Kronprinsessor och han med stort H

Ja hörni, vad ska man säga om natten? Vissa kvällar blir helt enkelt inte så happening, som man kanske hade hoppats.

Han, den enda han som spelar någon större roll i min värld, va där. Han log, pratade lite och allt kändes plötsligt precis som vanligt - som att det aldrig blev alldeles fel och upp o ner.
Efter 10 minuter var han borta igen, och så mycket fick jag umgås med honom. Suck.

Nu ska jag klä på mig något varmt och mjukt, ikväll ska barnen jag passar lussa för kronprinsessan vid Hotel de ville - mys! Sen blir det självklart världens godaste chicken wings, verkar som vi blir ett litet tjejgäng ikväll.

Today is gonna be a good day!




Stockholm, here I come!

Nu har jag bokat en biljett till Stockholm över jul och nyår, tjoho! Känns alltid lika overkligt när det börjar närma sig att åka hem, om så bara för en sväng.. idag blev jag lite överexalterad också,

skickade ett väldigt entusiastiskt mail till mina tre närmsta kompisar där hemma, trodde jag i alla fall. Inser sekunden för sent att jag skrev fel linda i det lilla fältet där uppe. Så nu vet min grundskolekompis/granne att jag kommer hem över jul o nyår, och att jag är VÄLDIGT exalterad över att ses igen, haha!

It's beginning to look a lot like x-mas

Har haft en otroligt mysig eftermiddag i svenska kyrkan (där är en mening jag aldrig trodde att jag skulle säga!)! Vi lyssnade på julsånger, åt varmkorv (eller prinskorv för emilias del, den juligare varianten), köpte med oss en flaska julmust och tittade på deras fina lilla julgran. Luften doftade glögg och plötsligt känns det sjukt mysigt att det snart är första december!

Nu sitter jag och vaktar stans sötaste ett-åring, sen blir det skottskt (svårt ord att säga, ttskt...) st andrews partyhighlander!

Change of scenery

Inatt var jag på så otroligt bra humör, för ingen speciell anledning alls. Hängde med söta paret Marcel och Angela, i ett område jag inte besöker ofta alls. Boulevard de Clichy är stans största sex-gata, men det finns en del "vanliga" riktigt mysiga barer också.

Gratis öl och cocktails på Corcorans, en sväng in på O'sullivans (som inte är i närheten lika bra som Rebel), live musikArt Scenik sen tillbaka till hemmakvarteren: öl hos emiliarostbif och avrundning med dans inne på Highlander.

Vaknade i soffan med dunkande huvud och ett telefon-nummer på armen, nu ska jag gå o peta lite på Emilia och dra med henne till svenska kyrkans julmarknad. Lussebullar och julmust känns som bästa bakismaten idag!

Femme fatale

Sitter här i en mörk lägenhet fylld av tända ljus, med ett glas vin och jazz på i bakgrunden. På mig har jag en negligé som får extraknäcka som top ikväll.. känner mig väldigt femme fatale. Nu saknas bara en silvrig fickplunta och en pistol i stay-upsen!


Långben, fina drömmar och pälsar

Inatt hade jag betydligt trevligare drömmar än igår, och vaknade med ett stort leende på läpparna. Vaknade även med Goof Troop-introt fastnött i huvudet, ingen aning var det kom ifrån?

Nu ska jag läsa lite bloggar och försöka lösa dagens stora problem - vad man ska göra ikväll?

Puss på er!


Den omtalade fuskpälsen på väg ut på stan igår - tadaa!


50 cent

50 centVIP room ikväll var helt hysteriskt! Och inte på ett bra sätt.. såg honom hatta förbi med sitt entourage i alla fall, sen gav vi såsmåningom upp och åkte till gamle gode highlander istället. Varvade ner med en öl, pratade med ett par irländare och tog bussen hem. Puh.

Känner mig alldeles mörbultat efter kaoset i kön, nu ska jag få en god natts sömn och se fram emot en alldeles ledig dag imorn!

Puss o godnatt mina sötnosar, hoppas att ni har haft en fin fredagkväll!


