Helgens låt:


Estelle ft Kanye West - American Boy



image68  image69


"I don't like his baggy jeans, but I'm gonna like what's underneath them.."



tjejer gillar inte mig.

Är den här dramatiska flytten klar nu? För jag märker absolut ingen skillnad. Möjligen att det tog lite längre tid att logga in, vilket definitivt inte är en förbättring. För det skulle väl göras inatt? Hm..

Gårkvällen gick väldigt mycket upp och ner. Skratt den ena sekunden, och bråk i nästa. Allt som allt var det väl en lyckad kväll, jag gick hem i gryningen o vaknade för en timme sen. Ikväll blir det fest igen..
En intressant iaktagelse är att alla tjejer i den baren har något starkt emot mig. Jag misstänker att det har med killarna i baren att göra, men dom ska väl bara sköta sitt jobb o hålla käften? För det första så får jag aldrig någonsin beställa av någon av tjejerna - jag blir totalt ignorerad. Och sent igår kväll, precis innan stägning, så gick jag o bad en av flickorna om lite vatten. Ett plastglas med kranvatten, det är allt jag begär. Vad säger hon? "It's such a hustle". Happ. Jag går runt till andra sidan o frågar en av killarna, vad säger han? "Ofcourse babe, do you want ice in that?". Vad är fel på tjejerna? Vad hände med girl power och tjejer som håller ihop?

Suck.

Förresten...

Var det bara jag som hatade filmen La vita è bella? Alla som har sett den verkar älska den, men jag blev bara förbannad. Visst, det va väl fint att sonen skulle må bra o blabla, men det kändes som ett stort himla hån för alla som faktiskt var i arbetarläger under andra världskriget. Det kändes bara som att de bagatelliserade hela grejen.
Fy fan! En sån sak "skojar" man bara inte om, det går liksom inte att göra en lättsam grej av. Fy skäms.

Så där ja, nu har jag fått ur mig det. Nu kan jag återgå till att vara glad och att tycka att livet faktiskt är rätt så underbart.


La vie est belle!

Regnet öser ner utanför rutan och jag har ont i hela kroppen, men det gör ingenting! Jag är på så himla gott humör!

Vi vann kampen över kranen, ikväll ska vi ut o fira och jag mår så himla bra! Har börjat greja med mediumnivån av guitar hero, jag är riktigt stolt. Ikväll blir det laxfilé med haricot verts till middag, låter det inte jättegott?

Nu ska jag gå o vara optimistisk någon annanstans tror jag, puss på er allihopa!

Ping!

Jag antar att det inte bara är jag som brukar "pinga" min blogg på diverse sidor? Bloggportalen till exempel, man "pingar" sin blogg o så dyker den upp i en liten lista efter ett tag.
Varje gång jag trycker på den lilla pingningsknappen kan jag inte låta bli att fnissa lite. Jag menar, vem kom på att det skulle heta just ping? Det låter som musse piggs avlägsna kinesiska kusin.. Gulligt, absolut, men var kommer det ifrån? Lite fånigt kan ni väl hålla med om att det är?

träning is the shit

Nu har jag kört ett kort litet styrkepass, och det känns så himla skönt! Har tränat tre dagar i rad nu, och ätit riktigt bra. Känns som jag är på väg tillbaka mot mitt nyttiga liv, och jag mår redan bättre. Blir så himla glad av att träna! Känner mig som en ny människa efter varje litet pass. Lovely!

Nu ska jag stretcha lite o hämta något gott att tugga på, en smaskig liten frukt eller något annat bra.

Sagan om hur jag blev rörmokare för en kväll

Som ni kanske vet så gick H.'s kran sönder häromdagen. Någon råkade dra lite för hårt i handtaget (eller vad man nu kallar det), så att hon plötsligt stod med det i handen. Så igår åkte vi till BHV o köpte en ny liten kran, för 40 euro.
Jag åkte sen hem för att fixa middag till mig o lillebror, medan H. och Y. åkte hemåt för att installera den nya kranen. Vi pratade om att gå ut senare o sa att vi skulle höras efter middagen, helt ovetande över vad som skulle komma..
Lite senare får jag ett kort sms av H. - "Kom hit. Ta med dig verktyg.". Jag hade ingen aning om vad som väntade mig... Jag hoppar i alla fall på metron med skruvmejsel och skiftnyckel i högsta hugg.

Det börjar med jag och H. sitter uppe på den pyttiga lilla diskbänken och skruvar loss varmvattensslangen som sitter under diskhon. Inte var vi redo på att det skulle spruta kokhett vatten överallt.. H. får panik och hoppar ner eftersom allt vatten rinner över hennes bakdel, och jag skruvar skräckslaget tillbaka den lilla slangen igen, o försöker att inte bränna av allt för mycket av min arm.
Vi lyckas stänga av varmvattnet, men ingen i hela huset vet hur man stänger av vattnet helt. Så det är bara att köra på med kallvattnet rinnande. Vi trodde att det skulle spruta lite i början, när trycket mellan kranen och slangen blir stort, men att det sen skulle lugna ner sig o bara rinna som i vanlig trädgårdsslang. Oj vad fel vi hade...
Vi satt i en hel himla timme med iskallt vatten sprutande över allt (och då menar jag överallt). Ett tag trodde jag allvarligt talat att vi inte skulle klara det, att vi skulle bli tvugna att ringa någon (brandkåren? 112? Vad ringer man när det sprutar vatten överallt?). Jag såg framför mig gubbar som skulle komma dit o kräva en massa pengar, vattenskador och problem med hemförsäkringen.. och det fanns inget sätt att få stopp på det förbannade vattnet utom att få på den nya kranen. Som vid det här laget kändes helt kört.

Men då hände något. H. blev förbannad. "Nu jävlar ska det bli slut på det här" hör jag henne mumla, och sen skrikande "TRYCK!". Och vi fixade det! Jag vågade knappt tro att det var sant.. men där satt vi, genomblöta, iskalla och helt stumma. Gissa hur stolt jag är? Ingen himla rörmokare skulle ju göra ett sånt jobb utan att stänga av vattnet först, så hur grymma är inte vi?

Det blev ingen utgång igår, men ikväll ska vi ut o fira vår triumf över kallvattnet och den onda kranen. Hurra!

Underbar träningsvärk

Inatt sker den dramatiska flyttningen här på blogg.se, hm.. jag vet fortfarande inte riktigt vad det innebär? Jag har läst den lilla texten som ligger på hemsidan, men jag förstår fortfarande inte om jag måste göra något annat än att logga in som vanligt? Aja, det lär ju visa sig. Om ni aldrig ser röken av mig igen så vet ni att jag misslyckades.

Idag strilar regnet ner från en jämngrå himmel, och jag har träningsvärk för första gången på länge. Och det känns så himla bra! Tycker inte ni också att det är oförskämt skönt att känna att musklerna verkligen har jobbat? Dom har jobbat så hårt att dom skriker ut att de behöver vila.
Det är som min kära pyssling som är högst förtjust i blåmärken. Lite mystiskt kanske, men argumentet lyder "Om man ändå ska göra sig illa så kan det ju lika gärna synas, annars har man ju bara gjort sig illa o så är det inget mer med det" - och det är jag faktiskt redo att hålla med om.

Synd att inte träningsvärk syns mer helt enkelt.

levnadstecken från en handy(wo)man

Imorgon kommer en utförlig beskrivning av nattens rörmokararbete.. vilken mardröm!

Nu ska jag dimpa i säng o drömma fina vatten-fria drömmar. Godnatt!

Disney on speed

Har varit o shoppat kran med H. idag. Hur ofta måste man gå o köpa en ny kran? Hade ingen aning om var man skulle leta, men vi lyckades rätt bra till slut. Handtaget på hennes hade åkt av (vårdslös diskning?), så hon tog med hela o visade upp i affären, bytte upp sig till en riktigt flashig sak. Jag stog i ett hörn o förundrades över hur snygga kranar det finns nu för tiden, alla möjliga färger o former. Fascinerande.

Nedan har ni ett par av bilderna från S. besök i helgen, och även beviset på att jag kanske inte borde vistas ute bland folk. Hej jag är övertaggad? Min favorit är ändå första bilden, lite disneyfigur på speed-känsla. Den andra hänger med på samma beskrivning tror jag, bild nr tre är jag med ett gäng stammis-marockaner och de två undre är "mina" boys i baren..

image63  image64  image65

                                image66  image67

Kommentar av Klara

Hej Elin!
Jag håller verkligen med dig om att man saknar såna saker när man är utomlands men som föregående kommenterare så är det ju grymt att vara utomlands. Jag spenderade hela förra hösten i Storbritannien och pluggade och ja jag saknade mycket svenska grejer men väl hemma i Sverige som jag är nu så saknar jag att vara utomlands..såå typiskt!!

Ja, det där med att man alltid saknar det man inte har är så himla sant.. på sommaren längtar man till julen o på vintern längtar man till midsommar. Aldrig är vi helt nöjda!
Just därför försöker jag ta vara på och uppskatta varje dag, för vem vet vad som händer imorn?

Försökte blogga hela dagen igår, men det krånglade bara så efter ett tag gav jag upp. Men nu är jag tillbaka igen!
Solen skiner utanför fönstret, jag har tränat och ätit fräsch brunch. Livet känns bra! Förutom att jag är lite skoltrött.. men men, it was bound to happen antar jag. Jag är ingen skolmänniska helt enkelt, och jag är definitivt ingen morgonmänniska. Hu.

