Popping pills


När jag har jobbat mig igenom det här lagret så hoppas jag att mina magkramper ger upp...

Blotta sig för en främling - check!

I det här landet dyker det upp gasmätarsnubbar hemma hos en lite då och då - och dom kan verkigen dyka upp precis när som helst. Som idag till exempel - nån ung hunkig sak står plötsligt i mitt kök när jag hoppar omkring i pyjamas (dvs bara t-shirt) och lyssnar på Mariah Carey...

Pinsamt?
Han såg väldigt nöjd ut i alla fall...

Choklad, choklad och lite till choklad

Doktorn sa att jag skulle ta det lugnt med San Pellegrinon, men hon sa ingenting om chokladen...



PS
Min lilla blind-date gick finfint. Har nu en ny svensk kompis i stan! Första tjejkompisen här - check.

Lyxproblem? Let's hope so...

Nu har jag varit hos en snäll liten fransk tant som har klämt lite på min ömma mage. Har fått ett långt recept (fransmän är experter på att skriva ut mediciner), och har det inte gått över om tio dagar så blir det sjukhuset för min del. Men låt oss hoppas på det bästa - att det är min diet av San Pellegrino och vitlöksbröd som har orsakat allt. Hej lyxproblem?

Ikväll ska jag träffa en svensk tjej som också bor i Paris, ska bli spännande. Har aldrig varit på någon form av blind-date förut, om man nu kan kalla det det. Rapporterar sen!

Puss på er mina små grisar

Och Oreos!


En jäkla massa Oreos...

Lösning #2: Choklad

Magknipen hänger envist kvar, och nu när lösgodiset är slut så proppar jag i mig onödigt mycket mörk choklad. Förstår inte riktigt vad det är med mig...


I Tyskland (?) är chokladen inte mörk - den är dunkel...

Bara en massa blaj

Har spenderat hela dagen här hemma, i min ensamhet. Har ätit, tittat på Bevvan och försökt att inte ha för ont i magen. Ikväll lämnar jag dock boet och far ut i civilisationen i ett par timmar - franskalektion följt av öl med Clapton

Hade lovat mig själv att sluta med meningslösa inlägg som detta, men man kan ju inte lyckas varje gång. Nu ska jag gå o säga hej till min söta bror som drar tillbaka till mamsen i Stockholm ikväll.

Ciao bellas

Doctors orders

Nu är jag inne på tredje dagen med konstant magknip - nånting stämmer inte här. Måste boka dit hos Dr. Bach (very dramatic, jag vet), en snäll tant som pratar engelska.
Sist jag besökte en läkare i stan så var det en gynekolog på det amerikanska sjukhuset - kruxet var att det var en gammal gubbe som inte pratade ett ord annat än franska. Det här var på den tiden mitt franska ordförråd bestod av "Bonjour" och "Merci". Fick dessutom betala en halv förmögenhet för något som skulle varit gratis hemma i lilla Sverige... 

Inte trés nice.

Förhoppningar, kärlek och lycka!


Ibland räcker det verkligen med en enkel tanke - så slår det in!

Min älskade Jazzie har bokat en resa hit, gissa hur sjukt glad jag är?

Hjärtat - jag längtar så jag går i bitar!!

Godis är lösningen

Jag har insett att det enda som lugnar ner min mage just nu, är lösgodis. Mycket mystiskt.

Känslosvall på hög nivå


Varje gång jag hör den här vill jag hoppa runt i bikini, gråta, se på the beach, ragga upp en surfare, dra på road trip i en röd cab, springa till närmsta nattklubb eller ta en sista minuten till Ibiza...

Obs - videon är lite för hemsnickrat mjukporrig för min smak, men what the hell


Saknar mina hjärtan

Nu har jag påbörjat mitt liv som duktig student igen, och det känns riktigt bra. Två kvällar i veckan känns precis lagom... inbjudningarna till Halloweenfiranden börjar droppa in på facebook, något som för en gångs skull inte känns askul. Ska jobba hela lördagkvällen, och så känner jag knappt en kotte i stan heller.

Jasmine, kom hit nu!

Väl spenderade pengar


Senaste tillskottet i handväskan

Aj aj aj

Inatt vaknade jag av extrem magknip. Det dröjde timmar tills jag somnade om, och när jag vaknade igen på morgonen så gjorde det precis lika ont fortfarande. I somras drog jag på mig något som kallas bukkörtelinflammation, och nu är jag rädd för att det har slagit till igen. Det värsta är att man inte kan göra nånting åt det, bara vänta ut det.

Ska gå ut på stan och slänga bort lite av min välförtjänta lön, får hoppas att det hjälper.

Sidvägs - nej tack

Sliskiga medelålders män mitt i en livskris - dricker för mycket och behandlar kvinnor som skit. Tragiska, pretentiösa snuskgubbar som jag inte kunde relatera till ens en millimeter.

Behöver jag säga att jag inte var så förtjust i filmen?

Sideways


Någon som vet om den här är bra?
Kryper upp i soffan med den nu hur som helst, med regnsmattret i bakgrunden...

