myskväll

Efter ännu lite mer designpill här på bloggen så ska jag kura upp mig i sängen med lite sorbet och kika på Sex and the city. Trots att jag kan varje replik utantill så älskar jag att trean visar dubbelavsnitt varje kväll.. måste gå och se filmen igen känner jag, third times the charm eller hur va det..?

Imorn ska jag...

Puh! Hur många tror ni att jag hinner pricka av?

material girl...

Idag fick jag äntligen mitt paket från Lyx.se, och det var ett par snygga dbrand-jeans i, precis som misstänkt. Det paret jag just nu har på mig finns tydligen bara i 500 exemplar, så det känns ju chict och bra.
Inte nog med det - jag fick nyss ett mail från Veckorevyn.com att jag har vunnit ett litet munvårds-kit i deras sommartävling, roligt! Ska knata dit imorn och hämta ut det tror jag.

sommarkvällar

Balkongmys före festen igår...





Sommarkväll i stan kan vara svårt att slå


Jheffrey började plinka


Björn var inte sen att hänga på


Världens finaste Linda, älskar dig så hjärtat!

Boktips!

Har nog aldrig tipsat om en bok här i bloggen förut, men någon gång ska ju vara den första. Just nu läser jag en bok som heter "Vince and Joy" av författaren Lisa Jewell. Det här är den första boken på riktigt länge som jag inte vill lägga ifrån mig, älskar när det händer! Jag promenerade Valhallavägen hem från Fältan med boken framför nosen, höll på att bli påkörd av en cykel, men ville ändå inte slita mig ifrån boken.



the weekend

Kom precis hem från gårdagens fest i högdalen, riktigt roligt var det! Blev dessutom sent, så jag sov över - därav hemkomsten nu. Det där med hemmafest är en rolig omväxling till klubbandet, betydligt billigare dessutom.
Ikväll ska jag, mamma och lillebror spana lite på fotbollen, sen ska jag ut o svira igen. Happy Housers spelar på Terassen, kom förbi om ni är i stan!

Nu ska jag knata ut i solen och kolla in rean i fältan, puss o hej



saturday nights alright

Idag har jag ägnat mig åt att sy en chic liten kjol, en väldigt vit och vippig sådan. Nu ska jag strax kasta mig iväg till Kungsholmen o köra ett medelpass, ni anar inte hur skönt det är att vara igång igen!

Idag kom lillebror till stan, något jag hade glömt bort helt. Gissa hur förvånad jag blev när han plötsligt stod i hallen med sina resväskor...

Nu - träning, ikväll - fest!



Va bara tvungen...



... att lägga upp en gammal bild.
Ni anar inte hur mycket jag älskar dom här tjejerna!

Godnatt sötnosar.


Friday night...

Allt går i ett virrvarr i mitt huvud just nu. Kan bero på de ölen jag har svept i mig under kvällens gång. Har hur som helst haft en finfin kväll! Min underbara syssling Emelie kom o joinade mig och Jazzie i vår drinkkväll på HC - något som ledde till dans på mosebacke, nattmat på donken och en snabbis på After.
Träffade en snubbe som i vissa vinklar var väldigt lik en kille som har spelat en rätt stor roll i mitt liv, så det var ett något omskakande slut på kvällen.

Nu är jag hur som helst hemma (med en stor katt i knät) och ska krypa till kojs. Imorn ska jag knata till stadsmissionen med en massa kläder, och så blir det party på kvällen såklart!


stammishak och garderobrens

Har spenderat de senaste timmarna med att rensa mina garderober, puh. Det blev två stora getillstadsmissionen-påsar och två (något mindre) släng-påsar, men fortfarande tre knökfulla garderober. Mitt livs stora mysterium.. dessutom kommer jag på en massa plagg som jag inte ser röken av, vilket är mycket mystiskt. Misstänker att jag har lämnat en del hos pappa i Paris, får vänta någon månad tills jag märker om det stämmer.

Tidigare (typ när jag precis hade fyllt 18) så hängde jag o mina kompisar på HC ungefär varje helg, men nu har vi inte varit där på hur länge som helst, av flera anledningar (bland annat att vi tröttnade, mycket av folket byttes ut och att de höjde priserna. Jag minns den gamla goda tiden när en öl kostade 19 spänn...). Nu fick jag hur som helst ett mail från HC, där de skriver att de bjuder medlemmar (jag är tydligen medlem, något jag inte riktigt var medveten om) på inträde både ikväll o imorn. Så jag ska se om jag kan fresta Jasmine att dra dit o kolla läget ikväll..


stammisstället - back in the days..


Stockholmstankar

Ett snabbt svar till du som skrev att det var lustigt att jag för allt i världen inte vill stanna i Stockholm:
Jag gillar Stockholm, don't get me wrong! Det är en vacker stad och det är trots allt hemma. Jag kommer antagligen alltid att komma tillbaka hit och ha staden som en fast punkt i min annars ganska runtflackande tillvaro. Det jag inte gillar är att det råder en viss mentalitet i den här staden, en känsla av att väldigt många tror att det är en mycket större metropol än det egentligen är. Ja, det är sveriges största stad, men låt oss inte låtsas att det är New York.
Detta var kortvarianten - för den som är mer intresserad skulle jag kunna göra en betydligt mer utförlig utläggning. Men jag besparar er det tror jag.

Gör en liten lista över min dag istället:

  • Träning - danspasset på Kungsholmen. Helt okej, känner mig lite fånig till o från, men det är alltid skönt att komma iväg i alla fall.
  • Lunch på balkongen med mamma - vår balkong är en av mina favoritplatser i världen. Speciellt när solen ligger på och man sitter med en tallrik god mat och senaste Hello!
  • Jobb - Söta CarroSvea ringde och frågade om jag ville komma o stänga med henne ikväll, klart jag vill det! Friskis är min meditation.
  • Drink på stan med Jazzie - ska fira att hon har fixat det med betalningen till Fashion Photographyskolan hon kom in på, är hon bäst eller är hon bäst?

Välkommen till min nya blogg!

Nej, bloggen är inte ny, men det känns nästan så. Har petat och påtat och är nu på god väg att bli nöjd själv. Inte riktigt där ännu, men jag är klar för stunden hur som helst.