En hungrig människa är jag däremot, off till köket!

sömntutan

Jag hade bara tänkt lägga mig ner o ta en tupplur i någon timme eller två - det blev fyra. Sängen är ju så himla varm o go... suck.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra av min dag. Det lutar åt att bara slappa framför Seinfeld och Gossip Girl. Vet ärligt talat inte riktigt vad mina andra alternativ är. Och så orkar jag inte riktigt engagera mig.

Puss o hej så länge

        image61  image62

Reggaebåten

Igår hamnade vi på en reggaebåt, hur härligt som helst. Det mest passande ordet för att beskriva det måste vara nice - för det var verkligen riktigt nice. Jag är ingen reggaefantast, men spelas det så lyssnar jag. Ofta ger det en asskön sommarkänsla, och Bob är ju ändå the man.
Det här med att fixa en klubb på en båt tycker jag lugnt att man borde satsa mer på, hur härligt som helst! Det gungar lite lagom o behöver man lite luft så går man bara ut på däck. Det ger verkligen en känsla av att resa bort, om så bara för ett par timmar. Den jag var på igår går inte att jämföra med någon båtfest jag har varit på tidigare, och Stockholm som skryter med att vara vattnets stad borde ju satsa lite hårdare på sånt som båtliv tycker man. Och nej, Patricia räknas inte, för det är så off det kan bli om man jämför med reggaebåten. Folket som stod o meckade utanför skulle man kanske skippa i sthlm.. men resten ska nog gå att ordna.

Who's with me?

image60

No more klädkrångel

Den lilla röda får funka ikväll har jag bestämt mig för, orkar inte krångla o byta nu. Har tryckt i mig halva vitlöksförrådet till middag så nu blir det tandborstning, innan jag drar iväg till buzenval (hej ghetto) på förfest.
Sist jag var i det området så kom en snubbe fram till H. o sa till henne att lägga ner mobilen, så att den inte skulle bli snodd. Sen såg vi en snubbe som hade käkat upp en hel stek - rå. Bara benet var kvar, helt avgnagt. Och nu ska jag alltså våga mig dit igen...

Wish me luck!

kläd-dilemma

Sitter här o funtar på vad jag ska ha på mig ikväll. Om min dumma USBkabel ville titta fram igen så skulle jag slänga upp ett par bilder på alternativen nu o be om hjälp, men den är ju tyvärr på rymmen fortfarande...

Anyway - den lilla stassen det lutar åt har jag på mig just nu. Det är snyggt o så, jag vet bara inte riktigt om det håller. Det är nämligen egentligen en sjal, som jag har plitat lite med så att den funkar som miniklänning. Den är knallröd och i midjan har jag ett svart band, o så svarta leggings o knästrumpor.
Sen vet jag inte riktigt vad mina andra alternativ är, så det lutar ju åt det. Hm..
Oh well. Nu ska jag ringa bror o höra om han vill ha köttfärsbiffar eller spaghetti med köttfärssås till middag, ciao!

PS

Skönt att höra om att jag inte är ensam att sakna de där grejerna när jag är bortrest.. och du som skrev att det ändå är bäst att vara utomlands - kunde inte hålla med dig mer!

När jag är utomlands saknar jag det här...

Lösgodis - rosa bananer, colanappar och salta sillar är sånt jag kan få sjukt sug efter.

"Svensk" pizza - kebabpizza med bearnaise.. mm.

Lohmanders bearnaisesås
- oslagbar! Skulle kunna äta direkt ur burken. Utan något till.

TV - att bara sitta i soffan o zappa runt, här är ju allt på franska..

Min garderob
- min stora, fina garderob.. min älskling!

Friskis&Svettis (på sveavägen såklart) - ja, jag är en liten f&s-tönt. Det är ju så roligt!

teknikförvirring

Hm.. jag läser något om att blogg.se ska byta bloggplattform.
1. Vad f-n är en bloggplattform? 2. Behöver jag göra något?
Det står en lång radda om att begära flytt o allt var det va, men jag förstår ändå inte riktigt vad jag själv ska göra? Någon som orkar förklara? I don't fat.

Nu ska jag ut o promenixa i solen hade jag tänkt, återkommer när jag har något roligare att dela med mig av.
Tjipp o hej


1 minute in bliss

Ni vet när man ligger i sängen på morgonen o sover på som bäst, när sängen är så där mjuk och varm efter hela natten. När sängen känns som den bästa platsen i hela världen.
Och så ringer väckarklockan. Och man vet att man måste lämna denna varma, underbara plats. Har ni tänkt på hur långa minuterna kan kännas då? Man kan kosta på sig att snooza i fem minuter, och det känns som en underbar timme till på huvudkudden. Varje liten minut spelar roll på morgonen helt enkel.

Idag vaknade jag till strålande solsken o en liten fågelfamilj som kvittrade utanför fönstret, men för min del kunde det lika gärna vara snöstorm och mördarkaniner som hoppade runt utanför. Bara jag får mina tio extra minuter i sängen, ja då är jag nöjd och redo för en ny dag!

PS

Fick dessutom till superskum på mitt kaffe idag, de små sakerna spelar stor roll för att göra min morgon bra..

natti natti från en peppad typ

Nu är det dags för mig att krypa till kojs, ska kika klart på filmen "27 dresses"(på min fina iPod) o bläddra i två tjocka franska modetidningar. Underbart!

Imorn blir det skola, powerwalk, middag med lillebror och dancehallklubb med tjejerna. Känner mig fit for fight för en ny vecka, på något sätt känns det som en nystart. Vet inte riktigt vart det kommer ifrån, men jag misstänker att jag har blivit lite inspirerad av katrin schulmans hälsobloggande. Det blir nog ingen seriös bantning för min del, men jag känner mig riktigt pepp på att återuppta mina powerwalkar o äta lite nyttigare igen. I sthlm är jag ju stans största hälsonörd, här i Paris har jag helt gått ner mig.. men jag är glad ändå.

Godnatt alla sötnosar där ute!

Kvällens filmtips

Har precis kommit tillbaka från bion med lillebror, o filmen va riktigt bra! Blev positivt överraskad, hade verkligen inte väntat mig så mycket. Inte årets största kanske, o mos def är inte direkt actor of the year - men what the heck. Söt liten tänkvärd film, med mycket hjärta och själ.


image59

Se den!

mina nagelplaner

Köpte ett turkosblått nagellack på sephora häromdagen, och nu kan jag inte slita blicken från mina nymålade heta naglar. Dom verkligen lyser, hur snyggt som helst! Har haft svart nagellack en rätt lång period nu, så nu är det dags för lite knalligare färger har jag bestämt mig för. Jag ska bunkra upp ett lager av roliga färger, typ rosa o lila och sånt. Känns perfekt inför våren!

Det var väl oerhört intressant? Nu ska jag promenera ut i regnet o iväg till bion. Ciao!

Kommentar av Lady G

Ja, hon är nog som tjejer är mest i den åldern...och det är väl tjejer i hennes ålder som läser hennes blogg och de måste ju vara många eftersom hon har så många läsare. De måste ju då tycka att det är kul att läsa antar jag.
Att hon har ett eget aktiebolag är ju smart av henne, när hon nu kan få in så mycket reklam på sin blogg eftersom hon har så många läsare.
Dum vore hon ju annars.
Och alla de unga tjejer som startar upp liknande modebloggar, och babblar på om samma saker, hoppas väl också på att tjäna lika mycket pengar som hon och bli känd...
Det är samma "tjejbabbel" som när jag var ung, bara det att då fanns inte internet utan vi snackade "live".
Ha det bra!

Du har nog helt rätt G. Det här med bloggandet har blivit så sjukt stort de senaste åren, på både gott o ont I guess. Men men, jag ska ju inte säga så mycket eftersom jag själv bloggar på friskt.
Anyway, ikväll blir det bio på champs elysées med lillebror, vi tänkte se nån ny Jack Black-film som heter "Be kind, Rewind", någon som har någon koll på om den är sevärd eller inte?

För er som vill se lite bilder från helgen ligger en del här, jag lovar att lägga upp ett gäng till så fort jag får tag i dom!

Det stora bloggmysteriet

Jag har tidigare skrivit om att jag inte riktigt fattar hysterin kring den här bruden. Nu vill jag utöka min lista med den där Blondinbella, som tydligen har sveriges mest lästa blogg..? Jag fattar inte. Hon är väl som vilken 17årig stockholmstjej som helst? Inget som helst fel på henne, men jag förstår inte vad det är som är så himla intressant. "Idag va jag här o fikade det här o träffade den här.." etc, är det verkligen så roligt att läsa om? Det där skulle kunnat vara jag för 2 - 3 år sen. Och inte hade jag sveriges största blogg för det. Hm.
Bruden har liksom ett eget aktiebolag (Blondinbella AB), hallå? Är det bara jag som ser något konstigt i det här?

PS

Jag kan dessutom hålla med familjen schulman om att hon är misstänkt lik miss piggy.. no offence bella. Jag själv är säkert också lik någon sån, älvtjejer i dataspel o kanin är det jag får höra oftast. Hm.

