan himmel och jord och gladdes över vilken vacker stad vi befinner oss i. Vi måste verkligen ha sett ut som två korkade turister.. men vi hade trevligt i alla fall, och det är ju det enda viktiga.

Efter vår blöta promenad tog vi en fika (himla mjölkig milkshake, hoho) med H., som åker o hälsar på hemma i stockholm imorn. Kommer vara sjukt tomt i stan utan henne! Vi började prata om att alla snart åker härifrån, och jag kände snabbt hur det växte en liten klump i bröstet. Kommer kännas otroligt konstigt att lämna det här livet som jag har byggt upp de senaste månaderna. Tillbaka till stockholm, till samma jobb, samma lägenhet och samma personer. Men i höst drar vi, eller hur S.? Och till Paris kommer jag snart att komma tillbaka, that's for sure.

Men nu låter det som att jag ska åka tillbaka till stockholm imorn, vilket jag inte alls ska! Har ett bra tag kvar att ta vara på här i min fina stad.

Och nu ska jag ta vara på de sex timmarna jag har att sova innan jag ska upp och hoppa till skolan igen.

Imorn är det måndag igen, ny vecka - nya tag, right?


Avslappning på hög nivå

Ibland kan jag verkligen känna att söndagar är den bästa dagen på veckan. Det är den enda dagen när man faktiskt kan strunta i att göra någon nytta alls på hela dagen, utan att få dåligt samvete. Slappna av efter helgens fester och ladda för en ny vecka, bara koppla av en hel dag. Underbart!
Idag har jag tittat på film, lyssnat på skön musik, hängt på starbucks med pappa, och snart blir det smaskig fiskgryta till söndagsmiddag. Och så min fina söndagsbrunch såklart! Idag blev det: Toast med ost och prosciutto, kokt ägg, ½ grapefrukt, innocents mangosmoothie, grapejuice och kaffe.

Hoppas att er söndag har varit lika bra som min! Om den inte har varit det så kan jag i alla fall garantera att den blir ett snäpp bättre med den här låten i hörlurarna...

image107

Jason har fattat att det enda man egentligen behöver är en gitarr.. vem hakar på trenden?


all night long..

Nu är jag hemma efter en riktigt lyckad kväll/natt/morgon på stan.. orkar inte med någon längre utläggning, men jag kan i alla fall säga att jag är jätteglad att jag inte gick hem när jag började bli trött vid 3tiden. Efter det blev det nämligen så sjukt bra! DJ'n måste vara någon av stans bästa, det vart sånt himla drag, underbart!
Hade en mysig liten stund med en modell-liknande snubbe också, sen blev det lite för mysigt kände jag så då flydde jag tillbaka till mina fina tjejor. Avslutade kvällen med nattmat på Quick och promenad hem, så himla skönt att slippa ta metro/nattbuss/taxi hem. En promenad i vårgryningen med Jason Mraz i iPoden blev en perfekt avslutning på en väldigt lyckad kväll.

Puss
o godnatt på alla partypinglor och partyponkar där ute!

Piffad o klar.

Svart spets, röda läppar och ett par stänk av Diors Addicted. Redo att möta ännu en natt på stan.. nu bär det av på förfest hos tjejerna!

image106

Glamour baby

Ikväll blir det glamparty på Duplex vid Champs Elysées. Va riktigt länge sen jag var på en klubb här i närheten, ska bli riktigt roligt. Ett tillfälle att glamma på ordentligt, och att slänga ut lite onödigt mycket pengar. Liten guldkant i vardagen..

Känner mig fortfarande rätt så död sedan gårkvällen, fast jag kom hem ovanligt tidigt (redan vid halv 5, hoho). Men efter pappas oxfilé med pommes och hemlagad bearnaise så ska jag nog vara fit for fight igen. Let's go ner på stan!

analyse this

Häromkvällen satt jag o pratade med ett gäng kompisar om det här med tjejsnack vs. killsnack. Vi var 7 tjejer och en kille, så tjejsnacksidan var ju i majoritet om man säger så. Anyway, vi kom fram till att tjejer analyserar mer än killar, och att killar oftast helt enkelt menar vad de säger. Stackars killen som var med blev helt förskräckt när någon började prata om att vi tjejer kan sitta o analysera sönder sms..

Men nu ska jag vara en sån där töntig analyseramera-tjej. Fick nämligen precis ett sms av söta aussien, där han frågade om jag ville "catch up this weekend?". Vi träffades dock igår kväll, så jag vet inte riktigt vad det är vi ska catcha upp om. Oh well, alltid trevligt att han vill ses! Är sugen på att svara att jag gärna ses, om sursystern inte är i släptåg, men det kanske inte är så neighbourly..

Catfight nästa?

Igår var jag ute en vända med heta aussien i klassen och ett par andra, innan jag träffade tjejerna nere på stan (eller "downtown" som en viss pinsam sthlms-snubbe skulle säga). Jag har nu kommit fram till att aussien är hemskt söt, men att hans syster har bestämt sig för att jag inte duger i deras lilla krets.
För det första så har han (tyvärr) en flickvän hemma i sydney, dom har varit tillsammans i 4 år så dom är rätt seriösa av sig om man säger så. Detta betyder alltså att hoppet om att något skulle hända med honom är lika med noll, men inte tjurar jag för det. Han är en skön kille som jag gärna umgås med, även som kompis.
Anyway, denna himla syster. Jag vet inte vad hennes problem är, men hon är helt omöjlig. Jag vet att de andra inte heller är så förtjusta i henne, men mot dom använder hon lite socialt vett i alla fall. Det fånigaste var när vi skulle säga hejdå igår, hon pussade alla på kinderna (le french way, you know), utom mig. Hon hoppade rent bokstavligt talat över mig. Pussade på den på min högra sida, slängde en grinig blick mot mig och pussade på personen på min vänstra sida. Hej diss.

Men som sagt, inte ska väl jag tjura för det. Om hon har bestämt sig för att inte tycka om mig så är det är hennes problem, och inte mitt.

Mystiska matvanor

Jag har två sidor av mig när det kommer till mat - eller snarare två perioder som jag pendlar mellan. De sträcker sig över ett par veckor var, och oftast finns det inget mellanting. Det är antingen den ena eller den andra.

Numero uno är perioden när jag alltid är hungrig. Jag känner att jag skulle kunna äta hur mycket som helst, precis hela tiden. Det är ett ständigt sug som aldrig riktigt blir tillfredställt. Efter en måltid är jag nöjd i någon halvtimme eller två, sen måste jag äta något igen. Så fort jag har avslutat en måltid så tänker jag på vad jag ska äta nästa gång. Detta, mina vänner, är sjukt jobbigt.

Den andra perioden är när jag aldrig är hungrig. På något sätt så är det som att jag har tillfredställt min aptit under ätahelatiden-veckorna. Jag känner aldrig någon direkt aptit, och om jag är för mig själv så blir det lätt att jag helt enkelt inte äter. Det är som att jag blockerar hungern på något sätt, jag kan plötsligt komma på att jag har glömt att äta på nästan en hel dag.

En lång tid nu så har jag varit i period nr 1. I princip sen jag kom hit till Paris (vilket var i januari, så det är ju något mer än ett par veckor sen..) om jag tänker efter. På senare tiden har jag dessutom kännt mig som en liten valross, visserligen i miniformat, men i alla fall. Jag har kännt mig helt uppblåst.

Men idag så tror jag att jag vände in i period nr 2 igen. När D. föreslog lunch vid tretiden så kom jag på att jag bara hade druckit kaffe sen jag vaknade på morgonen. Jag var egentligen inte alls sugen på lunch, men jag gick med och åt ändå, för sällskaps skull. Och nu vet jag att jag inte kommer att bli hungrig igen förrän möjligen imorn.

Någon som känner igen detta fenomen? Eller är det bara jag..? Och nej, det har ingenting med träning att göra, det trodde jag nämligen förut. Men nu har jag knappt lyft en muskel sen i början av januari och perioderna är still the same.

god(?)morgon

Kunde som tidigare beräknat inte somna inatt. Somnade framåt fem någon gång och hoppade upp för en timme sen. Hoppa var ett väldigt starkt ord dock, snarare rullade upp.. Gissa hur pigg jag kommer vara ikväll när vi ska ut?
Nu sitter jag här med mitt kaffe hur som helst och tittar på klockan som tickar iväg. Skolan börjar om 10 minuter, hur många tror att jag hinner? Hoho..

Ska väl ta och masa mig iväg mot metron nu hur som helst. Idag är det helt jämngrått utanför rutan, suck.. vädret gör verkligen skillnad. Var inte ens sugen på en stor fin frukost idag, bara mitt ynkliga lilla kaffe.