I denna lilla omstart ska jag ändra på ett par grejer. Jag tänker till exempel sluta använda förkortningar och omskrivningar för alla jag umgås med, från och med nu får de sina riktiga namn (eller de namn jag kallar dem) - vare sig de vill eller inte.

Går ut hårt med att berätta en snabbis om mig själv - jag heter Elin, är 19 år (20 i höst) och bor mitt i Stockholm tillsammans med mamma och två katter. Från och med lördag så bor även min fem år yngre lillebror (Jacob) här, och från och med hösten blir jag mer eller mindre utslängd, det blir helt enkelt för trångt.
Har spenderat det senaste halvåret hos pappa i Paris, och vad hösten betraktar så vet jag inte var jag ska ta vägen. Inte stannar jag i Stockholm i alla fall, that's for sure.

The mystery is unmasked, at last. Spännande, eller hur? Jag känner peppen.

Puss på er söta läsare som hänger med in i nästa skede!

könsförvirring

Vet inte varför, men jag har alltid trott att personen som skriver (super-)bloggen "designa din blogg" var en tjej. En 20nånting mörkhårig tjej, så gissa hur förvånad jag blev när jag såg personen ifrågas semesterbild?
"Min pojkvän med dagens fångst" tänkte jag mig bildtexten, men icke - "För er som inte är så insatta i fiskearter, så är det en id på bilden.. och jag då förståss...=)"

Det är som när man förväntar sig ett till trappsteg och liksom trampar i luften, helt förvirrande! Är det den här snubben som har hjälpt mig att piffa upp min blogg alla dessa gånger..?


lyx.se, paketet tack!

"Ditt paket från Lyx.se finns nu hos Ica Nära Roslagstull..." - det sms'et damp ner i min inkorg för ett par timmar sen, gissa hur glad jag blev! Vet inte exakt vad det är för något i paketet, men jag misstänker ett par jeans från D-brand. Gissa hur besviken jag blev när jag kom till Ica och koden visade "inga träffar". Väntar till imorn o ser om det funkar då, annars ska jag ligga på dom där lyx.se-människorna tills jag får mitt paket.

Nu ska jag studsa iväg till jobbet, ska se om jag kan göra något åt min himla design senare ikväll. Är ju aldrig hemma mer än en halvtimme i taget nu för tiden.


Innehållet av mitt paket som ligger o lurar någonstans?


PS

Ebba, roligt att du har kikat in min blogg! Känns toppen att vara lite bevakad av en riktig bloggdrottning.

en bra dag

Nu ska jag studsa iväg o yoga hade jag tänkt. Jag är som förutspått stel som en liten pinne, men jag hoppas att en timmes lugn yoga ska mjuka upp mig lite.
Sen blir det lunch uppe i obsan med mamsen, och så träffa älskade J. lite senare i eftermiddag. Och så jobb ikväll såklart - en bra dag helt enkelt!

Puss o hej!

PS

Kämpar på med designen så fort jag får en minut över!

the wind of change

Som ni ser så är jag mitt i förändringens tecken här. Nu håller jag tyvärr på att somna över tangentbordet, så det är nog sängdags för mig. Imorn kämpar jag vidare med nya designen!

Puss på er alla glada!



Den här headern försökte jag först med, men det gick inte riktigt som planerat...

I am a pinne

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen igen, känns hur skönt som helst! Nu är jag tyvärr stel som en pinne, eftersom jag tränade både idag och igår (och innan dess i...januari). Imorn blir det ett lugnt yogapass, och om jag inte är extrempinnig på fredag så kör jag nåt annat mer fartfyllt pass då. Känns som sagt så himla bra att vara igång igen! (Trots att jag trodde att jag skulle svimma efter uppvärmningen, och att mitt ansikte efter ett tag antog samma nyans som ledarens brallor).

By the way - en rolig grej som hände i eftermiddags. Efter att jag och parisaren hade legat o myst i gräset i typ en halvtimme så kikade vi upp och upptäckte ett helt gäng engelsmän som stod o utövade någon sorts Qui Gong bara ett par meter ifrån oss. Vi befann oss mitt framför deras ledare så ett tag fattade vi inte riktigt om gruppen tittade på ledaren, eller de mystiska svenskarna som låg o kramades på en gräshög..

Sthlm = B-kändistätt

Igår knatade Ebba von Sydow förbi på sveavägen, hon höll i en jättesnygg svart väska och var mycket upptagen med att sms'a någon. För en stund sen såg jag även Simon, från Design: Simon&Thomas, med sina två små hundvalpar. Valparna stod förövrigt o kissade på "Hemmakväll", rätt tycker jag - tacka vet jag tiden när det var Guldrullen som gällde.

jag glömde!

Mammas Nicoise-sallad till middag, perfection!

Min dag:

  • Träning - första passet på ett halvår. Jag trodde att jag skulle svimma efter uppvärmningen, snacka om att jag inte är i samma form som jag brukar..
  • Lunch hos mormor - enda nackdelen med att käka hos mormor är att man måste äta som en hel häst, annars tror hon att man är anorektisk. Utöver det är det så mysigt så.
  • Eftermiddag med Parisponken - promenad, taffligt försök till solning i obsan (det blåste ungefär styv kuling efter ett tag) och gratis Red Bull vid Stadsbiblioteket. Tjejerna var så trevliga, då vill man ju inte inleda med "Usch va äckligt med Red Bull, sånt dricker jag bara tillsammans med vodka när allt annat är slut"
  • Jobb - mysigt, som vanligt. En vresig gubbe och två gamla kompisar i gymmet, bussiness as usual.
  • Film med mamma - helt underbar film om vänskap. Har ni inte sett den ännu? Spring o hyr!



Kvällens filmtips!



svensk sommar i ett nötskal

Har haft en toppendag, i det mystiska vädret. Strålande sol ena sekunden, ösregn nästa. That's svensk sommar for you. Har hur som helst spenderat denna dag tillsammans med en söt Parisponke, och även börjat jobba igen. Känns tiptop! På bussen på väg hem träffade jag dessutom en söt vän (han o hans bror på bilden) som jag inte har träffat på länge. Hoppas på att parta med honom och gänget på fredag. Har redan en fest inplanerad på lördag, hemma hos en het australienare. Han råkar dock vara tillsammans med en god vän till mig, men jag hoppas på en drös av heta australienarkompisar!