Biotips, s'il vous plaît

Vaknade precis upp från min lilla tupplur (ett uttryck som jag för övrigt gärna vill diskutera.. tupplur, tuppa av - var kommer de ifrån? Är tuppar väldigt trötta typer? Jag trodde att dom va de morgonpigga som väcker alla lantisar klockan 7?), och jag är stel som en pinne. Somnade sittandes för en o en halv timme sen.
Jag drömde om bartenderkillarna på Oz, blaj.. sjukt förvirrande fortfarande.

Nu ska jag spana in om det går något bra på bio, någon som har något tips?

en sliten men lycklig typ är tillbaka

Efter en helg tillsammans med S. är jag ett totalt vrak - men ack så lycklig! Kan inte komma ihåg senast jag hade så sjukt roligt som vi har haft. Har blivit två galna (o då menar jag galna) festnätter, massa roligt folk, o fotona är svåra att slå. Jag kan utlova att lägga upp årets bild så fort S. mailar över dom.
Känns väldigt tomt nu, när jag o papsen har släppt av henne på Charles de Gaulle igen. Hur ska jag klara mig?
Helgens mest mystiska måste ändå vara alla blåmärken jag har dragit på mig.. De fem jag har på benen kan jag nog lista ut var de har kommit ifrån (de där förbannade borden på oz), men det kolsvarta mitt på baken kan jag inte alls förstå mig på.

Nu är jag hur som helst tillbaka i bloggandet. Blir alltid lite glest när jag någon här, då vill man ju inte sitta framför datorn hela tiden. Men nu ska jag tuppa av en stund till (att festa till klockan 5 o åka till flygplatsen vid 8 är inget att rekommendera), bonne paque!

PS

Kollade på bästa svenska filmen som har gjorts häromdagen. Den här scenen måste ju bara vara en av de roligaste i svensk filmhistoria!

Favorit-ölen

Desperados! Fy skam att det inte säljs i sverige..

image58

S. in town!

Hurra, S. är i stan! Har varit ute o promenerat hela dagen (i solen, tjoho!), druckit café créme på amelies café o ätit middag med ett litet gäng gäster här hemma. Nu drar vi igång förfesten!

Ses i dimman?

welcome to the good life

Senaste sms'et i min inkorg : Har du lust att åka ner till marseille eller nice? Puss

I love my life.

Quel dag!

Har haft en helt perfekt eftermiddag! Åt för det första sushi till lunch, svårt att toppa den starten. Sen mötte jag som sagt D. för att shoppa lite, vi gjorde en hel del sköna second hand-fynd (om du är i Paris, lova mig att du kollar in Free'P'Star, ligger vid hotel de ville!). Roligt! Jag köpte ett par underbart söta svarta pumps med guldtå o guldklack, lovely. Skulle genast slänga upp en bild om det inte va så att kamerorna i det här hushållet är högst osamarbetsvilliga nu för tiden. Efter shoppingen hoppade vi in på en chic liten bar o drack mojitos, perfekt eller vad?

Nu väntar jag bara på att pappa ska dyka upp så att vi kan äta middag o åka till charles de gaulle o hämta S.!

Bisous från en glader

PS

Träffade 4 personer på stan som jag känner (oberoende av varandra), nu börjar det verkligen kännas som att jag bor här på riktigt! Såg även nån snubbe som enligt D. va med i franska idol, hm.. någon som har koll på det?

happy påsk

Nu ska jag dra ut på stan o shoppa med söta D., tänkte bara ge ett levnadstecken innan jag försvinner. S. kommer ikväll (tjoho!!) o därför kan det bli något tomt på bloggfronten över helgen. Men jag lever! Så lätt blir ni inte av med mig.

Glad påsk på er alla kycklingar där ute (jag har gult linne på idag, påsken till ära)

I'm back

Idag känner jag mig nästan som mig själv igen, puh. Jag sitter här med min jättekopp kaffe o börjar bli lite sen, jag hör pappa stressa runt som en liten höna o lillebror som inte orkar bry sig - vilket gör pappa ännu mer stressad. Allt är som det ska här hemma helt enkelt.

Nu ska jag klunka i mig mitt kaffe o powerwalka iväg till metron, idag är det prov i skolan. Wish me luck!

"The assassination of Jesse James"

En väldigt seg film. Bra - men seg. Absolut sevärd, men vänta dig inte något grandiöst o omvälvande.
En sorglig, välgjord o fint gjord film. Och så är ju aldrig fel att titta lite på Brad heller.
Gillade färgskalan igenom filmen, och berättardelarna som kom som milstolpar - blev fin effekt med molnen som tumlade förbi. Lite för mycket babbel för min smak, men som sagt - sevärd (och tänkvärd).

image57

sista minuten-ångest

Fick plötsligt lite ångest över att det är något sorts obligatoriskt prov i skolan imorn. Med tanke på att jag har varit borta i nästan en vecka så känner jag mig rätt lost. Hjälp! Någon som kan ge lite sista minuten tips för att komma ihåg alla regler om franska imperfekt o passé composé? Som det i och för sig inte alls behöver handla om, det va bara en vild gissning. Oh crap.

Men va fan, ingen idé att gråta över spilld mjölk (så väldigt svenskt uttryck, måste va nån gammal bondegrej som man sa på gårdarna i östergötland för 300 år sen.. eller nåt. Fult låter det i alla fall.). Får ta det som det kommer. Går det åt helvete så gör det, det är ju inget mer med det i så fall.
Nu känns det genast lite bättre. Behövde bara få ur mig det till någon annan än bror o far. Nu ska jag knäppa på
"The assassination of Jesse James" o hålla tummarna för att det inte går alltför pinsamt dåligt imorn.

Glädjeryck!

Imorse mådde jag som en överkörd gnu. På ett ungefär. Men shit va allt känns bättre nu!
Har hängt med H. hela eftermiddagen (jag är så glad att jag har henne här i stan) o ätit sushi till middag - o bäst av allt, imorn kommer S. ! Min älskling kommer äntligen (äntligen) o hälsar på, jag längtar så jag håller på att spricka! Då ska jag hoppa omkring så där chict som ashton igen (jag klistrar in bilden igen för säkerhets skull)

image56

Go Michael

Sitter o lyssnar på en gammal Michael Jackson-skiva o kan inte sluta fascineras över hur mycket bra musik (o sköna videos) den snubben har gjort. Vissa har verkligen sån sjuk talang när det kommer till vissa saker. Vissa artister bara släpper ur sig ena hiten efter den andra, jag förstår inte var det kommer ifrån.
Tycka vad man vill om M.J o hans livsstil, men hans musik går faktiskt inte att klaga på. Där har vi en snubbe med talang.

image55

Michael - som thrillersnygging

PS

Har jag nämnt att en av mina barndomskompisar va med på en av hans konserter? Hon va dotter till ministerna på amerikanska ambassaden i köpenhamn, o fick ge M.J en solros på scen. Trés cool eller vad?

en liten sjukling

Usch, jag känner mig så eländig. Här sitter jag nu igen, heldöd. Idag satsade jag på att gå till skolan, det gjorde jag verkligen, men jag känner mig som en zombie. Mitt ena öga är helt svullet, jag nyser, hostar o snyter mig hela tiden o man skulle kunna steka köttbullar på min panna.
Jag försöker intala mig att jag inte har missat så mycket i skolan, men jag vet ju själv hur mycket man hinner med på bara en lektion, o nu har jag missat fyra stycken. Suck.. o imorn måste jag gå, för då är det något sorts obligatoriskt test för att kolla vilken nivå man ligger på. Det lär ju gå.. bra.
Crap.

Dagens citat


Jag kan sammanfatta allt jag har lärt mig om livet i tre ord: Det går vidare.

Av: Anonym

Request från anonym

Du borde skriva mer om vad du gör i Paris, hade vart trevligt att läsa om det :) Har själv bott i Paris. Pluggar du på språkskola där?

Absolut kan jag skriva mer om vad jag pysslar med här, blir glad att du frågar! För er som har följt mig från VR.com så kan ni skippa följande lilla text, för det här har jag dragit förut.

Anyway, så här är läget: Pappa o lillebror bor här i Paris, pappa jobbar på svenska ambassaden o lillebror går i internationella skolan. I höstas va jag o en kär vän (S., som kommer hit i övermorn!) ute o reste lite i europa. När vi  hade vart borta i ca två månader o hade varit i köpenhamn ett par dagar så va min kompis sugen på att åka hem, o jag drog hit till Paris. Stannade i fem veckor o åkte hem över jul o nyår, för att sedan fly tillbaka - o här sitter jag nu. Jag pluggar franska på alliance francais o lever la vie en rose. Den största anlednigen till att jag är här är nog att jag va väldigt trött på stockholm, o inte riktigt visste vad jag gjorde där längre. Jag behövde komma bort ett tag helt enkelt.
Bara att fråga på om det är mer ni undrar om!


Vad är grejen med hjärtan?

En till bloggfundering: Varför är det så många som har små hjärtan bredvid sitt bloggnamn? Visst, det kan väl vara gulligt - men bredvid ett namn som "tumadre" (= din mamma) så fattar jag inte grejen.
Någon som orkar förklara?

Nu ska jag snörvla mig iväg till Starbucks, känner att jag håller på att tuppa av av café moccha-abstinens (ännu en anledning att inte åka tillbaka till Stockholm).

image54

PS

Såg "Shanghai Noon" med lillebror igår, o blev pleasently surprised när jag upptäckte att min kompis Lucy spelade en av huvudrollerna!

harkel, host o godnatt

Nu snyter jag nosen, dricker ett glas perrier o kryper till kojs. Räknar med ännu en lugn dag imorn, o på onsdag ska jag vara back in business. Då blir det skola o en vända på stan med en sötnos, o på torsdag kommer S.! My god va jag längtar! Då ska jag vara host+nys-fri.