Puss från en zombie (eller en soomies kanske, för den insatte)

andningspaus.

Jag har haft årets längsta dag. Huvudet är helt slut, tillsammans med fötterna - men resten av kroppen är pigg som en mört. Har fått i mig alldeles för mycket koffein idag, så jag kommer aldrig att kunna somna..

Dagen har hur som helst varit på både gott och ont, och jag har inte haft en sekund över att sätta mig ner och andas. Inte mindre blogga. Drar en kort resumé innan jag dimper i säng..

1. Dagen börjar bra med stor god frukost och trevlig tunnelbanefärd till skolan.
2. Skolan känns bra, bland annat så får jag på rasten ett nytt smile av snobb/snyggingen i parallellklassen. Pratar även med aussie-killen i klassen, som bjuder med mig på drink senare på kvällen. Jag har på tal om det nu bestämt mig för att jag tycker att han är attraktiv, kanske är det bara aussiedialekten som lurar, eller möjligen min heta dröm häromnatten - men något är det definitivt.
3. Blir bjuden på sushi till lunch av sötaste gay-spanjoren D.
4. Off till sjukhuset med D., som får dåliga besked. Detta har tagit upp det mesta av både min fysiska tid, och den mentala. Känns inte alls roligt.. än så länge är allt lite luddigt, och huvudpersonen är optimistisk, vilket är skönt.
5. Språngmarsch hem, på med byxor istället för sommarklänning och spring ut på stan för att möta pappa o käka moules frites-middag.
6. Skynda hem till A. förfestgrej, som inte alls blev förfest. Men jag hade lovat att komma förbi, och det gjorde jag också.
7. Vid 12tiden tar jag mig till S:t Paul för att möta heta aussien, plus hans läskiga syster. Om alla tjejer i australien är som hon kanske jag blir tvungen att tänka om.. snacka om intimidating.
8. Nu - hemma. Äntligen. Ska krascha i säng och ta mig upp för att kravla till skolan igen om 5 timmar. Problemet är bara att jag aldrig kommer att få en blund i ögonen eftersom jag mellan alla dessa stressiga varv har hällt i mig litervis med kaffe..

Imorn - nya dag, nya tag.


måste bara tillägga..


Är han inte skitsnygg..? Synd bara att det är Fergies pojkvän och inte någon mer... lättilllgänglig. Oh well. Man kan ju inte få allt här i livet.

image105



fräschast i stan

Känner mig så otroligt fräsch just nu. Det känns som att hela den här dagen bara har gjort mig gott, hur härligt som helst.

Hoppade upp i tid imorse och åt god, fin frukost i lugn och ro (god och fin frukost är lika med äggröra med färsk tomat, kaffe och färskpressad grapejuice). Slapp rusningstrafiken i metron och njöt av att spana ut över eiffeltornet på väg till skolan. Efter skolan satt jag o solade i timmar med ett gäng komisar, för att sedan gå hem och äta färsk pasta med tomat, mozzarella och färsk basilika till middag.

Nu har jag just kommit ut ur duschen och ska ta lite jordgubbar innan jag kryper till kojs. Lovely!

image104



PS

Nästa gång någon jämför mig med en sån där älv-typ ska jag helt enkelt inte stå och se oförstående ut och gå o prata med någon annan. Sorry killen! Det va ett fint försök i alla fall.


En parentes tillägnad Lexia, o alla ni andra spelare där ute

För vissa är det mer än ett himla dataspel ;)
Det är faktiskt ett mmorpg!

Nej, jag har ingen aning om vad du menar med mmorpg - om det är ett datauttryck eller om du bara driver med mig. Jag har sån noll koll på den världen så att det är pinsamt! Jag har valt att ta detta avstånd eftersom min före detta pojkvän i princip bodde framför sin himla dator, och sina himla spel. No offence till alla er andra som spelar, jag har aldrig ens testat och man ska ju inte knock it 'til you try it. Men för mig har detta blivit en principsak. Nada dataspel för mig - and I'm sticking to my guns på den punkten.

Det va allt jag ville ha sagt. Punkt slut.

Puss på er.

PS

Någon som spelar World of Warcraft här? Om någon säger att man är lik någon sorts älva därifrån, bör det tas som en komplimang eller en förolämpning? I have noll koll.

heta drömmar

Jag hade en väldigt sexig dröm om en kille i min klass häromnatten. Jag vet inte riktigt var den kom ifrån, eftersom jag aldrig har tyckt att han är speciellt attraktiv. Han är dock australienare, så det kan vara något där som lurar..
Nu kan jag hur som helst inte riktigt titta på honom i klassrummet längre, jag blir helt generad. Jättefånigt - jag vet, men det känns som att han kan se det på mig på något sätt.
Vilket han inte alls kan, allt ligger i mitt huvud (tack och lov), men varje gång jag ser honom så flyger ett par snabba bilder förbi i huvudet. Högst barnförbjudna bilder..

il fait trés beau a Paris!

Underbart väder idag! Det är för varmt för att ha jacka (sug på den ni)- då vet man att våren är här på riktigt. Sommaren närmar sig med stormsteg! Har suttit i Le Luco med kompisar i flera timmar och bara njutit..

Imorse såg jag förresten en rolig sak. Jag satt på metron och tittade ut genom fönstret o drömde mig bort (en halvtimme sen till skolan redan då, men jag hade en sån där toppenmorgon med god frukost och hela rubbet...) när en riktig affärsman går på och sätter sig mitt emot mig. Tjusigt klädd, flashig portfölj och välkammat hår. En prydlig snubbe med högt uppsatt jobb helt enkelt.
Han lägger upp portföljen i knät och öppnar den för att plocka ut något - någon dramatisk rapport gissade jag på. Något tjockt pappershäfte om något lagom tungt som skulle gås igenom på lunchmötet vad det som for igenom huvudet.
Men icke
. Snubben tar upp en tidning om World of Warcraft. Och någon så koncentrerad har jag sällan sett. Han var verkligen totalt inne i texterna och bilderna om ett himla dataspel.. Kunde inte låta bli att fnissa lite, men det märkte han som tur var inte - han var för koncenrerad på sin tidning.

Madonna tar över

Madonna är överallt i den här stan - och då menar jag överallt. Affischer, tidningsomslag, intervjuer - you name it, Paris' got it.
Ja, jag fattar - hon är albumaktuell och ska snart ut på turné, och vem vet inte vem hon är liksom? Klart hon är spännande just nu. Men det intressanta i det här är att det enda med henne som inte är precis överallt, är hennes musik. Jag har inte hört en enda låt från det senaste albumet. Hm.. Trodde att det var det som va grejen med henne? På senare tiden känns det mest som att hon är känd för att hon tränar som en galning och adopterar ungar hit och dit.

Oh well. Det var dagens lilla fundering. Har inte gjort någonting alls idag, vilket för en gångs skull känns rätt skönt. Har spelat gitarr, tittat på Seinfeld och ätit god mat, alldeles för mig själv hela dagen. Ibland behöver man bara ett avbrott. Men imorn blir det nya tag, upp och hoppa till skolan till att börja med - sen får vi se vad den spännande starten leder någonstans..

Goodnight!
(sleep tight, and don't let the bed bugs bite
and if they do, take off your shoe
and stab them, until they are black and blue)

Australien

Var jag än tittar ser jag något om Australien. Den nya tjejen i klassen är från Sydney, killen som har skrivit gitarrtipsen jag just läste är från Australien, tjejen som håller i träningen jag kör är från Melbourne. Jag blir galen! Jag har alltid haft någon grej från aussie-boys, men sen jag kom hit har det verkligen trappats upp. Att vi hänger på den himla australienska baren varje helg gör ju inte direkt saker lättare...

Någon försöker säga mig något känner jag..

I pigged on myself

Nu har jag piggat på mig lite, för nu sitter den! Har suttit o plinkat halva dagen, och nu flyter det äntligen på. Blir helt stolt! Vill så gärna dela med mig av det med någon, men det är tyvärr inte så många här.
Kanske ska slå upp fönstret på vid gavel o skråla lite för bygg-gubbarna som jobbar på huset mitt emot? Men då kanske dom ramlar ner från sin fina lilla ställning av chock, och då blir ju ingen glad.
Nej jag fortsätter köra för mig själv tror jag...

image103

Min nya glädjespridare..
Vem behöver en kille när man har en gitarr?



PS


Ben & Jerry? Seinfeld? Shopping?
Finns en massa som kan göra en bra dag ;)

Tack söta Lexia, det var verkligen mitt i prick. Du vet precis vad jag gillar!

dålig start

Idag känns det som att bakslaget från gårdagen slog in. Försökte förresten skriva ett litet godnattinlägg igår, men det ville visst inte blogg.se att jag skulle göra...