Ekonomisnillet är fött

Har precis varit o ätit en redig entrecote med pappa och lillebror - och även avhandlat en lektion i ekonomi. Något som jag definitivt behöver, eftersom jag är ett riktigt jäkla pucko när det kommer till sånt. Börja snacka deklaration med mig, och jag sitter som ett stort frågetecken. Men frågetecken no more! Tack vare min lille far som är väldigt mycket mer haj på det där än jag.

Nu - lösgodis och film med Jacob. Imorn - ledigt, hurra!

Post-asterix


Ett litet syskonpar på delfinshow


Och tiptopglada i en bergodalbana, skönt att en av oss fick till Hollywoodsmilet i alla fall

Parc Asterix - Here we come

Idag ska vi tydligen fira min söte lille brors 15årsdag, ett par veckor i efterskott. Därför bär det nu av till Parc Asterix, trots de svarta molnen som tornar upp.. det här lär bli en spännande dag.

Hörs sen, om jag inte har tuppat av i en bergochdalbana eller regnat bort vill säga.

He came bearing gifts

Igår kväll kom min lilla brevduva till stan - annars känd som min söta lillebror.


Det här hade dimpt ner i brevlådan i Stockholm till mig, tack Cosmo och Din Åsikt!



 


Lösgodis är något jag saknar hemskt mycket när jag är ute och reser.. tack Jacob!

Död åt farbror blå!

Klockan är 20 i tre på natten, och jag har precis kommit hem efter en jobbkväll. Puh... Tror att jag får ett nervöst sammanbrott om jag måste titta på farbror f-ing blå som julbocken en jäkla gång till.
Annat än det har kvällen förflutit relativt smärtfritt - när de små änglarna (äntligen) hade somnat så kröp jag upp i soffan med en påse chips framför Catch me if you can.

Jag är vanligtvis töntigt mörkrädd, men av någon anledning så är jag inte det hemma hos den här familjen. Det kanske är de färska rosorna eller de mjuka ralph lauren-handdukarna som avväpnar spökena, vem vet?  

Dagens detaljer



 

14 timmars jobb - check!

Har just kommit hem från en 14 timmar lång arbetsdag, gissa om jag är trött? Nu ska jag unna mig en riktigt varm dusch, och sen dimpa ner i min nybäddade säng...

En snabblista över min (långa) dag:

* Blev erbjuden två konsertbiljetter (någon fransyska som tydligen är väldigt hot just nu, någon som har hört talas om Camille?), men kunde inte gå eftersom jag jobbar (surprise)
* Såg en snubbe på RER'en med stans fulaste jacka.. vit, denim + små silverstjärnor. Det var alltså en vuxen man som bar den, hu!
*
Har insett att jag helt enkelt inte är en barnmänniska. Lite mysko kanske eftersom jag jobbar som barnflicka, men man kan ju inte lyckas med allt. Det enda jag säger är att det kommer dröja (väldigt) lång tid innan jag vill ha en egen liten galning springandes i hemmet.
* Jag har fått LÖN, hooooray!!


Morgonstund har guld i mun - eller inte.

Efter att ha snoozat i trekvart och kommit till den skräckinjagande insikten att det inte finns något kaffe hemma, så rullade jag äntligen upp ur min varma säng. Jag skulle kunna säga, det är ju i alla fall fredag, men fan - jag jobbar ju imorgon också.

Så nu drar jag igång Joan Jett och försöker vakna och bita ihop bäst det går. Wish me luck!

Mätt som en plätt

Har just kommit hem från en toppenmiddag på stan med pappa. Vi var på ett ställe som skryter om att vara Paris billigaste krog - något som jag faktiskt är beredd att tro på. En trerättersmeny för 13 euro, och sjukt gott dessutom! Kändes halvdumt att komma in med en stor Lacoste-påse i högsta hugg, men man kan ju inte lyckas med allt.

Imorn blir det en (väldigt) lång dag på jobbet. Skickar ett levnadstecken vid tillfälle.. Puss på er så länge

Favorit i repris

Nu var det ett tag sen jag körde en hissbild - så här kommer det igen för er som har saknat det:
(ja, jag vägrar kalla det "dagens".. känns så mer sunkigt lunch-hak än het bloggare)



PS

Hur underbart 90tal är inte det här?

90210 Obsession

Nu har jag tittat så mycket på Beverly Hills så att jag till och med drömmer om det. Inatt drömde jag att jag var o badade på en svensk strand med hela gänget, och att jag och Brandon planerade en road trip den helgen. kände mig hemskt cool som blev utvald av honom...

PS

Drömde även att mamma hade startat en blogg, som gick jättebra. Hon fick typ 50 kommentarer på ett inlägg för en Dior-parfym. Kanske något att satsa på?

Paris metro

Ikväll vet jag inte vad som var värst - fullisen som skrålade ut Je ne regrette rien med inslag av arabiska, eller snubben som filmade showen med mobilen...

Kompis annonseras

Nu har jag fått ett till barnflickejobb, hos en svensk familj. Börjar ikväll och det känns riktigt bra. Verkar vara två snälla små barn, och det är verkligen skönt att de pratar svenska (till skillnad från de andra små monstrena som bara pratar franska). Pengarna rullar in och nästa vecka börjar jag plugga också, gissa om jag känner mig duktig?
Jag är så duktig att jag jobbar både fredag och lördag kväll, känns lite så där halvsorgligt.. det som är ännu mer sorgligt är att jag ändå inte hade några roligare planer.