Nu ska jag gå o drömma friska, fräscha drömmar. Gärna om någon het australienare som kommer o sveper iväg mig någonstans.. känner mig riktigt sugen på det måste jag erkänna. Heta aussies i Paris - bienvenue chez moi!

Varför studera?

Jag sitter o spanar lite på studera.nu, eftersom folk omkring mig verkar börja uppmärksamma mig om att det kanske snart är dags att tänka på framtiden? Jag kan berätta att jag bävar hemskt inför tanken att behöva tänka på framtiden, redan! Det är ju därför jag är här - för att koppla bort de stressande tankarna o leva i nuet en stund, o sen klarnar det nog med tiden. Hoppas jag i alla fall.
Anyway så sitter jag här o klickar runt på hemsidan, och hittar absolut ingenting som intresserar mig. Allvarligt talat - cellbiolog, bibliotikarie, dataspelsutvecklare? Give me a break. Sen hittar jag en flik som känns lite mer lockande, "varför studera?" heter den. Det är ju precis så jag tänker så jag klickar på den lilla knappen o väntar på att alla svar på mina frågetecken magiskt ska dyka upp framför nosen på mig. Följande text ploppar fram:
I det här avsnittet samlar vi information om karriärmöjligheter och arbetsmarknadsprognoser. Vi försöker svara på frågan varför man ska bry sig om att studera över huvud taget.

Och sen - tomt. Det här tycker jag är ganska roligt faktiskt. Känns som en liten hint, inte ens de själva har något svar på varför man ska plugga. Så varför bry sig?
Nu ska jag återgå till att titta på film o undgå att tänka på min framtid.

Puss o hej från nuet

kaffesug o filmdiss

Sitter här o försöker bestämma mig för om jag orkar masa mig till starbucks eller inte. Å ena sidan så är jag så himla sugen på en café moccha, o andra sidan är jag febrig och jätteseg. Hm.. dagens i-landsproblem?
Har precis sett "Djävulen bär Prada" (jag vet, jag är efter), o jag vet inte. Jag har alltid haft svårt för Anne Hathaway, o jag är hemskt besviken på Patricia Field. Nästan inga roliga kläder tyckte jag (what's with the hats? Vissa saker va ju rätt utsagt skitfula), vad hände med hela sex and the city-stilen? Trist.. Filmen va väl okej, men boken vill jag minnas va bättre. A shame att kläderna inte va bättre, det är ju dom som skulle kunna bära upp hela filmen tycker man.

spöket ulveson

För ett par år sen (ungefär 3 år sen närmare bestämt) så fick jag för mig att Johan Ulveson hade dött. Jag har ingen aning om varför, men jag va helt stensäker på att han va död. Jag måste ha drömt det eller något, eller sett ett liknande namn på en löpsedel eller något. Hur som helst så delade jag med mig av denna vetskap, men självklart så var det ingen som trodde mig. Men lika övertygad va jag om det.
Ungefär ett halvår senare, på sommaren, så skulle jag åka ut till en kompis lantställe. Det ligger ute på en ö, så dom kom o hämtade upp mig o ett par andra med en liten motorbåt. Och där sitter vi i båten o har det skönt i solen, när en annan båt åker förbi. Dom i båten vinkar lite artigt, o gissa hur chockad jag blev när jag såg att det va Johan Ulveson i egen hög person som körde. Jag höll ärligt talat på att ramla ur båten, jag va så himla säker på att han va död. Jag ropar "Han lever! Han lever!" lite smått hysteriskt o de på båten började nog undra varför dom hade bjudit med den där galningen..
G., som körde vår lilla båt, måste i alla fall ha tyckt att det va lite charmigt. Vi blev nämligen tillsammans ett par veckor senare, o höll ihop i hela två år.


image53

Han lever!

Dagens surprise:

Kunde inte sova inatt, jag låg bara vaken o hostade o snöt mig. Inte så högst förvånande kanske. Men då är den stora frågan: Kunde jag inte sova för att jag hostade så mycket eller hostade jag så mycket för att jag inte kunde sova?
Vad kom först, hönan eller ägget?
På tal om hönor o ägg så har pappas påskhysteri börjat.. idag har jag hittat påskliljor på inte mindre än tre ställen. Puh. Nu ska jag masa mig iväg till skolan o betala för kursen.. suck. Och snörvel.

natti natti

Nu ska jag o denna snabbt växande blogg gå o lägga oss. Ska nog knäppa på ett Gossip Girl-avsnitt i iPoden att somna till.. ska bädda ner mina 830 euro i min nya fina guess-plånbok o hålla tummarna för att ingen rånar mig på väg till skolan imorn. Måste nämligen masa mig upp ur sängen o ta mig till alliance francais för att betala för att få fortsätta kursen. Om jag inte tuppar av i hostningsattack på metron vill säga. Men då kanske micke tornving hoppar fram o räddar mig?

Oh well, godnatt alla glada! (o speciellt godnatt till dig rebecca)

PS

Min pappas lilla godnattvisa som han brukade dra vid läggdags när jag va liten...

Goodnight, sleep tight
and don't let the bed bugs bite
And if they do, take off your shoe
And stab them, until they are black and blue

Jag är i chock!

Jag skriver ett inlägg om en kändis, o besökarantalet stiger med hundra pers...! 5 kommentarer sen jag kollade senast för någon timme sen. Vad hände? Don't get me wrong, jag tycker att det är jättekul, jag är bara förvånad.
Nu ska jag va en sån där trevlig kis också o svara på de senaste kommentarerna också. Here we go!

johanna och sofia om Micke - du skrämmer mig

haha, det är vår morfar artikeln handlar om..
om du träffar mikael så kan du hälsa att morfar mår bra nu :)

Johanna o sofia - skönt att höra att morfar mår bra! Om någon hade kunnat rädda min morfar också skulle jag ärligt talat inte brytt mig om det va micke tornving, torsten flinck eller någon annan otippad person..

Andy om Micke - du skrämmer mig

Hur ser du ut själv?

Inlägget va strikt humoristiskt o inte menat att håna någon, det är min åsikt o jag tror också att jag har rätt att uttrycka den. Som svar på frågan skulle jag säga att jag är rätt söt, tackar som frågar.

 

Kim Ekholm om What's the deal?

Haha, Härligt inlägg. Jag har Z:a för att min kompis kalladade mig KimZa med utländs brytning för flera år sedan=P Hehe Ha det fint=) Kram Kim (aka Kimza) Ekholm

Tack Kim, du är ursäktad! Ni andra? Förklaring?

 

Ekorren ([email protected]) om Micke - du skrämmer mig

haha. Tur att det gick bra för johannas och sofias morfar.
Annars måste jag säga att det är kul att höra att Micke är en vanlig människa och hjälper till.

Håller med dig rickard, skönt att höra att han mår bra. Och absolut, Go Micke! Sveriges Bono nästa?


Goatboy ([email protected]) om What's the deal?

Det kanske är en retrogrej? På åttiotalet uppförde sig ju Sverige som om någon rest till månen och kommit tillbaka med bokstaven Z; outsiderbokstaven kanske får en revival nu, tillsammans med spandex, neonfärger och synth..? Hemsk tanke. Betydligt värre är alla bloggar med förkortningar som "o", "iofs" och "va"...

Geten - du har en poäng. The 80's are back! Det där sista är jag ganska säker på att jag ska ta som en pik så det ignorerar jag blint.



Hörni, det här va ju riktigt kul! Jag kanske ska fortsätta på det här kändisspåret? Kanske ska skvallra lite till om vilken hollywoodskådis som gick i min franskaklass?

 


 



What's the deal?

Vad är grejen med alla bloggare som har börjat stava med Z istället för S? Det är nästan lika hemskt som folk som skriver saker mellan två stjärnor (*vinkar*, *ler*, *SPYR*). Allvarligt talat, har det uppståt någon sorts Z-boom i bloggvärlden? Lia Florenz, Izabella, Kenza, Gozzip Girlz, Kimza, and the list goes on and on.. någon som kommer ihåg den gamla wille crawford-låten "samma typ av annorlunda saker"? "Snart kommer väl medelsvensson stavas med ett Z", han va inte helt ute o cyklade..

PS

Pappa har blivit hysterisk. Han är som svenska ambassadens officiella Paris-påskhare. Vet inte riktigt vad som har hänt, men av någon anledning är han helt hypad över det här med påsken. Han har planerat pynt, mat, påskägg o hela köret. S., vänta dig ordentligt firande nästa helg..


Micke - du skrämmer mig

Tittar på aftonbladets hemsida, o det första jag ser är detta. Och denna man gör mig nervös. Han är nog den sista person jag skulle vilja ha framför nosen om jag tuppar av någon gång.
Det hör till att säga att micke är en kompis till familjen. Han o hans lilla familj hyrde pappas lägenhet i stockholm när vi bodde i köpenhamn. Han är snäll o så, men han har alltid gjort mig något nervös.
Som när vi va på deras lantställe för ett par år sen. Jag kanske va 14 år o lillebror va 9, o vi skulle åka ut till deras stuga o grilla etc. När vi kommer dit bestämmer sig herr tornving för att han ska skoja till det lite, för barnen. Dvs för mig o lillebror, eftersom hans eget barn va en liten bebis på den tiden. Så han går runt husknuten o kommer tillbaka med benen lite böjda o händerna formade som klor, han lägger upp en grotesk min o morrar lite. Det är hans dinosaurie förklarar han sen.
Vi va lagom roade kan jag säga, o sen dess har jag svårt att koppla bort den bilden från näthinnan varje gång jag ser honom. För ärligt talat, ser han inte lite läbbig ut..?