Anyway - idag. Vaknade för det första alldeles för sent, vilket kan ge mig sån ångest vissa dagar. Ibland bryr jag mig verkligen inte, men idag kändes det inge bra alls. Det jobbigaste var ändå att jag drömde något supermysigt, ni vet en sån dröm man inte vill vakna upp ifrån. Det kändes så verkligt också, så att öppna ögonen och inse att inget av det hade hänt, ja det kändes inte kul nånstans.. till råga på allt så är himlen jämngrå och pappa har ännu en gång glömt att ta med mina favoritskor till skomakaren.
Riktigt dålig start på dagen helt enkelt!

Någon som har något tips för att omvända denna dag till något bra igen? Ska käka lite lunch nu till att börja med, sen tar jag nog itu med gitarrplinkandet igen. Den här gången har jag gett mig fan på att jag ska lära mig ordentligt!

stillhet

Det är så tyst och stilla här när lillebror inte är hemma.. han är i stockholm hos mamma i två veckor, på spring break. Tänker alltid på fulla, amerikanska highschoolungar på poolparty någonstans på Ibiza när jag hör ordet Spring break. Hm. Men jag tror att jag kan vara lugn för lillebror, än så länge i alla fall.

Nu ska jag fortsätta kämpa med mitt klinkande och såsmåningom belöna mig med lite Seinfeld och efterrätt. Hurra vilka kul inlägg det blev idag. Not.

Boys, boys, boys...

Spanande in facebook nyss, och blev glatt överraskad av nya meddelanden av två söta pojkar. Helt olika snubbar, som jag har helt olika relationer med - men en sak de har gemensamt är att båda bor på Brahegatan i Stockholm. Jag samlar dom på en liten yta, så blir det lättare att hålla reda på..

På tal om pojkar så har jag en liten beundrare i skolan. Jag säger liten eftersom det är precis det han är, kort (och rätt söt). Jag är hur som helst rätt så säker på att han är intresserad, han är lite för trevlig för att bara vara en random snubbe som man ser i korridorerna. Speciellt eftersom han är den enda personen jag hälsar på som inte går i min klass..
Idag fick jag dessutom världens smile av en snubbe som också går i någon av parallellklasserna. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att han är rätt het eller lite för preppy/snobbig för min smak. Men det lutar åt rätt het om jag ska vara ärlig.
Things are looking up!

Nu ska jag gå o greja laxkotletter till mig och papsen, ciao!

PS

Någon som vet om man lätt går upp i vikt när man slutar med p-piller? Jag känner mig en uppblåst version av mig själv nämligen.. hm.

ananaspaus

Nu tar jag en ananaspaus i mitt klinkande. Gör lysande framsteg med den här gamla dängan.. tänker alltid på min favoritscen i min favoritfilm när jag hör den. Om alla killar ser ut som honom (och ja, det är verkligen sjukt sorgligt att han är död.) i Australien så kanske ni anar varför jag vill åka dit. Har någon grej för australienska surfdudes..

Just one of those days..

Dagen började finfint, god frukost och solsken. Kändes riktigt bra att gå upp ur sängen, vilket det inte riktigt brukar göra på måndagmornar. Men sen vände det.. när jag stack ut nosen ur porten med solglajjerna i högsta hugg så börjar det såklart ösregna. Men misströsta ej! Jag höll modet uppe och powerwalkade till metron, som självklart var lika mysigt proppfull som vanligt.
Kom fram till skolan vid 9, och innan jag kunde gå till lektionen så var jag tvungen att springa ner till kassan för att betala för de kommande tre veckorna. Jag fick köa i en och en halv timme. Jag kom till skolan klockan 9, och jag var inne i klassrummet vid 20 i 11. Galet eller vad? 20 minuter senare vart det rast, och jag bestämde mig för att promenera till Le Luc, för att få lite luft och röra på benen efter allt köande. Då börjar det självklart ösregna igen. Men what the hell tänkte jag, drog på "Spectacular Failures" av Just Jack i iPoden (tycker att titeln va så passande för dagen) och promenerade envist vidare. Och efter ett tag kunde jag inte göra så mycket annat än att skratta åt hela situationen.

Vissa dagar går allt helt enkelt rakt åt helvete. Men vad ska man göra? Hellre skrattar jag än gråter i alla fall.

PS


Hur många fingrar behöver man för att spela gitarr? Blir galen här..

magknip och spelglädje

Hjälp! Jag har bokat biljett till Stockholm..! Känns jätteskumt. Kommer vara helt overkligt att komma in i mitt rum, promenera längs odengatan och träffa alla där hemma. Det låter som att jag har varit på andra sidan jordklotet i ett år, vilket jag inte alls har. Men på ett sätt så känns det nästan som det. Stockholm, och "hemma" har aldrig känts så avlägset som det gör just nu. Jag lever verkligen ett helt annat liv här. Weird..

Just nu är jag ändå på så himla gott humör - jag har grävt fram en gammal gitarr som jag sitter o plinkar på. Pappa stämde den o hela köret, den mannen upphör aldrig att förvåna mig. Vem visste att han kunde spela gitarr?
Nu har jag hur som helst fått in svingen på introt till världens bästa låt, hurra! Jag kommer somna med en leende på läpparna ikväll..

Ni ser, det krävs inte så himla mycket för att göra mig på gott humör. Talk about humörssvägningar..
(kan det bero på att jag nyligen slutade knapra p-piller? Hormonerna kanske rusar runt som galningar där inne, vad vet jag.. bra känns det i alla fall!)

Godnatt !

jag blir så TRÖTT

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit inlägg här som bara försvinner och aldrig publiceras. Jag blir galen! Vad hände med den här stora förbättringen som skulle komma? Jag tycker att det är minst lika mycket problem nu som förut. Suck!

Det jag skrev nyss (det som försvann i cyberspacen... gud vilket 90talsuttryck, right?) var att jag sitter o spanar på flygresor till Stockholm. Ska åka hem o hälsa på om ett par veckor är det tänkt, och det börjar kännas riktigt pirrigt. Lite nervöst till och med.. Känns verkligen som att jag har byggt upp ett helt annat liv här, och snart ska jag ta en veckas semester i verkligheten. Egentligen har hela den här våren kännts som någon sorts semester, helt overkligt på något sätt. Kommer bli sjukt konstigt att åka tillbaka "på riktigt". I sommar ska jag hem o jobba på svea igen, precis som vanligt. Sjukt konstigt.. kommer bli svårt att släppa livet här och återgå till det gamla. Men det blir nog inte så långvarigt hur som helst, tack och lov. Jag och S. planerar att fly i höst, känns jätteskönt. Blir så rastlös när jag är på en plats för länge. Jag säger som Veronica, "jag längtar alltid härifrån, men aldrig hem."

just another rainy sunday afternoon

It's raining, it's pouring.. my lovelife is boring. Just nu är det verkligen så, allt står helt stilla. Det är grått utanför rutan och allt känns lite off. En riktig söndag helt enkelt. Men varför deppa när man kan steppa?
Ska ta o lively up myself lite granna. Det blir lammkotletter till middag i alla fall, mumma! Det gäller att uppskatta de små sakerna.

Bye bye (blajblaj)

helguppehåll

Nu har jag tagit en bloggpaus över helgen, igen. Det är något speciellt med helgerna i den här stan, de glider förbi i någon sorts dvala. Ibland på ett väldigt bra sätt, ibland på ett väldigt dåligt. Upp och nergångarna blir väldigt tydliga här, men anledningen till dom är desto suddigare. Vissa kvällar och nätter känns allt bara helt fel, utan att något har hänt. Andra kvällar är man hur lycklig och taggad som helst, fast situationen egentligen är precis densamma.

Nu ska jag lägga ner känslobabblet och knata till Starbucks med papsen. Puss o hej leverpastej.

OBS!

Bästa Uggla-låten ever! Mitt självklara ledmotiv dessutom..

en kort historia från min dagistid:

Mamma kom och hämtade mig från en utflykt med dagis, antagligen till Hagaparken eller möjligen ända bort till Stora Skuggan. Jag var mycket exalterad över att ha varit ute o lekt och berättade glatt för den som vill höra på att "nu har jag varit på naturen två gånger, en gång med dagis, och en gång med mamma o pappa!".
Det är vad jag kallar asfaltsbarn..

Gustav Wasa/Bredäng

För ett tag sen hörde jag en låt av Mange Schmidt och Ison o Fille. Låten heter Gustav Wasa/Bredäng, och handlar om connectionen mellan de båda delarna av Sthlm. Mange Schmidt är från Vasastan och Ison o Fille är från Bredäng. Några andra som också är därifrån är jag (Vasastan) och min kära vän H. (Bredäng). Riktigt kul tycker jag, snacka om mitt i prick! Så nu har jag utsett det till vår nya låt. Tjoho!