I princip alla som jag umgicks med i våras har åkt hem till sitt, och här sitter jag och vet inte riktigt vad jag ska göra. Är du som läser det här också i Paris? Eller känner du någon som är det? Hör av dig!

Jag är en ärlig tös som alltid ställer upp på fest - jag har humor och är en bra lyssnare. Räcker inte det? Well, jag är söt också.

"Ska vi knulla?"

Är inte den här killens approach alldeles underbar? Det kanske är det man ska satsa på, mer rakt på sak liksom.
Albin - you made my day! (och Martin Timells också)



PS

Ja, jag tycker lite synd om killen också... stackarn verkar inte riktigt hänga med i svängarna.

Dreaming

I'll have a cup of tea (eller coffee i mitt fall),
and tell you of my dreaming...


Att dagdrömma är något jag är hemskt bra på. När jag jobbar, äter, sitter på tåget eller promenerar runt i stan så har jag en jäkla förmåga att ta mig till helt andra platser. Ibland kommer jag på mig med att sitta och le mot någon främling för att jag drömmer mig bort till en trevligare plats..  

$

Regnet det bara öser ner

Regnet öser ner och jag måste iväg till jobbet. Det kommer bli en lång dag...

Håll tummarna för att det inte är stopp i RER'en också.

90talsnostalgi

En av ett par klassiska reklamjinglar som kommer sitta evigt etsad i mitt huvud:

Livet kan passera som en våg på öppet hav,
på McDonalds varva ner, vi ställer inga krav.
Träffa dom man tycker om, och bara ta det lugnt,
livet har sina goda stunder!


(Ett par andra klassiker är Kyckling på fredag (var det Orup som sjöng?), och returpack)

It's only rock n roll, but I like it

Ska vara lite pretto för en sekund och dela med mig av ett citat som jag fastnade för...

"I accept it both - pleasure and protest, the beauty in fear"
Jim Kerr

Hittat i den underbara boken...


Fin start

När jag stod o stekte ett ägg för sisådär en kvart sen så dök det plötsligt upp en massa svarta prickar framför ögonen. Magen knöt sig, pannan blev kokhet och benen gav vika.. Jag lyckades kravla mig till sängen och såsmåningom ta mig ett glas juice, och efter en stund kunde jag till och med stå upp igen.

Nu ska jag åka till jobbet.
Det här känns väl som en fin start på den nya veckan?

PS

So not Chuck Bass

Littlest things

Den här fina lilla låten lyssnar jag på när jag känner mig lite nostalgisk och gråtig...


une peut du ensamhet

Ibland känns det som att allting där hemma i Stockholm händer när jag inte är där. Kompisar hånglar loss och gamla vänner hittas på krogen, medan jag sitter här o tittar in i en vägg..
det där sista kanske inte var helt sant, men ibland saknar jag mina älsklingar så mycket så att allting här plötsligt känns väldigt ensamt.

Men nästa vecka så börjar jag plugga franska igen och hittar förhoppningsvis en hel drös nya partyglada peeps. Fram tills dess får jag försöka bli lite mer polers med den söta bartendernrebel bar...

lazy

Har spenderat i princip hela dagen i Monceau med Sex, Drugs & Rock'n'roll (en bok, inte själva sexet, drogerna och rocken), nu ska jag knata till donken (som fransoserna kallar 'macdo')o käka med pappa - sen blir det bio.

En precis lagom ansträngande söndag.

Under sker

Jag är hemma, ensam, på en lördag kväll. Det, mina vänner, händer inte ofta. Det som händer ännu mer sällan är att jag är hemma, ensam på en lördag kväll - och inte har någon ångest för det. Jag känner inte att jag desperat måste kasta mig ut på stan med första bästa person, det känns verkligen helt okej att bara sitta hemma och titta på Beverly Hills med mig själv + en starbucksmacka. Under sker... men snart är jag tillbaka på topp - oroa er inte.

Partyprinsessan signing out.. för ikväll i alla fall.

modemums


Merci Pappa!

That is so Chuck Bass

Som ni kanske vet så är både jag och en del av mina vänner alldels hooked på Gossip Girl. Därför har jag och Clappe nu planerat att vi ska mäta allt man gör i hur Chuck Bass det är.
Till exempel: Man spiller ut en drink - So not Chuck Bass, Man får service i baren direkt: So Chuck Bass.

Get it? Är ni på?

I need somebody

Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om hur frustrerad jag är at the moment (eller typ... jämt o ständigt?), men jag besparar er det till en annan gång - när jag är snäpper nyktarare.
Nu knäpper jag istället på Seinfeld och micrar lite capricciosa från Pizza Hut, om jag inte somnar innan micron piper...

Puss på er
(och nu hoppas jag att ni alla är ute o festar, o rapporterar till mig imorn!)