PS

Micke, om du läser detta - sorry. Du är en kul kis, no offence!

The walk of shame

Inatt vid 5tiden slocknade jag på H.'s soffa. Det va så himla skönt att bara lägga sig ner, låta ögonlocken falla o dåsa bort till ljudet av småprat o mtv. Vaknade vid halv ett idag av min vidriga hosta, som har blivit ännu värre idag. Ryggen har lagt sig i tusen knutar, hela kroppen värker när jag hostar o pannan är varm som en himla ugn. Då kommer det värsta - att gå hem. I höga svarta cowboyboots o kort klänning gav jag mig ut i duggregnet. Jag hatar att gå hem från någon dagen efter, när man känner sig som mest sliten.. det känns dessutom som att alla tittar på en, o förstår precis vad man har gjort. Fast man inte ens har det. Usch..
Nu är jag hur som helst hemma. Har ätit lite brunch, som vanligt, o dragit igång ett litet Gossip Girl-race. Ska ha filmkväll med lillebror ikväll tror jag, känns precis lagom idag. Får se hur jag gör med skolan imorn, det jobbiga är att jag måste dit på morgonen o betala för fler veckor. Men om jag känner mig så här så tvivlar jag på att jag ens tar mig ur sängen.. hm. Oh well, only time will tell vad som händer.

papperspåsen hänger med

Världens tråkigaste par sitter i vårt vardagsrum, as we speak. Gubben har bara beigt på sig (till o med strumporna är beiga, han ser ut som en stor brun papperspåse) o tanten har bara svart. Dom pratar bara om värmland o (särskilt gubben) verkar helt personlighetsbefriade. Noll humor what so ever. Det måste verkligen vara de tråkigaste människorna jag någonsin har träffat.
Nu ska vi ut o äta middag också. Tjoho. Sen blir det fest med gänget i alla fall, jag får trösta mig med det.

Oh Petterdarling

Är det bara jag som tycker att Petter är väldigt het?

image52

Puss
på dig Petter, synd bara att du har fru o barn..

livet är en fest..

Nu har jag sovit i typ två timmar, o allt känns lite bättre. Har även ätit pommes frites o ben & jerrys, framför GG såklart. Precis lagom en dag som denna tycker jag.. nu ska jag bara ta en dusch, byta om, såsmåningom äta middag - o sen ut o röja igen!

image51


Skål!



Kommentar av Alexandra

Hejhej!
Lexia från veckorevyn.com här, jag läste ofta din blogg där och har följt med dig hit.
Ville bara berätta att jag också skapat en ny blogg nu. :)
Ha det bra!

Svar: Hej Lexia! Va roligt att höra av en gammal VRbloggare! Jag läste din blogg också, o ska absolut fortsätta med det. Det tycker jag att ni andra läsare också ska göra, här ligger den!

Idag mår jag så där halvbra. Skulle helst bara dra täcket över huvudet o stanna där resten av dagen. Eller möjligen bänka mig framför Gossip Girl med en burk B&J. Vid närmare eftertanke kanske jag faktiskt ska göra det...
Gårkvällen blev hur som helst väldigt lyckad. Ambassadören har en väldigt söt son, något jag inte alls va beredd på. Något annat jag inte heller va beredd på va att tjejen som satt bredvid honom va hans flickvän.. oh well.
Och nu till något jag inte riktigt kan sluta tänka på för tillfället. Bartenderkillarna på oz.. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro längre.
This is the deal: Jag och A. (heta australienaren för er som minns det) hade ihop det för ett par veckor sen. Efteråt får jag reda på att precis innan mig så har han varit ute med en annan svensk tjej, som jag nu umgås med. Dom hade inte gjort så mycket och jag hade inte hunnit fästa mig vid honom, så det va mest komiskt. Vi gick i alla fall till baren tillsammans en kväll, han tyckte att det va jättepinsamt o sen dess har det varit lite annorlunda mellan oss så att säga. Vi pratade i alla fall om det, o allt är lugnt. Grejen är att det känns annorlunda med nu, igen. Igår va han som förut igen, väldigt pratsam, glad, bjöd på shots o drinkar o va allmänt söt. Han verkar ha fått lite ordning på sitt liv (hittat en lägenhet bland annat), o nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro om honom o mig längre.
Och så är det ju D. också. En söt australiensk kille som också jobbar i baren. Han har varit flirtig sen första gången jag va där, han bjuder alltid på drinkar, kommer alltid fram på dansgolvet för att prata etc. Och nu känner jag att det håller på att trappas upp. Det är väldigt mycket skämtsamt retande, många gratisdrinkar o även en liten massage här o där... Slänger man isbitar i någons urringning om man inte är minsta intresserad..?

Hoppsan va långt det blev. Ledsen för er som inte alls är intresserade, jag va bara tvungen att få ner några av mina tankar svart på vitt. Jag känner mig rätt så förvirrad för stunden.. men men. Antar att det enda jag kan göra är att ta det som det kommer o se vad som händer. Hakuna matata.

PS

Va ute med han som sjunger refrängen i den här igår..

a night on the town

Nu sitter jag redo o väntar på att knata iväg mot Invalides domen o gå på pianokonsert (svenska pianist - Per Tengstrand) med pappa o ambassadören. Ska bli riktigt trevligt faktiskt. Jag trivs i såna sammanhang, där folk klär upp sig o samlas i en stor vacker sal. Känns så lyxigt på något sätt. Sen bidrar det ju att vi får de bästa platserna o champagne i pausen också..
Kan också bero på att jag känner mig hemma där, efter en barndom tillsammans med en operasångerska till mamma.

Kvällens stass...

Mörkgrå axelbandslös sidenklänning med ballongkjol, svarta leggings o svarta knästrumpor. Har inte riktigt bestämt mig för stövlar vs ballerinor än. Hm.. det lutar åt ballerinorna, ska ut o dansa halva natten sen så det kanske är bekvämast. Men å andra sidan, när jag har nånsin brytt mig om bekvämlighet när det kommer till kläder?

Hoffmaestro = kärlek

En sak kan få mig att sakna Stockholm. Eller i alla fall Stockholm på sommaren. Hoffmaestro. Sveriges lugnt grymmaste grupp, sitter o lyssnar på deras skiva (den signerade som damp ner i brevlådan ett par veckor sen, hoho) o blir helt sprittig i hela kroppen. Det är sån himla festmusik! Ser framför mig skinnarviksberget på sommaren, en engångsgrill, ett par öl, musik o vänner. Mycket bättre än så blir det inte..
Deras spelningar är dessutom helt flippade. Räkna inte med att dom börjar i tid, o om du har känslig hörsel så rekommenderar jag starkt öronproppar. Sjukt sköna snubbar i alla fall..

Hoffmaestro - för mig är ni lika med kärlek!

image50

hjälp!

För närvarande har jag bara The Cure och blandad 80talsrock på nya iPoden. Inget fel på varken the cure eller guns 'n roses, men jag börjar tröttna lite på att lyssna på samma sak varje dag.

Hjälp mig! Vad lyssnar ni på där ute? Vad snurrar i er mp3? Alla tips tas tacksamt emot!

oallmänbildningen står som spön i backen..

Jag är verkligen oallmänbildad. Det är sjukt jobbigt att hamna i konversationer om något som man känner att man verkligen borde veta något om, o man är helt clueless.
Idag till exempel - jag satt o tog en café créme med två snubbar från klassen när någon började prata om Nato. Där tappade dom mig kan jag säga. Jag snappade upp ett ord eller två lite här o där, typ Saddam o Al-Quaida, men jag vågade mig inte på att öppna munnen i skräck av att säga något helt fel. Vilket jag med största sannolikhet hade gjort.. Inte nog med att jag inte fattade vad dom pratade om, utan en av snubbarna är dessutom australienare. Och de flesta vet precis hur jag känner för aussieboys. Bara att höra den dialekten får mig att smälta.. satt bredvid honom på lektionen idag o kunde knappt koncentrera mig. Han är inte ens särskilt het, det är bara själva grejen att han är därifrån.

Men nu ska jag gå o välja ut en klänning för kvällens bravader, samt pyssla med lite annat som inte kräver så mycket Nato-kunskap,
puss o hej från en oallmänbildad aussie-groupie

dagens schema..

Ännu en hektisk dag i mitt Parisliv har passerat. Ungefär så här såg den ut...

09:00 - 13:00
Franska
14:00 Dusch
14:30 Lunch med lillebror (asiatiska rester från igår)
16:00 - 18:30 Pappas (ambassadens) öppet hus i svenska kyrkan
19:30 Middag med lillebror (färsk ravioli med ostfyllning)
20:15 - 00:15 Spana in D.'s o Y.'s nya lägenhet. Sjukt fräsch lägenhet, väldigt taskigt läge..
00:30 Datorkoll - bloggen, facebook, mailen o ännu lite mer fix med nya iPoden
Nu Läggdags!