Har förresten tryckt i mig en hel jäkla mängd tacos nu, så jag känner mig som en liten korv i mitt nya rosa fodral. Men det ska nog bli bra ändå. Efter ett par drinkar o lite dans så brukar inte sånt spela sån stor roll längre.

Let's go ut på stan! Vem är med mig ?


senaste fyndet

image102

Köpte den här klänningen på Zara idag, är riktigt nöjd. Den ska absolut på ikväll !


Fredagspirr!

Solen skiner och fredagen ligger i luften! Har haft en toppendag. Man vet att våren är här på riktigt när man kan sola i Le Luco på rasten.. underbart.

Ikväll blir det tacos med papsen och lillebror, sen party såklart! Har inget mer spännande att dela av mig med för tillfället, ska hoppa in i duschen o fräscha upp mig nu hade jag tänkt.

PUSS på er!

en bra morgon

Idag blir jag definitivt sen till skolan, men det skiter jag fullständigt i. För jag har haft en så himla bra morgon! Och en bra start på dagen slår den mesta. Jag låg i sängen och sträckte på mig länge, spanade ut genom fönstret och såg solen smyga sig över hustaken. Kröp upp ur min varma säng och klädde på mig, piffade till mig och lyssnade på Veronica Maggio. Åt en stor god frukost, och nu sitter jag här - glad och klar för en ny dag.

En ny fredag dessutom, hurra!

natti natti

Nu har jag avslutat min nya kvällsrutin; 10minuterstandborstningen. Munnen känns verkligen helt uppfriskad när man är klar. Hur skönt som helst.
Har även vädrat ut mitt rum, så att det nu är någonstans emellan svinkallt och bastu, skönt.. Sover som bäst när det är svalt i rummet och man kan kura ihop sig ordentligt under täcket. Helst ska någon varm mysig person ligga bredvid också, men för stunden får jag klara mig med min lilla nallebjörn.

Imorn är det fredag, hurra! Ska bli så skönt med helg. På lördag åker lillebror hem till sthlm på spring break i två veckor, kommer bli tomt här utan honom. Men nu är det läggdags för den här skolflickan,

sov sött alla sötnosar där ute!

iskalls vs bastu

Nu har jag tagit en promenad och huvudvärken har lättat något. Jag tror att en av anledningarna till huvudvärken är värmen i vår lägenhet. Här måste man nämligen själv stänga av eller sätta på värmen själv, från en grej i köket. När man stänger av värmen blir det självklart svinkallt. Det är en gammeldags fin lägenhet med öppna spisar och högt i tak, och metoden för uppvärmning är kanske inte den modernaste. När man sätter på värmen blir det nämligen bastuvärme. Det blir som tydligast när man kommer in utifrån, då slår värmen emot en när man sätter nosen innanför dörren.

Och det finns inget mellanting heller. Det är antingen svinkallt eller bastukänsla. Så nu sitter jag här i bastun med fönstret på vid gavel.. puh.

smärta

Nu har jag haft ont i huvudet precis hela dagen. Det där med alvedon verkar inte bita på mig. Jag vet inte riktig vad jag ska ta mig till.. någon som har något fint huvudvärksknep?

image101

Det är skillnad mellan kött och kött

Jag älskar kött. En stor köttbit med pommes och sås är bland det allra bästa som finns. Det är också något jag kan äta hur mycket som helst av, och så är jag inte så himla kinkig heller. Jag är inte en sån som gillar en speciell del av ett speciellt djur, jag äter det allra mesta när det kommer till kött. Inget snobberi här inte.

Men den biten filet mignon som jag gjorde i ordning till middagen, den fick mig att förstå folk som är petiga med sitt kött. Så otroligt mör och fin, färgen var helt perfekt och det kändes som silke under händerna. Tillsammans med tomatsås och pasta blev det otroligt gott.

Jag har varit på många fina restauranger, och ätit många dyra kötträtter. Men den köttbiten jag tillagade ikväll fick mig att inse att det är skillnad mellan kött och kött.

Välkommen till min humor

Har suttit o spanat in Henrik Scyfferts youtube-klipp en stund nu, och det är ju så sjukt roligt! Det bästa är att det mesta stämmer precis..

Favoriterna är Swenska tjej, Swenska kläder och The friday mys. Klockrent!

image100

Henke is the shit!

PS

Visste ni att det är han själv som lägger upp klippen? Skönare snubbe får man leta efter..



Planerar flykten

Idag började jag fundera på hösten. Något stressande eftersom jag inte har någon endaste liten svag aning om vad jag ska göra. Jag har lekt lite med tanken att dra till Australien eller något, söka jobb och lägenhet i förväg och bara sticka. Känns väldigt lockande..

Och så pratade jag med min älskade vän S., som kände likadant. Att hösten står helt tom. Och hon är precis lika pepp som jag på att dra iväg! Känns helt perfekt. I höstas drog vi också iväg, men då blev det lite flummigt, och mest en månadslång festresa. Inte för att det är något fel på det, men nu är det dags att ta tag i något.

S. - i höst sticker vi!

blaj

Jag är inte på topp idag. Verkligen inte. Känner mig fortfarande som en liten zombie, men nu har huvudvärken slagit till också. 

Pratar med G. på msn, vi var tillsammans i drygt två år fram till i höstas, när jag gjorde slut. Vi började prata igen för ett par veckor sen, och det har kännts riktigt bra. Har alltid hoppats att vi kunde bli kompisar, och nu känns det som att vi är på väg mot det.
Men ibland kommer stunder som känns jättejobbiga. Småsaker som påminner om hur himla mycket vi hade tillsammans. Som idag, när han sa att han hade hittat ett kort jag hade gett honom på hans förra födelsedag.
Ett Me to You-kort, där det står:  "av allt som hänt mig..." (vänder sida) "är du det bästa!".

Och fan. Det var ju så himla sant.
Jag ska hem till sthlm ett par dagar i maj, och då har jag lovat att vi ska ses o ta en fika. Det känns som att jag kommer behöva mycket hjälp efteråt.. antingen så blir det jättebra, eller så blir det känslomässigt sammanbrott. Only time will tell..


trångt?


Tänk på det här nästa gång ni tycker att det är lite trångt på tunnelbanan...

Internationellt snytande

Det här med tygnäsdukar har jag aldrig förstått mig på. Att snyta sig i en bit tyg, och sen lägga tillbaka den i fickan. Är det bara jag som hör något fel på den meningen? Och så ska det dessutom anses lite fint att ha näsduk, sånt som överklassgubbar använde förr i tiden. Nä, tacka vet jag pappersnäsdukar, som man använder en gång sen slänger.

Det där med att snyta sig är en intressant sak. Själva snytandet kanske inte är så spännande, men synen på det i olika länder varierar, något som gjorde mig ganska så förvånad. Jag och H. hade en lång diskussion om detta för ett tag sen, och vi kom fram till följande:

I Stockholm anses det högst pinsamt att ge ifrån sig vissa ljud bland folk. Att till exempel snyta sig högt och tydligt på tunnelbanan, ja då får man garanterat ett par snea blickar och antagligen ett par fniss från småtjejer.
Här i Paris är inte ljud ett så big deal, eftersom metron ändå är så högljudd, så det blir liksom inte lika tydligt som i Sthlm. Där är alla tysta och artiga på tunnelbanan, här är det prat, musiker, tiggare och högljutt rassel från själva tåget.
Här är däremot vad man snyter sig med väldigt viktigt. H. snöt sig med en bit toapapper för ett tag sen, och hennes franska kompisar höll på att gå under jorden. En av dom låtsades allvarligt talat att han inte kände henne längre. Själv tycker jag att just vad man snyter sig med inte är så himla viktigt (om det inte är en tygnäsduk då, hu), papper som papper liksom. Men det tycker tydligen inte fransmännen..

Intressant, eller hur?

P.S

Här ligger katrins blogg nu, för den som är lika fast som jag!

Kommentar av Mr Demented

Du kan vara lugn. Hon fortsätter blogga på finest istället bara.

www.finest.se/articles/article.php?aid=1089#


Tack! Anade att hon inte skulle försvinna, trodde möjligen att hon skulle börja medverka mer på bröderna schulmans nya sida.

Nu måste jag gå o äta något, innan jag tuppar av. Puh.

stureplan - nej tack.