BrunettElla

Det har varit en väldigt lång dag (åkte till jobbet för nästan 12 timmar sen), höll på att somna på metron imorse så jag förstår inte riktigt hur jag tog mig igenom hela dagen.. men det gjorde jag, hurra! Det som inte är så hurra är att min älskade underabara Soffan har åkt tillbaka till Stockholm. Hon sitter på planet i detta nu, och jag saknar henne redan något så jobbigt mycket.

Innan jag går o dräner mina sorger i kopiösa mängder laxpasta så vill jag skicka ut ett snabbt tack till er söta som har skickat så fina kommentarer! Det värmer verkligen och motiverar, ibland känns det som att jag jobbar häcken av mig med den här bloggen och att ingen bryr sig. Men då kommer era fina ord och hjälper mig! Puss på er sötnosar!
Nu är ju dessutom sveriges bloggdrottningsplats up for grabs.. kanske borde byta namn till Brunett-ella?

Gratis skumpa och nakna killar

Jag säger bara en sak - Ladies NightQueen is the SHIT! Open bar med champagneregn, manliga gogodansare och party till halv 6 på morgonen. Vad mer kan en flicka önska sig?


Nakentajm!
Kolla in tjejernas lyckliga miner...


Två glada (och blöta) efter en vända i the open bar!


Ett Carola-moment vid toaletterna




Jag har gratis bubbel, tralalalalaa


Från oss alla, till er alla - kom till Queen!

Let's go ner på stan!


Tillbakakomna efter jazzspelningSvenska Klubben -
nu drar vi igång Magnus o kör!

Party-update

Nu drar vi på jazzspelning på Svenska Klubben, sen laddar vi upp med Magnus Uggla o dansar bort natten på ladies night!

PUSS

Onsdag: partey!

Blev en skön kväll på Rebel Bar igår, kom hem vid tre vilket kändes som en tidig och bra kväll. Fick ölen billigare av heta bartendern, skaffade en ny kompis och är inte bakis idag - hurra!
Ikväll planeras det dock ordentligt festande, ladies nightQueen ska spanas in. Men först ska vi ut på en shoppingrunda, så ciao ladies!
(and gentlemen, om det nu skulle vara någon sån som läser)

Drinks on me


Har invigt min nya drinkblandare (tack Soffan!), tadaa!

Party-time!

Hemma efter ännu en hård arbetsdag - tåg som kör åt fel håll, rörmokare och uppslagna knän. Au-pairandet är no picnic!
Tack och lov att man har en underbar vän i här hemma som väntar med kyckling tandoori när man kommer stapplandes... imorn är det ledigt, så nu är det dags för det här:


Snart trillar jag pinn

Oh gosh vilken lång dag. Har jobbat som en jäkla åsna, hållt i en liten svenska-lektion och just kommit hem från ett välförtjänt barhäng. Nu är det dags att stupa i säng..

PS

Har fått erbjudande om ett till barnvaktsjobb, en kväll i veckan - när är ledig från mitt andra jobb + franskakursen vill säga. Men det känns bra att allt har kommit i rullning!

PS2

Idag fick jag beröm för mina (blåslagna) ben av en mamma i skolan. Hon hade alltid velat ha precis såna ben sa hon, själv förstod jag inte riktigt vad grejen var.. men tack!

måndags-stress

Drömde nyss att jag vaknade och att klockan var 13:30 (jag börjar jobba 10:30), det var länge sen jag kände mig så förvirrad och orolig när jag faktiskt vaknade på riktigt. Tack och lov så är klockan nu bara 10 i 9 och jag kommer att hinna finfint. Puh!

Nu ska jag hälla i mig ett par liter kaffe och hoppas på att det väcker lite liv i min sega kropp.. have a nice day!

Walks along the Seine...



Det var väldigt ljust ute idag...


Lycka!

Jag har det så himla bra just nu. Soffan är här och solen skiner, allting känns enkelt och bara bra. Det är inte alltför ofta det känns så, så jag vill verkligen ta vara på känslan. Idag ska vi ut o söndagspromenera längs Seine, sen blir det god mat här hemma.
Inatt satt vi uppe och pratade till 6 på morgonen, jag behöver sånt ibland. Att kunna prata med någon om precis allting, inte behöva censurera någonting. Jag är så himla lyckligt lottad som har så underbara vänner, blir alldeles choked up när jag tänker på det.

Nu ska jag ta min fina vän i handen och gå ut i solen, puss på er från en solstråle!

Första partykvällen med Soffan - check!


Det började lugnt och stilla med lite öl och mysig musik


Sen drog vi ut i natten...


Gjorde lite reklam för Desperados i metron
(vi planerar namninsamling för att få tillbaka den till systemet!)


Tog en Long Island på Rebel Bar


Sen drog vi vidare till gamle goda Oz, där vi fick tassarna på den här (på något jäkla vänster...)


Sen gick det utför. Här med okänd australienare.

Kom hem vid fem imorse, och vaknade med ett stort jäkla skrapsår på knät. Första riktiga minnesluckan kirrad, check på den. Det enda vi har lyckats med idag är sushi i Monceau, burritos vid 9tiden och en vända på bio. Vicky Cristina Barcelona rekommenderas varmt! Dessutom så är ju Penelope Cruz ungefär världens snyggaste människa, så bara hon är ju anledning nog att springa till närmsta biograf..