Imorn - Franska, träffa H., pianokonsert med pappa o ambassadören samt ut o fira D.'s 20årsdag!
Natti natti

seinfeldfunderingar

Som ni kanske vet så tittar jag rätt mycket på Seinfeld. Det är ett av mina favoritprogram - det och sex and the city. Anyway, i början av alla program står det ju vilka som har varit med o jobbat med serien; o då är det bland annat en snubbe som heter nånting (peter?) Mehlmen. När jag ser det så tänker jag alltid på giraffen i madagascar (för han heter väl det?), o sen tänker jag att Jerry är ju till o med lite lik honom.
Och för er som också tittar mycket på Seinfeld, så kanske ni kommer ihåg ett avsnitt (säsong 4 tror jag att det är) där dom pratar om att Jerry o George skulle va bögar. Och då drar dom stereotypen att bögar är "single, thin and neat". Det komiska med detta är att det går en smal, prydlig singelkille i min klass - o visst är han bög. Han stämmer perfekt in på Seinfelds bögmall helt enkelt. Detta är inget jag diskuterar med honom dock..

image49


PS

Är det någon här som har en iPod classic som kan hjälpa mig att dra över filmer o tvprogram? Jag har kämpat på rätt länge nu, men allt jag försöker få in verkar vara fel format.. sjukt frustrerande. Hjälp!

min helg i bilder

image41  image42  image43   image44  image45  image46    image47  image48


Älskar dig L. - kom snart tillbaka !




tummarna upp för asiatiskt

I den här stan kan man hitta sjukt god asiatisk mat. Den godaste hittar man precis runt hörnet från där vi bor. Deras räkor i sötsur sås och kycklingvårrullar är to die for! Det bästa är att hon som jobbar där tycker att lillebror är så söt, så hon slänger alltid i lite extragrejer..
Jag verkar ha tur med just asiatiska ställen, där jag bor i stockholm har vi stans bästa sushi runt hörnet. Och det är verkligen stans bästa, jag har testat väldigt många sushiställen, och inget annat kommer ens nära Sushi Zen. Världens sötaste lilla familj som äger den dessutom.. bor du i stockholm, o gillar sushi - ja då är zen ett absolut måste.

L. jag saknar dig redan!

Nu har jag varit o droppat av L.CDG, snyft.. känns redan tomt. Har känts jätteskönt att ha henne här, om så bara för ett par dagar. Men nu är det dags att börja ladda för S. ankomst nästa torsdag, tjoho!!

Nu ska jag fortsätta kolla på "John Tucker must die" på min fina nya iPod (L., du anar inte va glad jag är!)

Höga klackar på..

Ikväll vågar jag mig på mina allra högsta klackar. Ska mäta klacken imorn o rapportera hur långt jag tog mig.
Nästa - Chartier!

Utförligare inlägg dyker upp imorgon, nu är jag upptagen att umgås med min L.-älskling!

Filmtips!

Har precis tittat på en av mina absoluta favoritfilmer - finding neverland. Jag är ingen stor filmgråtare, men en så fin film är omöjlig att inte fälla en liten tår till. Om du inte har sett den så tycker jag att du genast ska springa ut o hyra den!

Imorn blir det skola, en vända på stan o middag på chartier, mys.. på tisdag åker L. tillbaka till stockholm, alldeles för snart tycker jag. Men hon får helt enkelt komma tillbaka riktigt snart!

Nu ska jag satsa på att krypa ner i sängen o skvallra lite till innan jag tuppar av.

image40

Helgrapport

Har haft en lugn o skön förmiddag med L. Köpt färskt bröd (+ croissant o pain au chocolat) på bageriet runt hörnet o bara slappat. Nu tänkte vi ge oss ut på stan o turista lite.. o hoppas att det inte börjar ösregna allt för mycket.

Har festat 4 nätter i rad nu, så ikväll får det nog bli lugnt. Ost, kex, vin o film är det tänkt. Ska hoppa upp till skolan imorn.. suck. Helgerna i den här stan känns alltid så långa av någon anledning. Känns alltid skumt att gå tillbaka till skolan, som om man har haft något sorts lov.

Men nu ska jag sluta babbla om ingenting o dra ut på stan !

Dagens outfit...

Svart armani t-shirt, mörkblå jeans (h&m), rosa hoodie, reeboksneakers o skinnjacka. (+ Nya Guessplånkan!)

Cara mia i stan

L. är i stan!! Äntligen! Därav bristen av bloggande.. va hur som helst ute o partade till kl 4 igår, o ikväll blir det klubb igen. Livet är en fest, right?

Nu ska jag pilla lite med min nya iPod, puss o hej!

Papsen är en generös typ

Jag älskar att handla med pappa..

Pappa:
Behöver vi popcorn?
Jag: Behöver o behöver..
Pappa: Ja men vi tar två påsar för att vara på den säkra sidan. Har vi ordentligt med Ben & Jerrys?
Jag: Vi har tre paket, men chocolate fudge brownien börjar snart ta slut.
Pappa: Då tar vi två till. Vad ska vi ha till efterrätt imorn? Har vi tillräckligt med ost o vin att bjuda L. på ikväll?
Jag: Du har en källare full med vin o en hel låda med ost i kylen.
Pappa: Gå o hämta nån ost som du vet att hon gillar, för att va på den säkra sidan.

Kommentar av Charlie

Fan alltså. Du verkar ha det kul. Pluggar utomlands och allt. Jag vill också. Funderade på London men meeh. Webbradiotips; www.frenchkissfm.com

Svar: Ja, jag har verkligen kul! Vill aldrig åka tillbaka till stockholm.. varför inte london? Jättemysig stad ju! Tack för radiotipset., ska genast kolla in det. Får man gissa på att det är house?

Nu ska jag ta något att äta o slötitta på tv.. vilket iofs är mycket roligare i sthlm, eftersom allting här är dubbat till franska. Suck.

Friday I'm in love

Idag känner jag för att skutta runt som Ashton (jag ser dock gladare ut), det är fredag och ikväll kommer L. !!
Jag har beställt lite varor av henne från sverige, bland annat mina älsklingsstövlar (höga svarta med korsettknytning hela vägen upp) o lösgodis såklart. Rosa bananer, sura nappar och salta sillar, mums! Hon kommer även med hoffmaestros platta som damp ner i brevlådan ett par veckor sen, o en ny iPod! Men viktigaste av allt så kommer hon med sig själv, och det är helt oslagbart. Om 6 ½ timme kan vi sätta oss i bilen o köra mot Charles de Gaulle... nedräkningen kan börja!              

image39

evil in disguise

Sitter här, påklädd och klar. Är jag duktig eller vad?
Eller, egentligen så är jag ju inte så duktig.. mest bara ond. Jag pallar inte att masa mig iväg till skolan. Jag orkar bara inte. Bara tanken av att plugga franska verb just nu gör mig illamående. Jag planerar att byta tillbaka till mjukisstass, sova ett par timmar till o sen plugga här hemma för mig själv. Känns mycket bättre o skönare så.
Anledningen till att jag går igenom allt besvär med att klä på mig o allt (jag har till o med ätit en liten frukost) är att inte göra pappa misstänksam. Han betalar mycket för att jag ska kunna gå i den där skolan, o han skulle inte förstå om jag valde att stanna hemma en dag. För let's be honest - jag har gått där i 7 veckor o varit borta en enda futtig liten dag. Det här blir andra dagen jag är borta på två månader, jag tycker att det är okej..

Vad tycker ni? Är jag en onding? Eller gör jag bara något som vilken annan person som helst skulle kunna göra?

PS

Jag tror att jag börjar bli lite småintresserad av mr D.Oz. Inte så där toppensmart eftersom jag redan har avverkat hans kollega.. hm.

ännu en natt på stan..

Hemma, efter ännu en kväll ute på stan.. en riktigt rolig sådan dessutom! Mycket skönt folk.. hur många tror på att jag går upp om 3 ½ timme o går till skolan? Rapporterar om det imorn - tillsammans med kvällens bilder!

PS

Imorn kommer L. , tjoho! Kan inte komma ihåg senast jag va så uppspelt över något.. jag är som en litet barn dagen innan julafton!

tjejgänget

Nedan ser ni hela tjejgänget från igår. Jag o mina söta parisbrudar till vänster o två söta töser som är på besök från sthlm till höger. Dessa flickor ska jag iväg o förfesta med nu, puss från en partypingla!

  image37  image38


PS.


J.
- jag läser ditt mail imorn, när jag kan sitta ner i lugn o ro. Love you!

kvällens projekt

Har dragit över alla bilder som låg på kameran till en skiva nu, puh! Vågar aldrig bara dra över till datorn o radera dom från kameran längre, sen datorn kraschade o allt försvann.. men nu är det äntligen fixat, skönt.

Nu ska jag ta tag i nästa projekt  - franskaläxa och middag till mig och bror. Kyckligfiléer med ris o sås får nog duga ikväll. Sen är nästa projekt att snygga till mig inför kvällen, vilket antagligen blir det svåraste.. önskar att jag hade min sthlmsgarderob här! Känner mig så begränsad. Ja, det enklaste sättet är att köpa nytt, men jag har gjort det så mycket på senare tiden så jag får hindra mig lite. Ska försöka gräva fram något ur min lilla garderob i alla fall, imorn kommer L. med favoritstövlarna i bagaget i alla fall. Puh.