Som ni kanske vet så funderade jag igår på var Katrin Schulman har tagit vägen. Hennes blogg har nämligen varit helt död de senaste dagarna. Och nu läser jag mycket riktigt, att hon har slutat. Jättetrist, och något mystiskt. Att det kom så abrupt, o att hon inte ens förvarnade. Antagligen så hände det något med stureplan.se-människorna, vilket jag i så fall har full förståelse.. Det räcker med att kolla på deras förstasida för att jag ska få skrattet i halsen, det är ju så pinsamt så man inte vet var man ska ta vägen. Jag vill verkligen inte att någon stackars turist ska råka ramla in på den sidan, eller ve och fasa - råka gå ner på stureplan rent fysiskt. Usch.. när man kollar på mentaliteten i den lilla bubblan så är det ju inte så himla konstigt att svenska tjejer har dåligt rykte. Och att folk utanför norden tror att alla svenskar är blonda och blåögda..

Suck!

godmorgon världen

Idag försov jag mig, och av någon anledning så tycker jag att man alltid är lite tröttare när man har försovit sig. Kanske är det för att man inte får dom där extra minuterna att bara ligga i sängen och sträcka på sig, o vakna till ordentligt. Och, i alla fall i mitt fall, så ser man dessutom helt hemsk ut. Jag är lika blek som min vita bäddsoffa och håret står åt alla håll och kanter. Ser ut som att jag har varit med om ett trauma och inte sovit på fyra dygn. Och det känns ju inte så himla hett om man säger så. Har dragit på mig en söt liten klänning, i hopp att dölja den värsta tröttheten. Men jag tror att jag bara gjorde det värre.. som att pynta en död julgran.
Nej jag ska nog gå o dra på mig favoritjeansen och en stor hoodie. Acceptera och bli kompis med min trötthet.

Sen ska jag bara hälla i mig en liter kaffe eller två, så är jag fit for fight!

so fresh and so clean

Nu har jag avslutat min nya dagliga 10minuterslånga tandborstningsrutin. Munnen känns helt uppfriskad när man är klar! Skulle kunna springa runt på stan o bara andas på folk känner jag. Men jag kanske skippar det och kryper ner i säng framför ett Seinfeldavsnitt istället. Kanske.
(Jag skippar Singing Bee-finalen ikväll o tar det en annan dag, när jag känner att jag är pigg nog att orka med 40 minuter till av Hanna Hedlund..)

Natti natti!

PS

Kristina
- kul att du läser! En stor kram till dig !

Singing Bee

Har just spanat in näst sista programmet av "Singing Bee" (svenska varianten), och jag kan fortfarande inte bestämma mig för om jag gillar det eller inte. Jag gillar idén - no doubt about it, men jag vet inte om det funkar. Det blir lite segt och stelt, och framför allt så klarar jag inte av Hanna Hedlund. Hon är säkert en asskön brud, men hon funkar inte alls som programledare! Hon känns jättestel och uppstyltad, och jag får en känsla av att hon själv inte har en liten uns av det som kallas koll på musik. Det värsta är ändå när hon betonar helt fel..
Exempel: personen sjöng "Vad gör jag nu för tiden" och det skulle vara "Vad gör du nu för tiden". Då kan fröken Hedlund komma o säga "Du sjöng, Vad gör jag nu för tiden, men det skulle ju vara Vad gör du nu för tiden". Helt förvirrande och helt fel.

Men nu ska jag hålla käften och titta på finalen.

PS

Någon som kan gissa vilken låt min lilla rad kom ifrån? Kan inte utlova så mycket annat än en kram som pris för tillfället dock. För den som vill åka till Paris och hämta den vill säga.

bimbotalk

Natascha Peyre är en tjej jag har väldigt dålig koll på. Jag visste att hon hade ihop med med gamla A*teens-Dani och att hon modellar för allas vår Bingo. Men that's about it.
Tills idag, när jag fick en något vidgad syn av denna tös. Jag ramlade in på hennes blogg. Och plötsligt ville jag bara ge henne en stor kram och säga att allt kommer att bli okej. Hon låter ju som en 16åring! Kanske inte helt oväntat, men jag hoppas ändå alltid att det finns en hård yta på alla dessa bimbobrudar som ploppar upp i diverse dokusåpor. Någon sorts koll på hur världen ser dem, o kanske också en vilja att ändra den bilden?
Men lilla Natascha verkar helt nöjd med att ses som stans största bimbo.

Hon får vara precis som hon vill, jag tycker bara att det är lite synd att hon inte visar att det finns något mer under ytan. Don't get me wrong - något finns det säkert. Men det är inte helt lätt att hitta...

PS

Credd till Carolina Gynning som har tagit sig förbi blåst blondin-stämpeln! Tycka vad man vill om henne, men att den tjejen har mål och motivation råder det ingen tvekan om.

Efterlysning nr 2

En av de få bloggar jag läser dagligen är Katrin Schulmans. Men nu verkar det mystiskt nog som att hon har gått upp i rök.. Senaste inlägget var för tre dagar sen, och det verkar dessutom som att alla kommentarsfält har tömts. Bara nollor överallt. Mycket mystiskt!

Katrin - var är du?

image99



V.I.P?

Fick just ett sms från nya klubben "The Ice" i Sthlm, dom skriver att jag snart får mitt nya VIPkort hemskickat. Det va ju himla trevligt, hade nämligen ingen aning om att jag hade ett tidigare..

Merci Ice, jag får väl ta en sväng förbi med mitt lilla kort när jag är i stan!

sköna fransoser

image98

"Le Crunch"

Det är i stil med sköna KFC-reklamen som sitter över hela stan, med de stora orden "All in ze box!". Ibland måste man bara älska fransoserna..

dagens musiktips

Först vill jag skicka ut ett litet tack till Lexia, som läser regelbundet o kommenterar flitigt. Jag blir jätteglad! Känns roligt att någon engagerar sig, stor kram till dig Lexia!

Till poängen - jag har lyssnat igenom Veronica Maggios två album under dagen, och jag har fastnat! Gillar henne verkligen. Mysig, mjuk röst och sköna beats. Tycker nog att senaste skivan är ett snäpp vassare, men det är inget fel på den äldre heller. Måndagsbarn och Gammal Sång är favoritlåtarna i alla fall.

image97


Så.. dagens musiktips: Fröken Maggio


Fotograf-Ella



image96


Fröken H. av Moi





kändis i baren?

Som ni kanske vet så har jag fastnat för Lost. Jag har sett fram till halva andra säsongen, så var söta o avslöja inget. Alla säger att första säsongen var bäst, o att det flippade ut sen. Än så länge tycker jag att det är rätt lugnt, bara svarta mystiska röken som är lite väl..
Anyway, jag har alltid gillat Charlie av någon anledning. Man fäster sig ofta vid någon karaktär i en serie, och i Lost är det Charlie för mig. Insåg häromdagen att detta faktum kan bero på att han är riktigt lik en av snubbarna i baren på Oz. Han som åkte hem i söndags.. snyft igen.

 
                                   image95   image94

Är dom inte rätt lika?



tecken på att jag behöver tvätta:

Golvet i mitt rum syns knappt längre, p.g.a mängder av omkringspridda klädhögar (ett exempel skådas nedan). Plus faktumet att jag inte har ett enda par rena underkläder längre. Och att låna brorsans kallingar känns inte sådär jättebra.

image92


Off to tvättmaskinen!



Efterlysning

image91

Någon som vet vem den här snubben är? Jag har nämligen ingen aning. Har ett svagt minne av att han ville att jag skulle ta kort på honom med min kamera, och eftersom jag har ett kort här så måste det ju betyda att jag gjorde det också. Är han inte rätt söt?


PS


Alla ni som kommenterar är så söta! Jag blir på så gott humör när någon har skrivit något kort o sött som "ha en bra dag", för det gör verkligen dagen ett snäpp bättre! Puss på er !

mañana, mañana

image90


Igår och idag åt jag fil med flingor till frukost, så himla gott! Det är sånt jag skulle kunna äta hur mycket som helst av, om ingen fanns där o stoppade mig.
Den filen jag äter nu är jag extra förtjust i. Köpte den på svenska affären, o den är från skånemejeriet. På sidan står en liten text som jag sittar o tittar på när jag knaprar på mina Kellogs special K.

image89

Och när jag läser det här så blir jag verkligen lugn som en liten filbunke. Jag knaprar på i lugn och ro, och promenerar lugnt till metron när jag är klar. Jag ser mig om och njuter av dagen, och ser till att uppskatta att jag är här i Paris. Jag inser att livet är rätt bra ändå. Och jag tänker att det inte är hela världen om jag skulle komma tio minuter för sent till lektionen. För de här senaste dagarna har jag kännt mig så lugn och glad, fridfull på något sätt. Och då struntar jag helt i om jag missar första genomgången om vad man kan köpa på ett pharmacie.