Godnatt på er sötnosar.

Dagen till ära...

Jag brukar inte vara så duktig på det där med dagens outfit, men så är det inte en typisk modeblogg heller. Idag tänkte jag dock lägga upp en bild, eftersom det är något av speciell dag idag.
Min älskade Sophia kommer nämligen i eftermiddag! Hurra!

Innan hon kommer ska jag jobba, men det känns som att tiden kommer att gå snabbt idag... hörs sen!








Inte så dum som jag ser ut!



Såna här fina kommentarer får jag från mina vänner. Känns fint.

Jag: svart/man?

Innan jag själv tog till saxen idag så testade jag ett par andra frillor.. borde jag blir nervös över att de enda kroppar jag någorlunda passade in på var antingen mörkhyade tjejer, eller män?

Det blev hur som helst ingen av dessa heta frillor, bara en enkel toppning. Får räcka så tills jag hittar en frisör i stan som jag kan lita på (mitt hår är mitt allt)..

Hurra, hurra, hurra, hurraaaaa!



Världens bästa lillebror (ibland i alla fall); nämligen min, fyller 15 år idag!
Det tycker jag att vi allihopa tar en drink o skålar för ikväll, okej?

Grattis Jacob!!!

(Du kommer alltid att vara min lille plutt,
trots att du redan är en decimeter längre än jag)

Running man

Har nu suttit i Parc Monceau ett tag o läst Cosmo, samt spanat in alla joggare. Tycker alltid att det är så roligt, vissa personer har verkligen en egen springstil. En snubbe idag som jag såg idag sprang och slängde upp fötterna så högt att han nästan sparkade sig i rumpan varje gång, såg rätt så ansträngande ut och det gick inte direkt snabbt heller..

Nu ska jag ta mig något litet gott o fortsätta storstädningen här hemma, imorn ska det skina!

Att göra idag:

(X) Städa upp i mitt rum samt gästrummet, där Soffan ska bo!
(X) Klippa håret
(X) Ut och gå i det vackra vädret!
 

Nattligt problem

Jag sover alltid med öppet fönster; har alltid gjort, kommer alltid att göra. Dels för att jag måste ha frisk, sval luft i rummet när jag ska somna och dels för att jag vill höra trafiken - det ger en trygghetskänsla för ett asfaltsbarn som jag.
Problemet är att jag är en levande myggmagnet, och de franska myggen är tydligen aktiva året runt. Inte nog med att det kliar precis överallt, det förbannade surrandet!!! Jag blir galen! Hoppade nyss upp ur sängen och fäktade åt alla håll som en galning, det är ju dessutom kolsvart här så man har ju ingen chans att upptäcka någon av myggjävlarna innan det är för sent.

Kommer aldrig att somna inatt känns det som.

Dagens skönaste



Det här är mina två senaste gästboksinlägg på "Dojjan", jag är inte så aktiv där känner jag... 

Surprise pour moi!

Blev så glad när jag hittade den här i väskan, hade helt glömt att jag köpte den tidigare idag!







En svensks intryck av Paris

Häromdagen passerade jag ett par svenskarChamps Elysées. Tjejen pratade med någon hemifrån i telefon och killen gick bredvid och såg lite grinig ut. Plötsligt säger han högt i tjejens öra "Berätta att här fikar alla för 300 spänn! "
 
Dom hade väl råkat hamna i någon turistfälla och beställt en grej för mycket, jag tyckte att det var ganska gulligt...

Jag är inte bara snygg, jag är snäll också!

Dagens goda gärning:

Hjälpte en ung snubbe med ett par kronor som saknades när han skulle köpa en baguette. Han blev jätteglad, tänk att det krävs så lite att glädja en annan människa. Fler goda gärningar på gång!


Köpte det här lilla lagret också, en liten uppladdningen för helgen... jag menar, vem kan inte älska en öl vars reklam är så här flashig?

Idag kör jag på hatt


Känns precis lagom hippierock tillsammans med svarta cowboyboots och skinnjacka

En liten text om vänskap

I övermorgon så får jag besök av en helt underbar person. Vi har känt varandra i 5 år, men det känns som att vi har växt upp tillsammmans och känt varandra hela livet. Jag minns första gången vi pratade, i cafét första året i gymnasiet. Andra vänner har kommit och gått runt omkring oss, men vi två har alltid hållt ihop.
Det är en person som jag kan dela allt med, vi har gjort och sett så mycket tillsammans och hon är en av de få som vet i princip allt som finns att veta om mig. Det är en tjej som lyssnar utan att döma och en äkta vän som jag vet alltid finns där. Det är en person jag aldrig vill förlora, och som jag saknar hemskt mycket när jag är här och hon är i någon annan stans. När vi har setts och måste säga hejdå känns det som att jag lämnar kvar en bit av mig själv.

På fredag kommer hon hit och stannar i en vecka (eller längre?), och jag är så otroligt glad! Jag känner mig hel när jag har henne bredvid mig.

Sophia Silfvernagel, min ängel - jag älskar dig!


Sen frukost chez moi


Någon som känner igen brödet med ägg i mitten från Moonstruck?