Ikväll - Sex and the city och Seinfeld. Imorn - träning (hjälp! Har inte rört en muskel på ett halvår, hej daggmask), lunch hos mormor, potentiell eftermiddag med Parisponken och jobb på kvällen.


En halv (högst ofräsch, men glad ändå) jag och parisponken

changes

Nu har jag ändrat min lilla border där uppe som ni kanske ser. Förut var det en fin skylinebild över Paris, men eftersom jag inte befinner mig där längre så kändes en siluett över Stockholm mer passande. "And the city" känns inte heller så helrätt längre, eftersom Sthlm i mina ögon inte är mycket till stad att hänga i julgranen.. men mitt and the city får vara kvar ett tag till, i alla fall tills jag hittar på något bättre. (And the byhåla kanske?)

Paris style

Har haft en riktig tjejdag ( = en dag tillsammans med toppentjejer) idag, en perfekt söndag helt enkelt. Fikat, gått på stan, hängt på Flirt Fashion och ätit god mat.
Imorn ska jag träffa en parisare, samt en hemskt söt vän som jag inte har träffat på länge, roligt! På kvällen ska jag iväg o jobba, och det känns riktigt pirrigt om jag ska vara ärlig. Roligt, men lite nervöst.

Tills dess lägger jag upp ett par pics från sista kvällen i Paris (för den här gången), enjoy!











En kväll in bliss, kort sagt.

midsommaraftons höjdpunkter



Dipteasen kan börja!
Så mycket roligare än striptease, om än lite kladdigare.




Hallon-näsan - midsommars hetaste accesoar!




Partyflickorna som festade till 6 på morgonen

lyckad midsommar!

Det blev ett riktigt lyckat midsommarfirande igår! Hade inga förväntningar alls, så inga planer som misslyckades: det ultimata partytricket. God mat, underbara vänner, diptease, hallon-näsor och hemmafest. Lovely! Bilder på de två sista sysselsättningarna kommer snart. Sov hos älskade vännen S. och tog mig hem någon gång i eftermiddags.
Sen dess har jag börjat göra om i mitt rum, ätit pizza o tittat på 4 bröllop och en begravning med mamma. Nu har vi varit ute på godisjakt (7eleven hade öppet, puh!) o ska kika på någon Gene Kelly-film innan båda stupar i säng. Lilla mamsen var discoprinsessa halva natten på 50årsfest. Har jag stans bästa mamma eller vad?

PS

Några av er kanske vet att jag tycker att holländska är ett hemskt roligt språk. Jag menar, godis heter snoepen, svårslaget tycker jag. Mamma berättade idag att på pinnarna som man lägger på bandet i mataffären så står det "Nexte klant". Underbart!

"does the past really need to have a present?"

Inatt när jag kom hem från krogen (ja, jag va ute och svirade igår också. Det är bussiness as usual här på Valhallavägen) var jag på väg att skriva ett argt inlägg här om att alla killar visst är likadana i slutändan. Till och med dom bra killarna är dåliga, ungefär. Nu är jag ganska glad att jag inte gjorde det, för jag vill reda ut det som har hänt innan jag bestämmer mig för att alla är skit.
Ni sex and the city-fans som läser anar nog vad jag pratar om om jag refererar till när Carrie börjar träffa Berger.  Att behöva ta "decorator"-konversationen. "You have a 'decorator', I have a 'decorator'..." och det viktigaste, "does the past really need to have a present?". Det frågar jag mig just nu.

Annat än dessa funderingar så vart det en lyckad kväll. Vi blev bjudna på en flaska skumpa, utan att ens behöva prata med snubbarna som köpte den - merci! Det blev först After och sen F12 fram till 2tiden, då vi knatade mot tunnelbanan o åkte hem.

Idag blir det träff med ett par kompisar, 50årsfest och midsommarmiddag med vännerna. Busy little bee, som vanligt..

this is charley

Säg mig, har ni sett något sötare än det här?


Dålig start

Var precis nere på Ica o skulle köpa lite lunch till mig och mamsen. Hade kollat i förväg att jag hade pengar på kontot, och även kollat upp min pinkod eftersom jag inte har använt det på väldigt länge. Jag packade på mig mina små varor och drog mitt lilla kort - "oläsligt kort, försök igen".
Nu har det blivit avmagnetiserat eller något. Det har hänt mig en gång förut, när jag var på cypern med en kompis. Nu drar jag runt med en massa euro i kontanter och kan inte betala någonstans. Suck!
Ska beställa ett nytt kort och växla in mina euro så länge, men det är verkligen en pissig start.

Och till snubben i kassan (som för övrigt gick i min parallellklass i låg o mellanstadiet) - jag är inte pank. Mitt kort kände bara för att jävlas med mig.

paris, avec mes pieds je te caresse

Nu är jag tillbaka i Stockholm. Än så länge är det enda jag kan säga att det känns overkligt. Det känns som att jag vilken minut som helst ska vakna i min vita bäddsoffa och titta ut genom fönstret på strålkastaren från eiffeltornet. Nu vaknar jag i en betydligt skönare säng och tittar ut över valhallavägen. Möjligen ett ljus från någon brandbil eller lastbil som åker förbi, men inget eiffeltorn här inte.
Känns skönt att träffa alla igen och komma igång med träningen och allt, men gosh va skumt. Har varit i Paris i nästan ett halvår och nu slängs jag rakt in tillbaka i min gamla vanor. Känns något ångestladdat måste jag erkänna. Men det ska inte bli långvarigt, det tröstar jag mig med.

Idag ska jag träffa mina älskade tjejer, det känns hur som helst helt underbart. Älskade flickor, ni förstår nog inte hur mycket ni betyder för mig! Mina små hjärtan är ni, alla tre.

avslöjande (!)

Fick just reda på att en av mina vänner från stammisbaren kommer till sverige i september! Roligt roligt ska det bli! Hoppas bara att hans kompisar här i Paris inte har skvallrat för mycket om att jag har lyckats få ihop det med inte mindre än tre stycken (hejsan hoppsan va det går) av hans kollegor. Inte mitt smartaste drag kanske.. jag plus en massa gratisdrinkar och heta australienare åt höger o vänster kan aldrig sluta bra.

uppskjutning - min specialité

Jag har inte alls tagit itu mer med min packning sen sist, jag har bara suttit och stekt i solen. Helt underbart skönt, packningen ordnar sig säkert på något trevligt (magiskt?) sätt. Så glad och avslappnad blir jag av solen. Vet inte om det är bra eller inte..