Sitter o lyssnar på svensk webbradio förresten (nrj) eftersom min vanliga station ligger nere för tillfället. Känns väldigt skumt att höra svenska.. lyssnar ni på Mariah igen där hemma? Känner mig genast lite mer med i svängen. Jag är ju så hipp nu för tiden. Hoho.
Dags för mat tror jag, innan jag flummar loss för mig själv här..

My name is bond; James Bond. Eller?

Nu funkade det ju! Inlägget som jag skrev inatt o inte kunde publicera då alltså, nu tryckte jag på den lilla publicerarknappen o tadaa! Det gick ju finfint.

Förresten, är inte snubben nedan mystiskt lik Pierce Brosnan...? Hm. Klicka här för att få reda på vem det egentligen är, om ni är lika lost som jag.
(Obs, det är inte jag som har skrivit "Yum", bilden är från perezhilton)

image36

"Det här är inte mina skor"

Hade en riktigt lyckad kväll igår, försökte skriva här när jag kom hem, men det ville inte publicera.. mycket mystiskt. Hur som helst hade vi jätteroligt, det ska göras om både ikväll, imorn o på lördag. Tjoho!
Gårkvällens skönaste va när jag satte på mig ett par skor, stod stilla o pratade med någon i ett par minuter o sen inser att jag har någon annans skor på mig. "Det här är inte mina skor" va det enda jag kunde kläcka ur mig, helt förvånat. Och sen när vi gick från klubben o en av tjejerna va på väg att lämna sin crêpe, så får jag panik (jag va hungrig) o ropar "nej Nej NEJ!", helt stressad. Hur hungrig va jag egentligen..?

Ikväll blir det O'Sullivans med alla möjliga kompisar från stan, o imorn kommer L. !!! Längtar så jag håller på att gå itu..

saknar mina tjejer...

Har precis kommit hem från en väldigt lyckad festkväll. Det är en kväll för två första-gånger här i Paris;
#1. Första gången jag tar sista metron hem (duktigt!)
#2. Första gången jag skrattar så mycket, sen jag lämnade Stockholm.

Nummer två är sorglig, men det är helt sant. Jag älskar verkligen den här stan, o jag trivs som en fisk i vattnet med den världen och det nya livet jag håller på att bygga upp. Men fy va jag saknar mina kompisar! L. - jag är så otroligt glad att du kommer på fredag, jag kommer antagligen att gråta floder både när du kommer o när du åker..

Nu ska jag bädda ner mig o drömma fina drömmar om mina fina vänner. Stora lattes på kungstornet, HC, alla våra resor, alla mysiga filmkvällar o de bästa tjejmiddagarna.
Fy vad jag saknar er!

image34

Mr Swayze har tappat stinget..

Oj va jag inte ville se det här...

image32

Jag vill ju komma ihåg honom så här!


image33

Och va det bara jag som tyckte att Edin (någon som kommer ihåg honom från floor filler?) va misstänkt lik Mr Swayze i Dirty Dancingperioden?

Dagens fynd

Vad tycks om dagens fynd? 2 euro vid chatelet. Jag älskar den här stan!


image31


Ikväll blir det fest med H. o två av hennes sthlmsvänner som är i stan ett par dagar. Om en vecka ska vi förresten sitta i publiken till något frågeprogram, spännande! Nu ska jag o papsen gå o handla, glöm inte bort att tipsa om
bra musik!

tipsa mig om musik!

Matsalsbordet är slipat o klart, nya barstolarna står i  köket o snart kommer kristallkronan från stockholm. Förnyelse i hemmet är på G, o jag känner att jag behöver det. Speciellt i musikväg för tillfället. Lyssnar ständigt på min iPod, varje gång jag sticker tån över tröskeln sätter jag i lurarna o försvinner in i min egna lilla värld.
Men nu känner jag att de flesta låtar på iPoden påminner mig om något, o jag går mest omkring o känner mig lite nostalgisk, o nästan lite nere. Därför behöver jag nu ny musik. Och jag behöver alla tips jag kan få! På fredag får jag dessutom en ny iPod (när min älsklings-L. kommer!), så det tycker jag är ett perfekt tillfälle att starta ett nytt musikbibliotek. Den rosa minin får ta hand om min nostalgimusik, o den nya vita får representera mitt nya liv.

Så kom igen, vilka artister lyssnar ni på? Vilka är era favoritlåtar? Vad för bra musik spelas i sverige just nu?

varning för 22årig nashvillegubbe

Nu ska pappa o lillebror snart bänka sig framför fotbollen, o jag ska bädda ner mig i sängen med en påse chips + ben&jerrys framför Seinfeld. Mys.

Imorn är det skola igen som vanligt, började i en ny klass igår o börjar få lite grepp om folket nu. Bland annat så går det en väldigt söt amerikansk kille i klassen, o en annan amerikansk kille som är otroligt störande.
Han är från Nashville, Tenessee o den mest arroganta personen jag någonsin har träffat. Han har en ful liten mustasch o går omkring i cowboyboots, rock, portfölj o hatt. Och inte i het med hatt-stil (se nedan), utan bara fel. Snubben är 22 bast o beter sig som en mossig gubbe. Usch.
Annat än honom verkar klassen helt okej, fler personer i min ålder än i klassen innan i alla fall så det är ju ett steg uppåt.

Nej, nu ska jag ta o hämta sockerförrådet i köket, ciao !

image30

Ett perfekt exempel på hur man är het i hatt.
Tönten i min klass har slagit helfel kan jag säga.


juste debout-pics

Svar till Martin: nudlarna slank ner, tackar som frågar! Slängde på lite thaisås för att göra det lite roligare, men det drog tyvärr ner betyget.. blev mest sött o inte så kryddigt o kul som jag hade tänkt mig. Därav komplementet med varma mackor - som va desto godare.

Nu har jag dragit över lite bilder från Juste Debout, allt blir så pluttigt här, men jag lägger alltid upp bilderna här också, för den som är nyfiken. Här nedan (från höger) är hur som helst jag o H., stans grymmaste twins (som går att spana in i den här musikvideon), J. o pysslingen o sist men inte minst en allmän stämningsbild.

      image26  image27  image25  image29

bloggtips

Jag kan erkänna att jag inte är någon stor bloggläsare. Jag surfar runt på privata bloggar lite då o då, o så läser jag mina vänners såklart. Annat än det blir det inte så mycket.
Dom jag dock följer dagligen är Schulmanbrödernas blogg (tillsammans med resten av svenska folket) o Ebba von Sydows, skönt med kontrasten däremellan. Utöver dom surfar jag också runt på skvallersidor, som pagesix, perezhilton o hollywoodrag - men dom kanske inte räknas som bloggar?
Oh well, nu vet ni vad jag gillar att läsa i alla fall!

lästips

Du som svarade på franskainlägget - tack ! Vi hann inte gå igenom det idag, så det är va inte för sent, jag uppskattar det verkligen!
Och tack till dig som sa att jag måste varit väldigt söt (men rödnosad) som bebbe, du lättade upp mitt dåliga humör betydligt.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite lunch (nudlar med räksmak o ett par varma mackor) o börjat läsa "I cirkelns mitt" av Dan Brown. Riktigt spännande! Ni som har läst "Da Vinci Koden" (dvs alla?) o gillade den bör definitivt läsa hans andra böcker också, om ni inte redan har gjort det. "Änglar o Demoner" är lite grövre än de andra, men absolut läsvärd.

                                      image22  image23   image24

ett argt bi

Mamma påpekar varje jul när vi sitter o tittar på Kalle Anka, att jag såg ut som biet tjuren ferdinand sätter sig på när jag föddes. Och ibland känner jag mig som att jag fortfarande ser ut som det där lilla biet.
När min franskalärare börjar fråga vad tjejer alltid har i väskan ("läppstift, nagelfil o spegel") så blir jag förbannad. Och när man måste köpa ännu en himla övningsbok utöver all kurslitteratur jag har slängt ut en halv förmögenhet på, ja då blir jag inte heller så himla glad.
Det som gör det ännu jobbigare är att jag sitter bredvid stans mest engagerade o aktiva människa. Han är hur gullig som helst, men ibland vill jag bara gå o lägga mig så fort jag ser honom. Exausting.

Som ni kanske anar har jag inte haft årets bästa dag. Det regnar (men bara när jag sticker ut nosen genom dörren) o allt känns lite så där halvtrist. L. - du anar inte hur mycket jag längtar till fredag! Ska bli så otroligt skönt att se min älsklingsvän igen.

Nu ska jag gå o koka nudlar o dra täcket över huvudet en stund. Återkommer vid gladare tillfälle.

se upp för virrpanna med gigantiskt benettonparaply

Ikväll ösregnar det i Paris. Hela dagen har varit finfin, men den sekunden jag stressat ska springa till metron så tågar såklart årets oväder in över sjuttonde arrondisemanget. Jag får dessutom springa tillbaka hem två gånger, eftersom jag har glömt både nycklar o metrokort. Passade på att hugga åt mig första bästa paraply när jag ändå va i farten - det råkade va stans största. Vet inte hur många ögon jag petade i på folk i min språngmarsch..
Om du är i Paris - se upp för en galning i vit trenchcoat o STORT rutigt benetton-paraply.