Tack skånemejeriet!

matvrak

Idag har jag tänkt på mat precis hela dagen. Jag åt ordentlig frukost, så att jag skulle stå mig tills jag kom hem från skolan. Lättare sagt än gjort.. På väg till skolan började det - då kände jag doften av mat överallt. Till slut var jag tvungen att kolla att ingen hade tryckt ner en trerättersmeny i min väska. Mycket mystiskt.. I konversationsdelen av dagens lektion skulle vi självklart prata om mat. Franska specialiteter och recept från olika länder.. Gah.
Men jag hade gett mig fan på att jag inte skulle slänga ut mer pengar på mat, när det finns en massa bra grejer här hemma. Vet inte hur mycket pengar jag har slösat bort för att jag blir sugen på något när jag går på stan, det är så himla dyrt här dessutom.

Men nu äntligen får jag min belöning, hurra! I köket finns ett stort skafferi som bara väntar på att jag ska komma o rensa..

Ciao o Bon Apetit pour moi!

tandtroll

Nu har jag stått och borstat tänderna i prick tio minuter. Jag skrubbat var tand för sig, hållt tandborsten som man håller en penna och varit högst koncentrerad. Tandläkartjejen i min klass hade varit stolt!
Hon höll nämligen ett kort litet föredrag idag, om munhygien. Det där med tandtråd är något jag aldrig riktigt har klarat av, men jag kanske ska ta o satsa på att greja det inom en snar framtid. Skummet jag spottade ut nyss var helt rött av blod, vilket tyder på att tandköttet är känsligt. Vilket betyder att det skulle må bra av lite tandtrådning. Hm.
Det får bli mitt nya uppdrag - att ta bättre hand om mina tänder. Jag borstar ju varje dag och så, men det är ändå ett område man lätt glömmer bort. Jag vet i alla fall att jag har en tendens att vara rätt slarvig.

Och man vill ju vara fräsch i munregionen, fall någon skulle komma o hälsa på..

språknörd

Ja, jag är en liten språknörd. Jag pluggar franska nu och gick sam/språk i gymnasiet. Jag har gått i internationell skola och pratar därför flytande engelska (+ flytande svenska, coolt va? hoho), har läst spanska i 6 år och italienska i 2, och kan även svänga mig med en del latinska fraser.

Därför så tycker jag att det är jätteroligt när jag plötsligt kommer på hur ord är uppbyggda. Ibland kan det ploppa upp ett ord i huvudet, och så förstår jag precis vart det kommer ifrån. Och det är en så himla rolig känsla! Ibland är det helt självklara ord (typ paraply - para: för, plui: regn), som jag bara inte har tänkt på förut. I det fallet så framstår jag ofta som något av ett pucko om jag delar med mig av det, så då väljer jag oftast att hålla käften. Men nu skiter jag i det! Nu tänker jag glatt dela med mig av min senaste upptäckt:

Deja-vu = Redan Sett!
Deja - Redan, Vu - Sett

Tjoho! Detta ska firas med hallon o Seinfeld.

PS

Nej, det blev ingen hejdådrink med N.Y-killen ikväll, jag orkade verkligen inte. Men han har lovat mig en äkta amerikansk date i sthlm i sommar, så jag laddar för det!

school of hiphop

Haha, insåg just att DJ sleepy också gick i Matteus..! Skönt att jag gick i värsta hiphopskolan, utan att ha någon aning om det själv. Det bör tilläggas att Lilleman (någon som kommer ihåg honom?) spelade in "Trasiga skor" på Matteus.. minns det som igår. Jag gick i åttan, o han ville bara ha med massa små sjuor i videon. Mycket mystiskt tyckte vi. Min bästa kompis fick en blå blyertspenna av honom, fråga mig inte varför..

image88

Sleepy och kära (?) gamla Matteus

Mange news

Hörde just att Mange Schmidt gick i Matteus, min gamla högstadieskola.. roligt. Visserligen ett antal år innan jag, men ändå. Visste ni förresten att han driver en cateringfirma? Hm..

Dagens piffiga frisyr:
 
   image86    image87

Det är de små sakerna som gör det

Kan ni fatta att jag hittade tamponger för 19 spänn? Blev tvungen att stå o le för mig själv en stund och dubbelkolla tre gånger. Tycker att det brukar vara så himla dyrt annars, och det känns som att slänga pengar i sjön. Typ lika kul som att köpa toapapper. Men jag blir glad för de små sakerna här i livet. Som att betala månadens tampongförråd med ett ensamt mynt. Sånt piggar upp!

måndagsbarn



C'est ma vie...



Föddes en lördag, mamma kalla mig för discotjej
Så på en lördag, ja då vet du var du hittar mig

Det är måndag snart, men jag lever för ikväll

image85


och nu blev det lite sämre..

Min dag blev precis en gnutta sämre. Den grå himlen utanför fönstret ser plötsligt lite gråare ut och magknipet antog en lite hårdare skala.

Jag insåg just att det bara är tisdag.. Var inställd på att det var minst onsdag. Torsdag hade ju känts bäst, då hade man kunnat dra ut o röja ikväll. I den här stan kan man i och för sig röja hela natten precis vilken dag man vill, men det är något speciellt med torsdagar. I stockholm (och resten av sverige?) är onsdag lika med lill-lördag, här är det definitivt torsdag. Och så har jag gett mig fan på att jag ska klara mig upp till skolan varje dag den här veckan.
Imorse åt jag limpa med prästost samt fil med Kellogs special K till frukost - kändes så väldigt hemma o skönt! Tack o lov för svenska affären och Ikea.

En sån sak som en riktigt god frukost kan jag ligga i sängen på kvällen och verkligen längta efter. Nätterna då jag inte kan få en blund (vilket kommer i perioder), ja då ligger jag ofta o planerar vad jag ska äta till frukost. Och om jag kommer på något riktigt gott så vill jag somna ännu lite mer, så att det blir frukostdags snabbare. Och alla vet ju att det är då man absolut inte kan sova, när man försöker för mycket.

Nej hörni, nu har jag babblat av mig för den här gången. See you later alligator

En sådär dag.

Har ätit alldeles för mycket crêpes och har helt otrolig mensvärk. Inget jag brukar dela med mig av, men idag i klassrummet gjorde det så ont att jag vid ett tillfälle såg svarta fläckar. Inte ett gott tecken..
Funderar på om jag ska orka masa mig iväg på en snubbes hejdå-drink ikväll, han drar till N.Y på torsdag, o sen hem till sthlm. Känner mig inte direkt på topp, men en drink kanske piggar upp? Får se hur jag gör.

Nu ska jag lägga mig ner en stund o försöka att inte tuppa av av magkramper.

meet joe black del 2

Nu har vi kikat på slutet av Meet Joe Black. Och den är ju så himla bra! En så otroligt stillsamt fin film. För er som inte har sett den - den är ett måste i filmhyllan. Musiken i eftertexterna fångar hela känslan, så sitt kvar o lyssna när den är slut.

Gosh vad mycket bra film det finns. Det kanske är något inom det området man ska satsa på? H. föreslog att jag ska bli designer eller stylist, vilket inte heller känns helt off. Något förvånande för vissa kanske eftersom det här definitivt inte är en "modeblogg", men ibland är det svårt att få ner hela sin personlighet svart på vitt. Jag pillar hur som helst ihop mycket kläder själv, syr, fixar om och mismatchar. Det har blivit något av en hobby, och ett signum.

Where trouble melts like lemon drops
High above the chimney tops,
thats where you'll find me


tomt.

Jag har ingen riktig ork att skriva idag. Nada inspiration. Är inte på dåligt humör eller något, tvärtom känner jag mig riktigt glad o fridfull. Men huvudet känns mest stillastående.

Ska försöka mig på lite läxor o ett Lost-avsnitt eller två, så kanske jag kickar igång någon sorts hjärnaktivitet där inne.

Arrivederci baby.

meet joe black

Har precis kikat på Meet Joe Black med lillebror. En jättebra film, det vill säga om den inte lägger av efter en o en halv timme. Suck! Plötsligt frös bilden, o sen blev det svart. Man kunde höra Brad mumla om något, men that's it. Försöker fixa så att vi kan se hela - inklusive slutet - imorgon. Är inte sånt här så himla frustrerande?

Nu ska jag knäppa på ett (fungerande) SATCavsnitt innan jag slocknar. Imorn är det skoltajm, pepp please!

image84

lost

En annan grej jag gjorde i helgen var att hoppa på fel nattbuss. Inte roligt någonstans. Speciellt inte när klockan är halv 6 på morgonen, det ösregnar och man tappar bort sig i Paris - ensam iklädd miniklänning och ballerinor.
Men nu sitter jag här hemma i alla fall, så det ordnade sig. Nästa gång ska jag kolla vad det står för nummer på bussen innan jag kastar mig på..

Jag + Bob = Sant?