Nu - dusch, sen - packning. Ännu en gång..

Packningspanik

Har försökt packa i ungefär två timmar och börjar känna hur ångesten sakta kryper fram. Det är så jäkla mycket grejer överallt! Varje gång jag tänker att "ja, nu funkar det nog" så hittar jag ännu en hög med kläder, ännu ett par skor eller lite fler väskor bakom något lurigt hörn. Hur har jag lyckats samla på mig allt det här? Och jag lämnade ändå en stor väska med grejer senast jag var hemma i Stockholm. Verkar som att jag har fyllt på förrådet sen dess om man säger så..

Håller hårt i tanken att när jag är klar med det här så kan jag sätta mig i solen med lite jordgubbar och Perrier. Sen blir det middag på stan och avskedsparty ikväll. Känns konstigt och sorgligt.. blah jag har ont i magen.

Slut på babbel och gnäll, mission packning goes on!

Hösäck.

Jag har inte rört en muskel sen i januari, mina ben är täckta av myggbett, blodiga sår och fula blåmärken. Håret har inte klippts på månader och ögonen är ständigt trötta p.g.a för mycket fest och för lite sömn.
Jag är ett litet vrak i korta drag, lagom till sommaren och allt.

Känns lite halvjobbigt att åka tillbaka till Stockholm, men en sak jag faktiskt längtar efter är att komma tillbaka i mina nyttigare vanor. Bra mat tillsammans med mamma och en jäkla massa träning.

Byebye hösäck, hello träningsnörd!

Carried away...

Nu har jag sett den igen. Och den är ju så himla bra. Jag är verkligen förälskad, skulle kunna gå och se den imorn igen. Den har verkligen allt. I love it!

Nu blir det snart lammstek här hemma, sen ska jag träffa två brudar for drinks på mouffetard. Kämpar på med min packning fram tills dess, kan inte förstå att jag ska åka härifrån på onsdag. Och jag kan inte förstå hur jag ska få med mig alla kläder.. har kanske råkat shoppa liite mer än planerat i vår. Men lite övervikt kan man leva med om man får komma hem med så mycket fina grejer som jag gör!

Reseplanering på hög nivå

Det finns en del saker man som storasyster inte vill veta om sin bror. Därför vill man helst undvika hans nattliga konversationer med sin bästa kompis. Tyvärr så befinner hans bästa kompis sig här, och deras rum är precis bredvid mitt, endast avdelat av en supertunn vägg. Så inatt kunde jag knappt sova en blund och till slut så kände jag för att lägga mig under sängen med tre lager öronproppar.

Idag känns det lite bättre, trots att jag är trött som en liten gris. Håller på att städa upp här hemma och försöker börja organisera min packning, på onsdag kväll bär det av till Stockholm igen! Overkligt är det minsta man kan säga...

Nu ska jag skutta iväg till Champan o se Sex and the city igen, ett välbehövligt (och välförtjänt) break i all packningshysteri.

PUSS

TV3s toppar

Under våren har jag kollat rätt mycket på tv3's webbtv, eftersom i princip allt som går på tv här är dubbat och inte så himla kul över huvud taget. Dessutom så tycker jag att treans webbtv är den bästa, 5an vill bara haka upp sig hela tiden och så är kvalitén mycket bättre på trean. Anyway, jag har fastnat för tre serier som jag har sträckkollat på...

1. Först var det Sing-a-long för hela slanten. Jingeln från första säsongen går jag fortfarande och nynnar på... Provade på Singing bee sen men jag klarar inte av den där Hanna Hedlund så det släppte jag ganska snabbt.
2. Sen gick jag över till Lustgården, ett program jag tidigare har varit väldigt skeptisk mot. Men jag upptäckte efter ett tag att det var riktigt intressant. Fråga Olle är fortfarande bästa sexprogrammet enligt mig, men Lustgården är inte allför långt efter nu.
3. Nu sträckkollar jag på Design: Simon&Thomas. Tycker att den där Thomas ser helläbbig ut, men annat än hans feja så är jag fast. Inspirerande och lättsamt, älskar blandningen av svenska och engelska dessutom. Roligaste är det när folk inte vet vilket språk de ska prata, så att det blir någon sorts obekväm halvengelska med överdrivet stark svensk brytning.

partyveckan summerad:


"Le monde est á toi" (:"Världen är din") på Paris Paris


Playday med Wii och vin, allt en flicka kan tänkas behöva


Hej här står vi o hänger framför en fläkt (tänk Carola) på Showcase


Rejva, anyone?
Glazart, hett tips till er som är hooked på Drum'n'bass


Tips för att ragga på mig: bjud på gin&tonics i överflöd


En fin partyvecka, allt som allt.



överklassad av lillebror

Lillebror går på bio tillsammans med någon brud vars familj äger en stor våning på Place de Vosges (där Johnny Depp bor) samt tre öar. Sen knatar han iväg och träffar sin gode vän vars pappa äger hela lyxkedjan Alain Afflelou.
Själv springer jag på raveklubb, ramlar i rulltrappor (slog upp högra knät och vänstra smalbenet, gör svinigt ont att gå för tillfället) och blir packad på billigt rödtjut.

Jag känner hur classy jag har blivit.

Leaving Paris...

Om drygt en vecka så börjar jag jobba i Stockholm igen, vilket betyder att jag måste lämna denna underbara stad inom en väldigt snar framtid. Jag har varit så seg (eller motvillig kanske är ordet?) att jag inte har bokat någon biljett ännu, vilket har lett till att priserna har gått upp rätt rejält. Men jag får väl skylla mig själv.. det verkar hur som helst fortfarande vara billigast att åka med air france (mitt favoritbolag) onsdag den 18 Juni. Då får jag dessutom trevligt sällskap på flyget.

Gosh vad det känns overkligt att jag ska åka härifrån. Har varit här i nästan ett halvår och nu ska jag plötsligt hem till vardagen igen. Får trösta mig med att det inte blir långvarigt.. och så saknar jag ju mina fina kompisar något så otroligt. Always look on the bright side!

Ikväll blir det Drum 'n'bass-klubb, ska bli spännande med något nytt. Showcase igår var förresten inte riktigt så kul som jag hade hoppats. Snygg lokal, bra musik, men människorna var bara så man ville fly fältet. Turister hela högen. Nej, ikväll hoppas jag på att festa med tvättäkta parisare.

party people, hey it's friday night!