Jag älskade de här yoghurtarna när jag var en liten bebbe,
tyckte att det var så roligt att den liksom stannade på plats när man hade tagit en sked.
Tycker fortfarande att det är ganska roligt...

chicklitt



Läser den här underbara boken just nu (tack pappa!) - får aldrig nog av lättvindiga böcker om rika snyggingar i huvudstädernas huvudstad...

Träningsdilemmat löst (nästan)

Hörni, jag har kommit på en grej. Jag har ju haft lite ångest över att jag inte har tränat sen jag kom hit, men jag tror att det är på väg att lösa sig! Jag bär nämligen omkring på en treåring halva dagarna, så efter bara två arbetsdagar har jag värsta träningsvärken i armarna! Jag hinner dessutom knappt äta nånting (det är alltid en mun som ska torkas eller en pinne som ska tittas på), så jag kommer ju bli jättesmal och jättemusklig utan ett enda riktigt träningspass här.

Låter det inte alldeles strålande?

tomt.

Pappa är i Strasbourg med jobbet och jag kom precis hem från min andra arbetsdag. Detta innebär alltså att jag nu måste försöka få ihop någon sorts middag..

.....

....

......


Så ser det ut på inspirationsfronten nu.
.....

Drömtydare sökes

Jag drömde att en kille som jag gick i lågstadiet med grät i mina armar för att hans mamma hade dött. Vi lyssnade på Calling all angels och han var väldigt solbränd vill jag minnas.
Johannes, är det något du vill säga mig? (trots att vi inte har pratat sen vi var typ 8 år)

Pappas favorituttryck

Det känns som att jag kan säga ungefär vad som helst, och bara han är lite lagom distraherad så kommer han alltid att svara "det gör du rätt i".

"Pappa, jag tänker åka till Australien"
"Det gör du rätt i"


"Pappa, jag behöver låna 1000 spänn av dig"
"Det gör du rätt i"


"Pappa, jag ska har gjort fyra aborter o nu har jag hiv. Jag tror att jag ska gå o hänga mig nu."
"Det gör du rätt i"


PS

Ok, kanske tog i lite i sista, men you get the point...

PS 2

Du som frågade om typsnitten till höger, samt du som frågade om min Parisvistelse - svarar på er båda imorn!
Är så seg i kolan att det nog inte skulle komma ut något vettigt just nu...

Bara mjuka paket

Idag när jag kom hem så hade det kommit ett mjukt mysigt paket till mig från underbara mamma,
hon tyckte det kändes så länge att vänta tills jag kom hem med att ge födelsedagspresenter så hon skickade ett smakprov.

Puss på dig mamma!


Supermjuk t-shirt från Urban Outfitters



Burberry-inspirerad pashmina-sjal


Hur underbar detalj är inte det här?



Allt kom inslaget i Elvispapper (samt en bild av Gene Kelly och Cyd Charisse.. mamma vet precis vad jag vill ha!)

The nanny diaries

Jag. är. helt. slut. 

Första arbetsdagen gick finemang, fram tills att båda små barnen absolut skulle hålla i samma förbannade pinne utanför huset - då bröt ett halvt helvete loss. Kände mig dessutom som frankrikes sämsta barnflicka när jag kom springandes med ena barnet på höften och den andra i handen, fem minuter för sent till förskolan.. blev utstirrad av präktiga morsor och griniga tanter som har ägnat sitt liv åt att torka andras ungars blöjor, men pustade ut och glodde tillbaka när fröken sa att dörren skulle vara öppen fem minuter till så det gjorde inget alls.
Så alla kärringar (förlåt, damer menade jag ju) som gav mördarblickar, ge f* i att dömma mig!

Skulle gärna skriva mer om allt spännade som har hänt idag (allt som allt har det faktiskt varit en toppendag, bortsett från undantagen ovan), men jag tänker inte uttråka er med det at the moment. Tänker istället belöna mig med chokladmousse och en varm dusch, och såsmåningom stupa i säng.

The first day of the rest of your life

Om tio minuter ska jag gå till metron och åka iväg till mitt nya jobb - läskigt! Vad som dock är ännu läskigare är hur dålig min kropp är på att gå upp tidigt på morgonen. Jag mår illa, får ont i magen och växlar mellan att hacka tänder och att svettas. Inte så trevligt.. har försökt vänja om mig till morgonmänniska förut, men det har inte gått så bra, så jag kanske ska vara tacksam för att jag bara jobbar tre dagar i veckan (och imorn börjar jag 14:00, puh).

Men håll tummarna för mig nu, för nu ska jag iväg!

På fredag kör vi igen!










LYCKA!

Frustrerande frustande

Var o såg Dan in real life för en stund sen, en riktigt söt film. 98 minuter kändes som 120, men annat än det så gillade jag den. Lättsmält liten kärleksfilm.
Något som inte var så lättsmält var tjejen bredvid migs skratt - hon liksom frustade som en åsna. Hela tiden dessutom! Hade lust att smälla igen käften på henne själv, men jag körde på tappra ignorerarstilen istället...