Idag råkade jag ladda ner alla skivor Bob Marley någonsin har gjort. Jag trodde att det var en skiva, men det va 29... nu kan jag lyssna på bobban 22 ½ timme i sträck om jag känner för det. Sug på den ni! S. föreslog dreads o ny rastafari-livsstil. Det kanske är min grej?

                               image82  image83 

goodbye dear friend

Det har varit en lång och händelserik helg - därav bristen på bloggande. Har spelat beerpong med ett gäng amerikaner, fått en ny beundrare i baren på Oz, tjafsat med ett gäng marrockaner, styrt upp en äkta date (middag, bio och hela köret) till sommaren och sagt hejdå till kära D. (från baren) som åkte hem till australien idag. Jättetråkigt! Hans visum gick ut, o han kommer tillbaka till Paris om två år.. inte så stor tröst direkt. Kommer sakna honom, Oz bar kommer inte vara detsamma utan hans kommentarer, iskastning och kittlande på dansgolvet. Snyft.

Idag skiner solen o imorn är det dags för en ny vecka - och nya tag. Den här veckan tänkte jag till och med satsa på att gå till skolan. Wish me luck!

förfest med mig själv

Sitter här med en heineken och popcorn o lyssnar på Michael Jackson. En liten förfest alldeles för mig själv, och det är riktigt mysigt! Sitter o sjunger lite för mig själv, filosoferar och slötittar på Seinfeld. I think I'm on to something!
Ska snart möta hela gänget på stan, innan dess hinner jag nog med en öl till i min ensamhet. Mysigt!

Bienvenue à Affären

Har just varit på "Affären" med pappa, jätteroligt! En liten undangömd affär vid Pigalle, med bara svenska varor! Hon i kassan kom från stockholm och Uno Sveningsson strömmade ut genom högtalarna. Kändes riktigt hemma, på ett bra sätt.

Nu är det sushitajm, sen blir det party, hurra!

kameran lever!

image81


Efter lite pill med klister o tejp så går min älsklingskamera att använda igen, hurra! Den är inte fullt lika snygg som förut, men what the hell. Så länge det går att ta bilder med den, o bilderna går att överföra - ja då är jag nöjd. Jag slänger upp en bild av dagens outfit, inte för att jag är värsta Dagens outfit-drottningen, men mest för att jag blev så glad att det funkade o inte hade så mycket annat kul att ta kort på.
Kan lägga till att jag älskar väskan jag har på bilden! Det är farmors gamla, precis lagom stor som handväska och i förvånansvärt gott skick. Granny had some style!

PS

Det blev inte montmartre idag, det blev en promenad till monceau istället - en av mina favoritplatser i stan. Satt o knaprade oreos i solen, kikade på lost (på iPoden) och omringades av glada barn på sparkcyklar. Mysigt!

springtime, and the living is easy

Ska strax masa mig ut i sommarsolen o ta metron till Montmartre. Tänkte sätta mig i backen framför Sacre Coeur o njuta av solen och värmen, underbart! Hoppas på party ikväll, men jag vet inte vilka som är på mig.. det där med att hänga hemma med hela gänget verkar vara med poppis för tillfället. Hm. Oh well, only time will tell!

PS

Tack detsamma Lexia!

goodmorning, goodmorning!

Solen skiner utanför fönstret och det känns som att jag har en riktigt bra dag framför mig. Lovely!
Mår lite illa, men det beror på att jag inte kunda sova inatt. För många tankar som sprang runt helt enkelt. Till slut somnade jag i alla fall, med Jason nynnandes i mitt öra.. mums.

It's a new dawn,
It's a new day
And I'm feeling
Fine.

sovpartner sökes

Imorse vaknade jag emellan två snubbar från marocko, inbäddad och omhållen från två håll som en liten teddybjörn. Helt oskyldigt och jättemysigt.
Inatt sover jag ensam i min dubbelsäng, med bara min riktiga lilla teddybjörn att krama. Hemma i stockholm finns alltid katterna bredvid mig i sängen, men här känns det ibland lite tomt. Jag hade nästan glömt hur mysigt det var att sova brevid någon.
Jag gillar lyxen att kunna bre ut sig hur mycket man vill, o det är väldigt skönt att slippa höra folks snarkningar och diverse skumma nattaktiviteter. Men ändå.. att somna till ljudet av någon annans djupa andetag och känna någons varma kropp tätt emot ens egen, det är inte helt lätt att slå.

P.S

Länken till I'm Yours i förra inlägget är inte Jasons version, utan Space Odditys. Blev helkär i deras version.. Jason är dock fortfarande the king.

image80

återupptäckt en gammal flamma

Mr Jason Mraz!

I'm Yours måste väl ändå vara en av världens mysigaste låtar? Speciellt när Y. sjunger den (hennes röst får mig att smälta, varje gång..) på en solig balkong i Paris.

Life is good.


bästa dygnet på länge...

5 svenska 19åriga tjejer + 6 marockanska 20+killar = nya familjen. Helt underbart härliga människor!

Tacokvällen blev till fest, som blev till övernattning, som blev till frukost på balkongen, som blev till sola hela dagen.. har haft det bästa dygnet på riktigt länge. Idag är det svensk sommar i Paris och jag är i någon sorts drömbubbla, det här är början på något nytt och jag är gladare än jag har varit på riktigt länge. Det är en sorts lugn värme som har spridit sig i hela kroppen; det är värme, gemenskap, vänskap och kärlek.

Det är april i Paris och min älskade sommar har äntligen börjat.

Håkan = sommar

Sitter o lyssnar på Håkan o börjar riktigt länga till svensk sommar.. kommar kanske njuta av den i högst en vecka, men ändå.
Picnic i humlan, grillning på skinnarviksberget, promenader vid brunnsan, sola o bada på landet, åka till liseberg, strosa runt på avenyn o festa i visby. Hoppas på en liten bilresa med les girls också, åtminstone till landet eller öland eller nåt. Skulle vara så kul!

image79



Japanhysterin smittar av sig

Den här tjejen har ändrat min uppfattning om Japan helt. Jag har aldrig varit så förtjust i hela den här asienhysterin som har spridit sig som löpeld de senaste åren. Pokémon, manga o hela streetstilen har aldrig varit min grej - och det är det fortfarande inte. Men efter att ha läst Emilia de Porets blogg blir jag riktigt sugen på Tokyo! Verkar vara en sjukt cool stad.

Så vem vet, det kanske blir Tokyo en vacker dag ändå. Men Japan kan vänta - New York och anywhere i Australien känns mer prioriterat för tillfället...

choklad botar det mesta

En sak kan muntra upp mig när jag känner mig heldeppig. Riktigt god choklad. Idag blev det belgisk Neuhaus, deras mörka med nötcréme är to die for..

Ikväll blir det tacomiddag med tjejerna o ett gäng marockanska snubbar, mysigt! Nu - Seinfeld.

image78

jag deppar ihop

Jag trodde att jag äntligen hade hittat en förbannad USBkabel till min kamera. Jag har varit runt i hur många affärer som helst, men ingen har haft någon som passar. Så kommer jag in på en liten kameraaffär här i närheten, där gubben knatar in på lagret en stund o kommer tillbaka med en som han säger ska funka.
Jag blir toppenglad o slänger glatt ut 12 euro och skuttar hem för att föra över bilder, äntligen!
Men icke. Uttaget i kameran  är alldeles för litet för den där dumma kabeln. Jag fick inget kvitto och förpackingen är bruten, eftersom jag var tvungen att öppna o kolla om den passade.

Så nu är jag en USBkabel rikare och 12 euro fattigare. För absolut ingenting.

I want to be a part of it...

New York, New York!

Jag har alltid (alltid) drömt om att åka till New York. Det har varit ett av mina mål så länge jag kan minnas, och över åren känner jag bara för det starkare och starkare. Sex and the city har ju brett på min längtan rätt ordentligt, och när jag kom hit (till Paris) och blev nära vän med en äkta New Yorker, ja det gjorde inte direkt saken bättre.
"I could definetly see you in N.Y" var bland det första hon sa till mig, innan jag ens hade andats ett ord om mina drömmars stad.

Jag har alltid varit en storstadstjej, jag somnar bäst till ljudet av trafik och jag får panik av mer än ett par dagar på landet. Ett riktigt asfaltsbarn helt enkelt. Och The big apple är ju den ultimata storstaden.
Man borde ju passa på att dra nu, när dollarn är så låg, men problemet är bara att jag varken har pengar eller inkomst. Så det där med flygbiljett kan bli klurigt. Men, den som väntar på något gott...

New York - en vacker dag kommer jag! Och jag har en känsla av att jag inte kommer vilja åka därifrån..

image77

humor på hög nivå

Är inte det här bland det roligaste ni någonsin har sett? Jag skrattar så jag får ont i magen varje gång...