Nu är jag i full gång i köket och lagar mina mumsiga burritos. Skuttar omkring i söt liten ballongklänning och pimplar vin, en väldigt mysig början på fredagkvällen. Senare blir det Showcase med ett par kompisar, ska tydligen vara en cool klubb under en bro. Roligt!

Nu plingar ugnen, puss på er!

PS

Någon som kommer ihåg 90talslåten i titeln? 90tal is the shit!

Pinsamt värre.

Fick ett litet glädjeryck nyss. Ni vet när man blir på jättegott humör från ingenstans, det sprätter lite i kroppen och man inte riktigt vill sitta stilla. Kan inte riktigt förklara var det kom ifrån, men plötsligt så sprudlade jag av glädje här i min ensamhet. Det spratt lite i benen så jag var tvungen att hoppa upp och dansa av mig. Utan musik eller sällskap dansade jag omkring på små moln, tills jag såg att grannen stod i sitt fönster och tittade på. Pinsamt.

Tack och lov så hade jag ju kläder på mig i alla fall.

PS

Har många fler pinsamma anekdoter att dela med mig av, som till exempel när jag skickade ett väldigt utförligt sms till helt fel person eller gången då försvann ner i ett hål i gatan på Lanzarote.

party och goodiebags

Vi hamnade aldrig på båtklubben igår, vi drog till Paris Paris istället. Ett riktigt inneställe här i stan, på helgerna är det tydligen proppfullt och i veckorna hänger massa coola människor där. Som vi till exempel, hoho.
Hur som haver så var det någon spelning där igår (riktigt bra tyckte jag, men som en viss vän sa så hade vi nog tyckt att precis allt var bra i det tillstånd vi befann oss i), och när vi gick därifrån så fick vi varsin goodiebag! Jag lyckades dessutom bli den lyckligt lottade som fick en snygg väska i min, hurra!


Min snygga converse-väska. Gratis är godast, right?


Botten är en skosula, very clever!


Converse baby!

Carries hemsida!

Oh my god, insåg just att Carries hemsida finns på riktigt! Ni som har sett filmen - gå in här på studs! Ni som inte har sett den kan också studsa in och bli ännu mer sugna..



PS

J. - min älskade, underbara alldeles superfina vän, tack! Älskar dig !

Man vet att man har en konstig dag när..

Man gråter sig igenom ett helt Lost-avsnitt. Vet inte vad det är med mig idag men jag känner mig helt skakis. Kan bero på allt jäkla festande som har pågått den senaste tiden (eller ja, sen januari), kroppen är väl helt nedsatt. Vill påpeka att jag inte har en dålig dag, bara en konstig. Jag är något känslomässigt ostabil känner jag.

Strange.

Paris in the springtime...

Nu sitter jag hemma hos en Parispingla i montmartre, lyssnar på the doors och sippar på ett glas rött i solen. Mysigt! Har spenderat hela dagen hos en annan god vän, tillsammans med pizza, öl, chips, Wii och ännu fler vänner. En toppendag so far helt enkelt.
Ikväll blir det party på en båt är det tänkt, ska bli riktigt spännande.

Nu ska jag ta o städa undan sushiresterna från vår lilla middag och fylla på vinglasen, puss på er alla från en glad parispingla!

jäkla bygg-gubbar

Varje morgon, strax efter åtta, så börjar några förbannade bygg-gubbar jobba precis utanför mitt fönster. Jag vaknar alltid av någon som borrar eller hamrar, och det känns som att de står precis bredvid min säng. Och grejen är att de jobbar i någon dryg timme, sen börjar dom inte igen förrän in på eftermiddagen. Jag fattar inte varför de känner att de måste föra sånt jäkla oljud 8 på morgonen? Om de ändå inte ska jobba på hela förmiddagen sen så kan de väl bara börja eftermiddagspasset någon timme tidigare?

Jag kommer aldrig att förstå mig på bygg-gubbar...

Filmsnacks och en blekfis



The Misfits blev det ikväll, kan inte låta bli att älska alla gamla fina 50talsfilmer. Ge mig något med Marilyn Monroe, Audrey Hepburn eller Gene Kelly så gör du mig väldigt lycklig.

Nu är det läggdags, imorn är det heldag hos en av Sorbonnesnubbarna. Mysigt!

back in business

Har inte använt min bilddagbok sen i mars, men nu fick jag ett ryck och uppdaterade lite grann. Jag lägger ju ut många bilder här i bloggen, därför har det blivit att jag inte riktigt orkat ladda upp där också. Men nu är jag igång igen! Får se hur länge det håller i sig...

Spana in bilddagboken HÄR!

Marilyn-kväll

Pappa och lillebror knatade just iväg mot ambassaden för att kolla fotbollen, och jag sitter kvar här och häckar. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på och det känns lite så där lagom deppigt. Har ju faktiskt inte gjort mycket alls på hela dagen. Vaknade, kom hem, duschade, satt på balkongen och nu åt jag just middag. Och nu sitter jag här.
20 i 10 går Sex and the city på George V, kanske ska masa mig iväg dit o se den igen. Antingen det eller sitta här o titta på någon gammal Marilyn Monroe-film. Blir antagligen alternativ numero dos, har så väldigt ont i magen så jag inte vet om jag vågar mig ut någonstans. Vill ju inte tuppa av i någon biosalong någonstans, första gången ensam på bio och allt.


resenörden

Har spenderat de senaste två timmarna ute på balkongen i solen, helt jäkla underbart! Sniffat på blommorna (pappa har fått nippran på att plantera blommor och andra växter till sommaren), mumsat på Ferrero Rocher (ja, ännu fler), sippat San Pellegrino och läst min nya favorittidning - Backpacker europe. En tidning för européer som älskar att resa, främst inriktat för backpackers då. Massa tips, reportage och framför allt en massa inspiration. Gratis är den dessutom! Kan det bli bättre? Snart kommer den till Stockholm har jag läst, så håll ögonen öppna!