Gissa författarens nationalitet


Spenatpasta á la ella

  • Koka pasta (helst färsk)
  • Värm spenat (helst hela blad, men hackad funkar också) i en djupare stekpanna, tillsammans med riklig mängd créme fraiche
  • Krydda såsen med salt, peppar och en en pressad vitlöksklyfta
  • Blanda ner såsen i pastan, servera med parmesan - voilá!

the cure


Efter lite god frukost och ett par Seinfeld-avsnitt så är mardömmarna som bortblåsta...

Mardrömmar

Vaknade för någon timme sen - alldeles kallsvettig och stirrig. Det var länge sen jag drömde mardrömmar, det kommer ofta i perioder för mig. Jag kanske är nervös för jobbet som börjar på måndag eller något...

Nu har i alla fall pappa varit ute och köpt färskt bröd från bageriet nere på hörnet, så nu känns det lite bättre.

PS

Jag tror att jag fortfarande gillar hallonbakgrunden!

Raspberry dreams

Nu har jag fixat om bakgrunden här en liten stund för mycket (varför kommer inspirationsrycken alltid mitt i natten när jag egentligen är trött som ett as?), men tro det eller ej - jag tror att jag är nöjd!
Nu är jag hur som helst så trött att jag tror att jag ska slockna över tangenterna, så nu får designen vara kvar över natten i alla fall. Vare sig ni gillar det eller inte...

Puss på er.

Kvällens snacks


Om 6 dagar är partyeliten samlad igen!

Om 6 dagar kommer världens bästa Soffan hit, och jag längtar så jag håller på att spricka! Vi lyckas alltid få till de där utflippade och alldeles underbara nätterna när vi drar ut i världen tillsammans..

ett par pics från i våras när hon senast var här hos mig:


En hel del Gin&Tonics blev det


Och en och en annan Desperados


Har ingen aning om vilka det här är, men det känns som att det brukar sluta så


ehm ja.. vad ska man säga? Hon tar fram min smått sinnessjuka sida...

Behöver jag säga att jag längtar till fredag?

Humor på hög nivå

Kan inte hjälpa det - jag tycker att sånt här är hemskt roligt...

Ta fram din mobil och bläddra igenom din inkorg. Stanna när du har räknat till tio och skriv första meningen i sms:et. Gör likadant på varje fråga.


1.Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Grattis min älskling! Saknar dig jättemycket!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Jag kan inte sova utan dig!

3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
Okej, försöker ta mig dit. Går ner i metron nu.

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Jag börjar förstår hur tomt det kommer bli här. Hur går resan?

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Hur går det med packningen? Hinner du med en fika?

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
I see, jo imorgon blir bra. Ska käka lunch med mamsen först

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Hej babe! Vad sägs om att föra hos mig på fredag? Puss puss!

8.Vad vill du höra mest av allt?
Jag ska på 'ungdomsmöte' på ams...

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
I solna, coolt ställe, mycket folk. Industriev, nära hagalund. Ring!

10. Din romantiska replik?
Jag har säkert någon strumpbyxa du kan låna : )

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Sova här? Puss

Hugo Boss

Fick just en Boss-bag av pappa, av ingen anledning alls. Är han inte fin? (Pappa alltså, inte bagen.. eller jo, det är ju också fin iofs)

 

Glory nights

Det finns ett par festnätter som sticker ut från alla andra. Några kvällar som man vet att man kommer minnas länge, för att man hade så sjukt roligt. De flesta såna här nätter sker för mig när jag inte är hemma i lilla Stockholm, utan på resande fot. Jag kan också erkänna att de flesta kvällar har varit i sällskap av min fina pingla - Sophia. Men även i Estocolmo har jag haft ett par glory nights. Som den här bilden till exempel - det var januari och kvällen innan jag åkte hit (till Paris). Vi hängde först hemma hos Linda, sen iväg till någon liten bar på söder, sen till Ace. Det var något i luften den kvällen, och det är något som jag sent kommer att glömma.

Men nu ska jag inte bli sentimentalt dravlig, more glory nights to come!
(Redan till helgen kanske? Soffan in da house!)

En het kväll på Rebel bar

Kom precis hem efter en skön kväll på ett par sköna barer här i stan. Har avverkat gratis-öl av chefen ("just because youre such a cute girl"), bra musik och ett par gin & tonics.
Nice!

Nu ska den här sköna bönan hoppa i säng, natti natti !

PS

Jag och Clappe planerar att starta ett eget litet Gossip Girl-nätverk, om alla heta svenskar i Paris.. Stay tuned!


I love Mr. Mayer


Här sitter jag - vindögd i hela min prakt - och lyssnar på John Mayer med regnsmatter i bakgrunden.
Rätt så mysigt faktiskt.

Ella goes Carrie


Nu har jag ställt i ordning min lilla datorplats här vid fönstret, känns väldigt Carrie att sitta och titta ut genom fönstret samtidigt som jag knapprar på min söta lilla dator.

Post-träning

Det öste ner så jäkla mycket förut så jag skippade joggingturen och körde ett litet pass här hemma istället. Så otroligt skönt att röra lite på musklerna och svettas ut ordentligt när man bara har slappat i flera veckor...