PS

Det bör läggas till att jag har somnat på bio en gång i mitt liv. Och det var till första sagan om ringen-filmen.

f&sdrömmar

Idag försov jag mig.. och när jag tittade på klockan så insåg jag att det inte var någon idé att börja stressa iväg, så jag sov helt enkelt ett tag till. Rätt skönt faktiskt.
Jag drömde om att jag hittade ett gym här i stan. Gissa hur mycket jag saknar friskis? Jag vaknade helt glad, det kändes så verkligt. Men inget gym här inte.. antingen är dom jättesjabbiga, eller jättetjusig o svindyra. Inget normalt till ett normalt pris. Suck..
Nu ska jag gå o koka ett litet ägg tror jag, a bientôt!

nattis från en träningstönt

Så där ja, nu har jag gjort kvällens små styrkeövningar och ska krypa till kojs framför ett sex and the cityavsnitt.
Ja, jag har blivit en liten tönt som kör situps på kvällarna - se upp rivieran, beach 2008 here I come! Eller så gör jag inte det.. men om jag inte kan träna lika ordentligt som jag är van vid så kan jag ju åtminstone göra ett par övningar hemma om dagen. Ingen madonnakropp här inte, men jag är rätt nöjd ändå.

Natti !

music and lyrics

Har precis sett filmen "music and lyrics" med lillebror. Ännu en rätt så förutsägbar romantisk komedi. Lite bråk, lite sång och lite kärlek. Fånigt - jag vet. Men jag kan inte låta bli... jag gillar det lika mycket varje gång!
Det är något med dom här enkla filmerna som får mig varje gång, jag blir glad och avslappnad. Livet känns lite enklare på något sätt.
Ja - Hugh spelar samma karaktär i varenda eviga film, men jag kan inte låta bli att fnissa varje gång.

Notting Hill måste väl ändå vara hans bästa? Det är ju the romantiska komedi.

image76

italian lifestyle party

Ni skulle ha sett tillställningen jag o pappa var på i söndags kväll... Wow säger jag bara!

Italian lifestyle party kallades det, o hölls på operan här i Paris. Hamnar i toppen av tjusiga events (vet inte om man ska kalla dom tjusiga, eller bara.. overkill? Men lite glamour har väl ingen dött av?) jag har varit på, o jag har varit på en hel del. Hade inte blivit alltför förvånad om Donatella Versace hade stövlat in genom porten.
När man kom in så var det första man möttes av ett 20tal modelltjejer i långklänningar, uppställda i stora trappen (tänk askungen), och ett antal smokingbeklädda herrar som tog hand om ens jacka. Upp för trappen bar det (alla tog intressant nog den högra trappen, fast det inte var något som helst fel på den vänstra.. mycket mystiskt. Är människor mer vana att svänga till höger än till vänster?), där någon vitklädd kypare snitsade fram ett champagneglas och tre silverbrickor med ett stort urval av snittar. In i stora guldsalen bar det (stockholmsoperans guldsal kan slänga sig i väggen), där det va fullt med folk. Jag har nog aldrig sett så många tanter i päls och långbenta brudar i hela mitt liv. Och alla eskorterades av små runda gubbar, hm.. Något italienskt band spelade, till allas förtjusning, och den öppna baren besöktes flitigt.

Jag var ärligt talat helt stum. Jag hade dragit på mig svarta stuprörsjeans, en guld/svartrandig topp och svarta pumps med guldig tå och klack. Vadå underklädd? Jag passade in i färgtemat i alla fall..

Vad är väl en bal på slottet...?

Dagens låt

Just Jack - Glory Days

När jag gick åt fel håll vid metron på väg till skolan idag, o fick promenera en kvart extra i snålblåst o ballerinor - då drog jag på Glory Days och genast kändes allt lite bättre. När en snorkig tant bestämde sig för att sitta på min axel hela hemvägen från skolan, ja då hjälpte den också. När surkärringarna (ursäkta uttrycket, men det är knappast en överdrift) krånglade till det med mitt carte d'etudiant och jag inte alls hängde med i subjonctif-genomgången på franskalektionen, ja då hjälpte det faktiskt att nynna lite för mig själv så kände jag lite värme sprida sig i kroppen.


image75

Jack - you made my day!



nightguy vs. dayguy

Såg ett Seinfeldavsnitt härodagen som började med att Jerry hade en liten stå-uppbit om "the nightguy and the dayguy". Att nattpersonen va så envis o att det alltid går ut över dagpersonen. Och oj va rätt han har. Det är något jag älskar med den serien, det är så mycket små vardagliga saker som man känner igen sig i.
Jag vet själv att jag aldrig vill gå o lägga mig på kvällarna, jag sitter alltid uppe o gör något lagom meningslöst (som jag lika gärna kunde gjort på dagen) och tänker "bara en liiten stund till". Och på morgonen är jag världens zombie som bara längtar tills kvällen kommer o jag får gå o lägga mig igen.

Skönt att veta att jag inte är ensam. Och i gott sällskap är jag dessutom!

image74



när vi ändå pratar nostalgi...



image72


Studenten!



those were the days my friend

Började prata med en kompis om nattliv i stockholm för en stund sen, o jag kände genast hur glad jag är att vara här i Paris. Nattlivet här är så överlägset så att det nästan är skrattretande. Utbudet är så mycket större, blandingen av musik är mycket skönare (inte bara schlager, klubbhouse o "hits") och man träffar så mycket mer (och roligare) människor. Definitivt bättre, kort sagt.

En bra klubb i sthlm kan jag i alla fall komma på, och det är "90's". Riddarkällaren på fredagar - rolig musik (bara 90tal för den som inte riktigt hängde med), bra lokal och stans trevligaste personal.

Men så började i alla fall min kompis prata om La Isla, och då kände jag hur det dök upp ett par gamla minnen som jag inte har tänkt på, på väldigt länge. Tiden innan jag fyllde 18. Nu känns det som en hel evighet sen, men fy vad jobbigt det var! Jag har alltid gått i skolan med äldre personer, vilket leder till att jag alltid är den yngsta i alla sammanhang - vilket också betyder att jag var allra sist med att fylla 18. Quel tortyr!
Då hängde vi hur som helst på La Isla (man kom in när dom hade salsakurser, sen va det bara att hänga kvar), och på kära söderkällaren.
Jag minns första gången på SK som om det var igår.. Jag och S. hade (äntligen) gjort klart vårt himla projektarbete, o kikat på skolans talangjakt. Vi satt på tunnelbanan på väg hem o båda kändes sig riktigt peppade, arbetet klart o allt. Då föreslog min kära vän att vi skulle hoppa av vid medis och testa att dra in på söderkällaren. Hon va 18 o hade varit där förut, så det kunde ju inte skada.. och det gick ju lätt som en plätt!
"Hej tjejer, vill ni sitta här uppe eller där nere?" var det enda dom sa, så glad har jag sällan varit kan jag berätta. Efter det vart det mycket häng där om man säger så, jag har många fina minnen från den tegelklädda källaren!

S. - Those were the days!

                            image70  image71

En lycklig minderåring på klubb SK.. första bilden är dagen innan den stora 18årsdagen!

Ett litet svart hål

Nu på senare tid har jag känt att jag har gått ner i en liten svacka. Inget jätteallvarlig, men jag har bara tappat lusten för saker o ting. Förra veckan va jag i skolan en dag, en enda liten futtig dag. Igår orkade jag inte heller släpa mig upp, så det blev sängen halva dagen då också. Va ute o partade i helgen som vanligt, och visst det va roligt och så, men efteråt kände jag mig helt.. tom. Kom av mig helt på något sätt. Jättetrist har det vart.
Men idag känns det lite bättre. Jag orkade mig upp till skolan, jag har ätit bra och det är riktigt varmt ute. Våren är äntligen här på riktigt, och det lättar verkligen humöret.

Det här blev ett jättetrist inlägg känner jag, men jag ville bara få ner det svart på vitt. Jag har varit nere en snabbis på en low point, men nu är jag på väg upp igen. Puh!

Jaha?

Nu är denna dramatiska flytt överstökad med verkar det som. Är det bara jag som inte märker någon skillnad alls? Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig, men något mer än det här i alla fall.. inte för att det är något fel på den här sidan, inte alls, men när alla bloggar ligger nere över ett dygn för att det ska pillas, fixas o förbättras, ja då väntar man sig ju någon skillnad. Eller? Och vad hände med det där att initiera flytt? Jag har inte behövt initiera nånting alls. Hm.
Jag hade en hel radda med grejer jag ville skriva om, men nu kom jag liksom av mig.

Återkommer såsmåningom.

RSS 2.0