Summer in the city

Idag är det helt underbart varmt här i Paris, riktig sommar känns det som! Ska åka tillbaka till Stockholm om en vecka ungefär, känns riktigt konstigt. Lite synd nu när vädret har blivit så fint, men det har jag i och för sig hört att det ska vara i Sverige också. Kommer vara sjukt overkligt att åka hem till lilla Stockholm igen, och stanna över hela sommaren. Vet inte riktigt vad som händer till hösten, men jag har mina tankar. Måste diskutera vidare med en kär vän innan jag spikar något, men jag vet i alla fall att jag inte kommer vara kvar i Sverige allt för länge. Skönt.

Igår hade jag och C. filmkväll hemma hos honom, med lite ost och en flaska vin blev det en väldigt bra kväll. "Blow-Up" såg vi, en sjukt snygg film. Något förvirrande och oklar, men jag gillade den skarpt. Riktig engelsk 60talskänsla, tänk Twiggy!



"Blow-Up"
Rekommenderas!


Lördagens party på "Le Cab"












Hej jag har läppstift och pussmärken i halva ansiktet - men jag är glad ändå!

Sorbonneceremonien

Sorbonne-ceremonien var precis som jag hade hoppats! Lite långdragen kanske, men annars så var det mitt i prick.

   




En tant tyckte att talen var så tråkiga att hon läste tidningen istället




Avslutade med lunch på café, en mysig dag i värmen allt som allt!

graduation

Idag ska jag på Sorbonnes avslutningsceremoni, och det ska tydligen vara ett väldigt ståhej. Jag väntar mig mycket sånt här!

Återkommer med rapport och bildbevis, ciao!




Lite stämningsfull avslutningsmusik. Väldigt het var den när jag gick i nian vill jag minnas.

Vem har tagit min lillebror?

Min lillebror är 14 år gammal, och true to age så är han en av de morgontröttaste människor jag vet. Fram till ungefär en vecka sen vill säga. Förut fick jag hoppa upp och släpa upp honom ur sängen; jag brukade rent bokstavligt talat gå och dra honom i fötterna för att han skulle gå upp. Det tog lång tid och om man hade tur så masade han sig ut genom dörren 08:25.
Idag när jag gick upp vid 8 för att knata in och väcka honom så var det ingen där. Jag gick runt lite förvirrat och tänkte att han kanske var i badrummet och mådde dåligt. "Stackare" tänkte jag och knackade lite försiktigt på badrumsdörren. Ut kommer han, helt påklädd och klar. Pigg som en liten mört. Han åt en halv grapefrukt (jag har aldrig sett honom äta frukost) och knatade iväg, på eget bevåg, vid 10 över 8.

Vad har hänt?

Jag och Dr Alban har en speciell connection

Kollade just mailen och höll på att skratta på mig när jag såg det senaste inkomna mailet - en inbjudan till "I love the 90's", med Dr Alban och Haddaway! Och avsändaren är ingen mindre än Dr Alban himself. Nu undrar jag oroligt hur jag har lyckats hamna på hans mailinglista? Känner han på sig att jag och lillebror driver med honom var och varannan dag? Vet han hur mycket jag skrattar när jag kollar på 10 små moppepojkar?



Dr Alban, är det något du vill säga mig?


PS

Hard Rock Café var underbart, deras nachotallrik till förrätt rekommenderas starkt! Söt servitör hade vi dessutom, mums!

uppdatering från en segis

Jag är helt slut. Det blev verkligen en helnatt på Cab igår, avslutade med stans godaste crepe vid Chatelet (vid 6tiden sisådär) innan vi hoppade på metron hem. Puh.
Idag har det varit slappt hela dagen, ska strax ut på Hard Rock med pappa och lillebror, känns precis lagom en dag som denna.

Puss på er.

redo för fest

Den lilla svarta är på, läpparna är blodröda och en vit ros pryder det svarta håret. Redo för en kväll på stan! PUSS

snattande och festande

Igår eftermiddag så bestämde sig papsen för att fixa till lite i lillebrors rum, och han började käckt med att dra ut alla sladdar ur datorn. Sen dess har internet legat nere. Nu är det igång igen, men tyvärr så kan bara en person åt gången använda sin dator. Så när en av oss använder internet så får de två andra helt enkelt snällt vänta på sin tur.

Idag har jag spenderat min tid med en söt Uppsalatjej som är här över helgen. Vi har varit o shoppat, fångat en snattare in the act (det var en stirrig liten tant, och ja, vi sa till personalen) och käkat hamburgare. En finfin lördag helt enkelt. En fin lördag som ska avslutas med ett par kompisar på Cab, roligt!

Nu är det piff och förfest som gäller, puss på er!

Dagens partylåt:

Det är fredag, det är sveriges nationaldag och det är fest, hurra! Kvällens låt får bli den här härliga houseklassikern, går inte att må dåligt till den här!


filmkväll och fikamys

Efter att jag hade klämt i mig sex stycken Ferrero Rocher igår så sprang jag ut på stan och träffade en kär vän, kom inte hem förrän nu så därför har jag varit något frånvarande här.
Hade hur som helst en mysig dag igår, ett par öl på stan sen filmkväll med pizza, chips och mer öl. The Libertine såg vi, en hemsk, men definitivt sevärd rulle.

Idag hörde en viss person av sig, högst oväntat. Kan inte riktigt skriva vem det är, men jag kan säga att vi har some history (om man nu vill uttrycka sig så) och att jag alltid blir något förvånad att höra av honom. Ena sekunden är det gulligull, nästa är det jättekrångligt, och en minut senare dyker en flickvän upp i bilden. En högst förvirrande person helt enkelt. Varför kan saker och ting inte bara vara enkelt? Varför krångla till det för sig undrar jag?

Idag har jag hur som helst spenderat på Starbucks med pappa, riktigt mysigt. Det är ju visst Sveriges nationaldag, och jag är glad att jag inte befinner mig i Stockholm. Vill minnas att det var rejält obehagligt i stan förra året.. usch.

himlen runt hörnet

Jag har hittat himlen, vem visste att det fanns så nära som i mitt eget vardagsrum?
Någon har nämligen fyllt en jätteskål med Ferrero Rocher! Helt jäkla underbart, det måste ju vara en av de godaste grejerna som finns. Vet inte om det är godisgrisen pappa eller någon av våra gäster igår, men vem det än är så skickar jag ut ett Jättetack!

Nu ska jag gå o frossa...


I made it!