Nu ska jag torka av fossingarna o tossingarna o krypa ner i min varma (o torra) säng. Nattis!

jag fattar inte grejen

Nej, jag förstår faktiskt inte hypen kring denna lilla brud. Ja visst, hon är en söt tjej o skriver väl helt okej, men så spännande är det väl inte.. ? Har jag missat något?

alla fransktalande - titta hit

Sitter o pysslar med franskaläxan till imorn, om du som läser detta kan franska får du hemskt gärna kolla igenom det o skicka en liten kommentar om något låter helt off !
Merci beacoup o en puss till den som ställer upp.

Je ne regarde beaucoup du television, seulement peut-etre une fois par semaine. Je n'aime pas le television francais, parce que tout le monde parle le francais - aussi dans les programmes internationales.
Je regarde souvant les filmes, ils m'interesse beaucoup! Mes filmes preferes sont les grands classiques, comme "Diamants sur Canape" et "Casablanca". J'aime aussi les filmes du Tim Burton, specialmente ils avec Johnny Depp ("Edward aux mains d'argent", par example).

Väldigt simpelt, jag vet. Donc.. någon som känner för att rätta?

dansdilemma

Idag har jag spenderat min eftermiddag med hälften av stockholms alla dansare.. eller ja, så kändes det i alla fall. Och jag vet inte.. det påminner mig bara mer o mer om det jag inte tycker om med den världen. Jag älskar själva dansandet, det gör jag verkligen, men jag vet inte om jag pallar hela det där racet. Nej, det är inget personligt mot stockholms alla dansare, jag vet bara inte om det är min grej.
Oh well, jag tar det som det kommer..

Dagens outfit...

image21


Nu är det lammkottletts-tajm, ciao !


modedrömmar

En sak jag älskar med Frankrike är alla glossiga modetidningar.. Visst - svenska Elle funkar, men inget går upp mot en helt färsk upplaga av franska Vogue. Här får man glossiga modebilagor med vanliga dagstidningar, helt underbart! Nu ska jag krypa ner i min mjuka säng med "L'express Styles" och "I heart fashion" från Le Figaro.

image20


Bon nuit!

Fattaru-mackan

Jag glömde ju det viktigaste! Jag o H. träffade mackan från fattaru på Juste Debout! Han stog o drack en kopp kaffe, o H. gick (helt iskallt, hon är min nya idol) fram o presenterade både sig själv och mig. Va helt övertygad om att dom kände varann, ända tills vi gick därifrån o det visade sig att hon va lika starstruck som jag. Vi stod hur som helst o pratade en stund, o han är riktigt skön, o ser galet bra ut.. mums.

image19

(nummer två från vänster)

Juste Debout

Har haft en GRYM dag på Juste Debout! Är helt slut efter att ha varit där i sju timmar o inte ätit något mer än lite chips. Som tur va hade pappa paella varm o redo när jag kom hemstapplandes...

Jag har tagit avstånd från hela dansvärlden ett bra tag nu, o jag minns precis varför - men samtidigt så har jag blivit påmind om varför jag älskar den så mycket. Dom dansare som va bra idag va verkligen så bra så man inte visste var man skulle ta vägen (twins o meech, jeeez), jag får gåshud bara jag tänker på det. Sjukt skönt drag!
Däremellan blev det tyvärr rätt segt, en del grejer (läs: lockingen) blev för långdragna o man märkte hur publiken sloknade. Men som sagt, det som va bra va verkligen sjukt bra.

Allt som allt har dagen varit väl värt både pengar o väntan. Bilder kommer snarast!

Kommentar av Emmy

det är härligt med ikea. man märker inte vad man behöver förrän man kommer dit! jag ääälskar ikea. Och de har världens godaste kex (nu kanske jag överdrev lite....hehe)

Svar: Det där med att man inte märker vad man behöver förrän man är där kan jag lugnt hålla med om, kommer alltid hem med en massa krafs som jag har aldrig har lagt en tanke på förut.. har alltid gillat att strosa runt på ikea o prova soffor o sängar, drömmen är att någon gång ha en rund säng. Det där med världens godaste kex vet jag inte om jag håller med om, men brownien jag köpte i cafét igår va det inget större fel på måste jag säga.
Men nu är det dags för mig att hoppa in i duschen, puss på er alla fellow Ikeashoppare där ute!

image18

efter en natt av b&j

På de få dagarna jag har haft den här bloggen, har jag redan fått upp en liten grupp läsare. Jag blev helt till mig när jag gick in idag o såg att fem personer har kommenterat sen jag började. Jag blir så glad! Hela anledningen till att jag har en blogg är ju för att folk ska läsa, o hemskt gärna slänga in sina egna åsikter o tankar om saker o ting. Känns som jag har fått en riktigt bra start här.

En riktigt bra start på dagen har jag också fått. Pysslingen sov över inatt (efter en helkväll av Ben&Jerrys-avsmakande), o nu har jag ätit ännu en smaskig frukost på våra nya snygga barstolar i köket. Nu ska jag ta o klä på mig o försöka få tag på H., det är tydligen redan massa folk vid Juste Debout..

Dagens stora fråga är dock - vad ska man ha på sig? Töntigt, jag vet, men ändå. För att smälta in bland alla franska hiphopare borde man komma med den största mjukisdressen man kan gräva fram, men ni kan ju gissa er till hur fånig jag skulle känna mig i det.. Jag satsar nog snarare på ett par mörka jeans, vitt linne, grå hoodie, sneakers o skinnjacka. Det får funka helt enkelt.

Kommentar av Erica

dansar du juste debout eller ska du kolla på det någonstans? :)

Svar: Jag har dansat sen jag va 6 år, men jag ska inte va med o tävla. Går bara för att spana in alla o träffa dansarfolket från stockholm! Om du (eller någon annan för den delen) befinner dig i Paris så rekommenderar jag att ta sig till Bercy klockan 2 imorn, biljtterna kostar 18,50 (euro) o går att köpa på plats.

image17


stockholmspanik

Kom precis hem från Ikea med pappa. Har köpt tre vita barstolar till köket, lite småkrafs (ni vet, sånt man alltid köper på Ikea, som man egentligen inte behöver) o en kasse svenska matvaror (pappa skulle troligen avlida hastigt utan knäckebröd). Passade på att käka köttbullar också, det känns ju nästan som ett måste.
En liten stund där i matvarudelen flög en panikartad känsla av att befinna sig på Ikea i Kungens Kurva istället för i Roissy. Som om jag skulle kunna blunda en sekund, o när jag tittar igen så pratar alla svenska. Men jag blinkade ett par gånger o det enda jag hörde va "Ah oui, j'aime les läkerol!". Puh.

Ikväll blir det lugnt har jag tänkt. Känns lite skumt, o egentligen så är jag rätt festsugen, men jag ska försöka hindra mig. Pysslingen kommer hit om en stund, så ska vi har slapparkväll med Ben&Jerrys (o svenska lantchips, gissa var jag fick tag på dom.. ) o film. Imorn är det ju Juste Debout, så det kanske är bäst att inte va halvdöd o bakis då.
Skulle dock inte säga nej till en flaska rosé o dans hela natten..

pics.

                                          image11   image13

Ovan: J. och pysslingen som är i stan o hälsar på, samt H. och jag som hängde på Oz igår (som vanligt).

Nedan: Min underbara brunch samt biljetterna till Juste Debout, tjoho!


                         image14    image16

 

Livet på en pinne


" ..Trottoarerna är breda och kaféerna, biograferna och affärerna drar till sig stora folkmassor, som kommer för att äta och handla, men också för att se och bli sedd. Den vackra Rond Point des Champs-Elysées avslutar gatan, med skuggande kastanjer och trottoarer som är färgrikt kantade av blomsterrabatter. Lyx och politisk makt finns runt hörnet. Fina hotell, fina restauranger och högklassiga affärer kantar gatorna och avenyerna i närheten... "

Här mina vänner, bor jag. Direkt hämtat ur Streifferts Parisguide. Inte helt fel ändå...

image10




Perfekt helgförmiddag

Brunch o Breakfast at Tiffanys. Mycket mer än så behöver jag inte för att vara nöjd med livet.


image9


Dagens brunch:


Omelett med ost o tomat
En stor kopp kaffe med skummad mjölk
Ett glas blodapelsinjuice
½ Grapefrukt
En liten panier yoplait-youghurt
2 varma mackor med tomat o ost

afterparty - at my place or yours?

Nu är jag hemma efter ännu en helkväll på stan.. har små-ångest över hur mycket pengar som bara verkar flyga iväg, speciellt på dom där förbannade taxiresorna. Men vad ska man göra? Om klubben stänger halv 5 o den första metron går vid kvart i 6 (och nej, man vill inte gå), då känns det inte som att man har så mycket val. Denna veckas projekt ska bli att kolla upp nattbussar tror jag, för det här lär inte hålla i längden.
Övrigt än plånbokens värk så värker min högerfot rätt ordentligt. Någon lagom packad tjej satte klacken rakt på min stackars lilla dansande fot. Har ett stort ömmande märke nu - aj.

Men nu ska jag skärpa mig o sluta klaga, något som jag o H. kom fram till att vi gör alldeles för mycket av. Här sitter vi i Paris o har det bra, så kan vi inte göra annat än att klaga över småsaker. Inte bra.
Det ska genast bli ändring - ska börja med att krypa ner i säng o drömma rosiga, glada, optimistiska drömmar.

Klara, färdiga - sov !

RSS 2.0