Här studsar huvudlösa jag omkring i gästrummet

Running in the rain

När jag tänker på hur mycket jag tränade innan jag åkte hit så får jag lite ångest. Jag har nämligen inte lyft en muskel sen dess. Men mer än ångesten så blir jag ledsen, jag tycker ju att träning är så himla roligt! Problemet är att jag är så bortskämd med bra lokaler och bra träningsutbud till minipris (=gratis, eftersom jag jobbar där).
Jag har aldrig varit en riktig joggingtjej, men nu känns det som det enda alternativet - om jag inte vill hänga i något sunkigt gym alt. betala en årslön för ett månadskort (där satte pappa stopp).

Nu har pappa grejat så att jag möjligen kan bli jympaledareambassaden, o ha ett par lunchpass i veckan, vilket verkligen skulle vara roligt. Men nu vill jag verkligen komma i form, och det är nu - inte sen..

Så nu drar jag på mig mina heta tajts och springer ut i regnet, ett varv runt monceau borde jag greja innan jag regnar bort.

Nånting stämmer inte...

På min nya flashiga dator har jag en liten manick som visar vad det är för väder, ifall det skulle vara så att man är för lat för att kolla ut genom fönstret. Nu är det en stor gul sol på den här lilla manicken, och jag undrar vilken del av Paris de mäter av det ifrån? Här har det nämligen nyss haglat, och nu öser regnet ner. Hm...

 

Down to bussiness

På måndag börjar jag jobba som Au-Pair, hos en familj i den söta förorten Fontenay-aux-Roses. Pappan är svensk och mamman fransyska, de vill att någon ska hjälpa till att lära barnen bättre svenska - och det är där jag kommer in i bilden. Det är två söta barn och tre dagar i veckan, känns precis lagom.
Idag ska jag dit och få se vart skolan etc ligger någonstans. Ska bli roligt att känna att jag börjar komma igång med det här, men det läskiga är att det bara är jag och mamman idag. Hon pratar nämligen bara franska, något jag inte direkt är världsmästare på. Lärarna på skolan lär dessutom också bara prata franska, så jag är redigt nervös om jag ska vara ärlig.

Men nu rabblar jag om ointressanta grejer, så det är lika bra att jag slutar skriva och går någon annan stans och är nervös där istället.

Wish me luck!

Nackdelen med trådlösa telefoner

Ni vet när man bråkar med någon i telefon, när man blir så arg så att adrenalinet pumpar och man bara vill skrika och slå någonting (eller någon) väldigt hårt. Man står där med luren i högsta hugg och skriker åt stackarn på andra sidan tråden - "Jag blir så j*vla förbannad! Dra åt h*vete!", och sen? Plick.
Jag vill slänga på luren med ett brak, så att personen ifråga hör att jag verkligen slår ner den i hylsan (och helst får tillfällig tinnitus av min väldiga på-slägning), men istället får jag trycka till den lilla snälla påläggningsknappen med all min kraft, och hoppas att det hördes i plicket hur arg jag är.
Sen brukar det bli att jag kastar telefonen i väggen så att den går sönder, och pappa snällt får gå o köpa en ny... men det hör ju inte personen i telefonen.

Frustrationen fixad

Det ordnade sig med videoklippen till slut - inte genom att fortsätta kämpa med filkonverteringen, utan genom att fixa en ny mediaspelare. Tack DivX - ni räddade min kväll (och pappas, som hade fått ta hand om allt)!

Så nu glömmer vi det, och går vidare till roligare saker. Kan inte bestämma mig för om jag ska köpa klänningen nedan eller inte. Den fanns inte i min storlek sist, men den var på rea och att sy in klänningar är ju en av mina specialiteter. Very klurigt...
Någon som har en åsikt i frågan att dela med sig av?


hjälp mig för i h*vete!

Det är en timme och 48 minuter sen mitt förra inlägg - vilket betyder att jag har ägnat nästan två timmar åt att försöka ändra format på några förbannade videofiler så att dom går att spela upp på den här datorn. Skulle kunna skriva en enda lång harang av svärord just nu, men eftersom jag är en så väluppfostrad liten diplomat-dotter så avstår jag.
Jag tar istället ett djupt andetag och försöker att inte börja gråta av ren frustration.

Återkommer med rapport såsmåningom.

Goodbye ruby tuesday

Det är första oktober, Linda sitter på planet mot Stockholm och regnet smattrar mot rutan. Det enda jag tänker lägga min energi på i eftermiddag är chokladmousse, mjukisar och So you think you can dance (möjligen ser jag om senaste Gossip Girl-avsnittet också).

Tjipp o hej, nu går jag i ide en stund.

These are the days my friend

Idag åker underbara Linda hem till Stockholm igen, det kommer bli tomt här, men jag får trösta mig med att kära Soffipropp kommer om inte mindre än nio dagar!

Har hur som helst haft ett par toppendagar med min fina Linda...

 
Vi har hängt på Starbucks...



Firat min födelsedag på innestället Kong, någon som minns dessa stolar från SATC?
"these chairs are iiideous"


Jag har gone back to black


Snygga Linda
köpte flygvärdinneinspirerad stass


Och jag motstod att köpa denna söta korsett...

 
Men jag är glad ändå!

Tusen tack för dessa dagar Linda, älskar dig!



RSS 2.0