Yes, jag tog sista metron hem! Visserligen så fick jag springa som en idiot vid Palais Royal medan en hysteriskt viftande vakt skrek "C'est la derniere, c'est la derniere!", men jag fixade det! Behöver man bara gå på toa mycket nog, då fixar man det mesta..
Hade hur som helst en mycket mysig stund på "the fifth" på rue mouffetard. Två 50cl Heineken och lite snack hann jag med innan det bar av hemåt igen, en precis lagom onsdagkväll. Nu ska det bli skönt att krypa ner under täcket och drömma sött - inte som de jobbiga drömmarna jag hade inatt hoppas jag. Det var något som tjejerna i Sex and the city som flög omkring i luften, och något om att jag skulle prata om morfar, men det gick inte så bra eftersom jag bara började gråta hela tiden...
Ska dra hela historian om morfar en vacker dag, men det får bli en annan gång. Det är en läsvärd historia kan jag berätta, min älskade morfar var en väldigt speciell man.

Godnatt
alla sötnosar, och speciellt godnatt till dig morfar. Jag saknar dig varje dag!

let's go ut på stan

Nu har jag tränat min franska med pappas gäster i tre timmar, så nu är det dags för mig att fly fältet.
Ska träffa ett par kompisar o ta en drink vid rue mouffetard, ska försöka hinna med sista metron hem sen dessutom. Ska vara en duktig flicka ikväll helt enkelt. Det brukar ju gå sådär..

Rapporterar sen! Puss på er sötnosar

pics från igår


Tre söta i Butte de Montmartre


En malmösnubbe


Och en malmöbrud


Kvällen avslutades med ett par öl på sköna baren "No Problemo"

äckelpotta

Ikväll ska vi ha gäster, eller rättare sagt så ska pappa ha gäster. Jag vet inte riktigt vilka det är, jag vet bara hur pappa blir när det planeras folk här hemma. Han blir ganska så manisk nämligen. Maten planeras en vecka i förväg, han handlar upp halva Paris mataffärer och hela hemmet ska vara fläckfritt och skinande rent, ifall någon skulle få för sig att inspektera hur ren vår ugn är eller så. (Det bör tilläggas att ingen någonsin tar en såkallad husesyn här i frankrike, de blir alldeles för distraherade av champagnen och plockmatsbuffén som alltid dukas upp innan maten.)
Så nu har jag i alla fall plockat undan lite i mitt rum och även plockat fram dammsugaren. Och jag inser nu va äckligt mitt rum har blivit, bara de senaste dagarna. Jag har knappt varit hemma så jag har inte märkt något, men eftersom vi har heltäckningsmatta i sovrummen (som vi inte får riva ur.. suck) så blir det riktigt läbbigt efter bara en kort stund. Dessa jäkla mattor drar ju åt sig precis allting! Mardömmen för allergikern.. jag som har långt hår tappar dessutom en hel del, som sen sätter sig som klister i mattan. Usch!

Så nu ska jag ta itu med mattsanering, något som jag tydligen borde göra mycket oftare.

spaning



Tycker att den här bilden är så rolig - det ser verkligen ut som att jag o söta tösen till vänster har spanat in någon heting, o stackars ponken till höger har tröttnat på våra tjejfasoner. Am I right?

Nu har jag piffat på mig den lilla svarta o ska åka mot montmartre för att käka middag med ett litet kompisgäng, mysigt!

jag överlevde katakomberna!

Som väntat så var Katakomberna här i Paris mycket mer spännande än de i Rom. Skelett, små ingraverade texter, låga gångar och benknotor all over the place. Där hade jag verkligen inte velat gå ensam..


Mystiska gångar slingrade sig överallt...


"Stanna, här är dödens rike" Hu.


Och det var det verkligen...



Benknotor och döskallar åt alla håll o kanter


The happy couple stillade nerverna med en öl när vi hade irrat färdigt i underjorden

some things never change

Sitter o spanar på programmet "Lustgården" (är inte RFSU-Pelle hemskt söt?) på tv3's webbtv, när jag plötsligt ser en tjej i publiken (/ panelen) som jag gick i högstadiet med! Vi var tajta som tights i sjuan, men sen blev det en massa krångel som till slut resulterade i att hon bytte skola. Jättetrist när jag tänker tillbaka på det, men det var mycket i högstadiet som inte var så där himla roligt om man säger så.
Nu såg jag henne hur som helst, för första gången på typ 7 år, och hon ser precis likadan ut. Hon har säkert blivit lite längre, men annat än det såg hon verkligen ut som när vi var 13 år. Samma frisyr, samma sminkning och samma leende. Vissa personer förändras aldrig..
Jag ser väldigt annorlunda ut än när jag gick i högstadiet, och det är jag hemskt glad för måste jag säga.

Men nu ska jag knata mot metron o åka mot Denfert Rochereau!

les catacombes

Idag ska jag se en av de få turistgrejena här i stan som jag inte redan har sett - katakomberna. Ska bli riktigt spännande. Har varit i dom i Rom och de kanske inte var de mest upphetsande jag någonsin sett, men av någon anledning så tror jag att de här i Paris är roligare. Roligare kanske är fel ord, men ni fattar vad jag menar. Ska dit med en söt malmö-tjej och hennes pojke som är på besök.



Den här söta malmötjejen närmare bestämt

förkylningsfas, del 3

Först var det täppt nos, sen gammal gubbe-röst, nu är det hostan. Hosta hela natten, hosta hela dan - hosta hela natten, skrämma slag på halva dan. Eller i alla fall på pappa och lillebror. Usch, har knappt sovit en blund, bara legat vaken och hoppat runt i sängen av hostanfall. Blä blä. Får hoppas att det är sista fasen i den här himla förkylningen, som  inte har gett sig på länge...

PS

En liten sak som gör mig glad: En av tjejerna i favoritbaren (den enda tjejen som ens pratar med mig, tack!) märkte att jag har färgat håret! Inne på en trång, mörk, svettig klubb så står hon o ropar att jag passar jättebra i svart. Tack söta tjej, du gjorde min dag!

anledningen till att jag gillar mina klackar



Ser ni den lilla plutten i grön tröja någonstans i mitten? Oui, c'est moi. Jag är inte direkt den längsta i gänget om man säger så, och på den här bilden blev det väldigt påtagligt. Nu vet ni varför jag gillar mina klackar i alla fall.

PS

Bilden är tagen någonstans runt årets Juste Debout, när halva (eller i princip hela) stockholms dansare va i stan..

omväxling förnöjer

Ena stunden sitter jag på front rowvälgörenhetsgala med tillsammans med prinsessor, nästa sitter jag i mjukisar framför tv'n och käkar Ben & Jerrys direkt ur burken. Vad kan man säga? Jag gillar omväxlingen som mitt liv innebär.
Och ja, det var faktiskt prinsessor på galan ikväll, Caroline av Monaco bland andra. Carol Bouquet var finast i sin solgula långklänning. Lovely!

Nu ska den här förkylda prinsessan krypa till kojs, så att hon orkar masa sig upp till skolan imorn. Bonne nuit!

chicken korma-problem

Ska strax knata mot metron och började just må lite illa. Undrar om det var något mystiskt i kyckling korman jag just satte i mig.. hm. Hoppas att jag inte är alltför grön i ansiktet. Hörs sen!

PS

Det blev klackarna, såklart. Bekvämlighet - släng dig i väggen!

klackar vs ballerinor

Ikväll ska jag på konsert med pappa (och hon som spelar Aleksandr Petrovskys ex-fru!) igen, och jag håller på att fundera på vad jag ska ha på mig. Det är inte så där superfint så jag skippar klänningen och kör på snygga jeans och en fin ljusblå topp, nu är frågan bara vad jag ska ha på fossingarna. Ballerinor vs. klackar, det är frågan. Klackarna är ju så snygga, men aj så höga...

       

Klackar eller ballerinor, that is the question

chicas

 


I lördags morse åkte mina Parisflickor tillbaka till Sverige igen, och det känns redan väldigt tomt utan dem här. Men på fredag kommer en av dem tillbaka, tjoho! Hon stannar bara ett par dagar, men det kommer genast kännas lite bättre av att få se henne. Längtar!

pics

Har en otroligt lugn och skön eftermiddag idag. Det är grått och trist ute så jag sitter inne med mjukisbyxor och snacks o kikar på "Sing a long" på tv3's webbtv. Mysigt!

Passar på att slänga upp ett par bilder från i lördags, för den som är intresserad.



Jag och nya vännen från Melbourne, Australien



Nakna Gogo-boys på Banana Café



En glad ponke

sovfunderingar

Den här förkylningen har antagit nya proportioner. Jag låter nu som en rostig gammal tant - inte så hett. Har i alla fall sovit väldigt gott, hemma i min egen säng. Har lyckats sova borta mest hela veckan, så att krypa ner under mitt eget mjuka täcke var inte helt fel faktiskt.
Don't get me wrong, jag har haft det högst mysigt på bortaplan, men allt har sina för och nackdelar. Om man nu kunde kombinera alla fördelar, så skulle det ju vara perfekt.

Sånt här går jag o funderar på så här på lagom mulna måndagsmornar.

les amis



Tjejerna drog till Sverige igen, men vi tre hänger kvar här i Paris ett tag till!

making friends

Dagen jag åkte från Stockholm tillbaka hit så skulle jag träffa två söta vänner på vårat stammisfik, för att säga hejdå. Det var KTH's karneval den dagen så de andra var lite sena, jag stod snällt och väntade ute i solen. Då dök en ung engelsman upp och började fråga om vad det var för något som hände i stan, och vi började prata om lite allt möjligt. Innan han gick så frågade han om min mailadress och sen dess har jag inte riktigt tänkt mer på det.

Men idag så fick jag ett mail av honom! Hade ärligt talat inte förväntat mig att han skulle höra av sig, men det gjorde han visst. Och han kom ihåg mer av vårt samtal än jag gör, lite lustigt.
Det här är något som händer ofta när jag är utomlands, här i Paris till exempel, men aldrig i Stockholm av någon anledning. Nu verkar det dock som att jag har brutit den här trenden, känns riktigt roligt!

Det var dagens lilla reflektion, nu måste jag dimpa i säng så att jag orkar upp imorn.

Puss o kram, ses på stan!

Kärlek till film

Hjälp va seg jag har varit på att uppdatera den senaste tiden. Förut skrev jag ju flera gånger om dagen, jämnt utspritt och bra. Men nu har jag liksom inte haft tid på länge, jag skriver så fort jag har en stund för mig själv, men det händer inte särskilt ofta just nu. Flänger mest runt på stan och träffar folk, vilket inte är något att klaga på alls faktiskt.

Ikväll blir det i alla fall en lugn hemmakväll, känns bra och söndagigt. Har varit en duktig dotter och klippt pappa, och nu ska vi kika på Mary Poppins. En av de bästa filmerna som gjorts tycker jag, någon som håller med?
Kanske ska dra ihop en liten lista över måste se-filmer. Hm.. problemet är att den skulle bli så jäkla lång. Finns så mycket bra film så jag inte vet var jag ska ta vägen.
Nu i veckan ska jag bjuda mig själv på Sex and the city-filmen, igen. Har nog aldrig varit på bio ensam, så det ska bli riktigt spännande.

PS

Imorn ska jag med pappa på någon liten konsert, och presentatören är ingen mindre än hon som spelade Aleksandr Petrovskys ex.fru i SATC! (Någon som vet var bilden kommer ifrån? Clue: "Zeez chairs are iideous")

gay night out

Här sitter jag med sprucken överläpp och knaprar på varma mackor. Den sprucka överläppen är ett resultat av natten, som blev väldigt mycket längre än jag hade planerat, men det vart så kul så ingen ville gå hem!
Tog först ett par drinkar med två söta londontjejer, vi pratade om allt mellan himmel och jord och hade det allmänt trevligt. Sen dök mr C. upp, och vi gick tillsammans och plockade upp stans sötaste australienska gay-kille. Vi träffade honom i förrgår när han letade efter sitt hostel, och han tyckte att vi var så gulliga så han ville gå ut o festa med oss.
Det blev en liten barrunda och sen dans till 7 på morgonen på Banana Café. Lovely!

Idag har även den spenderats i lodrätt läge framför Sex and the city, med lika trevligt sällskap som sist. Ikväll blir det hur som helst lugnt,  imorn är det upp och hoppa till skolan som gäller.

Men nu - lasagne!

PS

Den spruckna läppen är ett resultat av söta aussiebögen som ville ha pusskalas någonstans framåt morgonen.

RSS 2.0