50 är (tydligen) en populär kis; något som är svårt att ta på allvar för mig...
 


Coke vs. beer

Så ja, har kommit hem från jobbet och varvat ner med lite middag o cola, mums! Nu byter vi till öl och värmer upp för 50 centVIP ikväll!


Mardrömmar

Vaknade idag med en obehaglig klump i magen. Det var länge sen jag hade mardrömmar nu, men inatt kom de tillbaka, lika oväntat som de försvann.

Ofta är mina jobbiga drömmar helt overkliga, och därför vet jag också att jag drömmer. Men efter ett tag så blandas realistiska scenarion in, och verkliga människor som pratar och ser ut som de gör på riktigt, och då börjar jag tvivla på om det verkligen är en dröm - och det är då den riktiga mardrömmen börjar.

Matthew, en fin vän i Prag, rekommenderade ett varmt bad. Men eftersom vi inte har något badkar så får jag nöja mig med lite fina klipp och mysig musik, och hoppas att jag kan skaka av mig de värsta känslorna.


Nattrapport - som utlovat!

Kvällen började med en gratis öl och en underhållande bok - slutade något besviket, men ändå inte i tårar (stolt!) ! Ett stort framsteg om man ser på mitt mönster de senaste månaderna. 

Over all så har jag haft en riktigt bra kväll, dans på Café oz, lite rosé (nej, jag vet att det inte är sommar längre, men när vinet kostar 17 kronor flaskan så spelar det faktiskt inte så himla stor roll), häng vid chatelet-fontänen (ni som har hängt med ett tag vet hur mycket jag tycker om fontäner), bästis-snack och ett par nachos innan läggdags. Hur mycket bättre kan en torsdag bli? 

Nu önskar jag bara att jag hade en kamera (hint, hint igen pappa!) så jag kunde visa er våra upptåg!
 
Tills vidare får jag skicka er en liten puss, så hörs vi igen imorn (/om ett par timmar) sötnosar



En fontänklättrare för ett par månader sen,
ibland saknar jag sommaren galet mycket!


Romantiska nätter

Har kollat igenom bloggen lite, och för att vara en blogg inriktad på party-livsstil så är det hemskt lite inlägg om fester! Det måste bli ändring på, ikväll kör vi en barrunda, med full rapport efteråt!
Men nu ska jag hatta ner till banken, sen blir det en hel eftermiddag + kväll med jobb. Men sen kör vi!

Är ni på??

Vet inte hur bra det syns på bilden, men jag pysslade precis ihop en söt liten håraccessoar, känner mig väldigt flickig och romantisk!


Efterlysning:

Mina svarta jeans från Zara är spårlöst försvunna! Detta, mina vänner, är dagens stora mysterium. Jag är ju egentligen ingen leggings-tjej, men de senaste dagarna har jag testat på det lite - det är rätt mysigt, men nu vill jag tillbaka till mina älskade svarta jeans!

Så, om någon ser ett par smala, svarta, låga jeans med dragkedjor nedtill spatsera runt på gatan - ta tag i dom o spring hit! Tack!


På den gamla glada tiden,
då jag fortfarande hade mina byxor


Et moi, je t'aime un peut plus fort

Innan jag loggar ut för dagen måste jag bara tipsa om det här lilla underverket, lyssna och njut!



Color my life with the chaos of trouble

Började min dag på värsta möjliga sätt - jag svimmade på en fullsatt metro. Blev utburen av någon vänlig man, fick hänga lite på RATPs kontor och piggade såsmåningom på mig. Men har varit skakig hela dagen, känns som allt blev lite upp och ner efter den starten.

Nu sitter jag i alla fall hemma och myser i sängen med laptopen i knät och ett gäng värmeljus omkring mig. Ett par OC-avsnitt till och lite chips så är jag som ny imorn, eller vad tror ni?

Vi hörs då mina älsklingar!


Big girls don't (make other girls) cry

Gårkvällen började bra - kycklingvingar följt av drinkar på en fin bar vid Eiffeltornet med en skönt litet gäng. Natten slutade inte helt ovanligt, i tårar. Den här gången var dock lite annorlunda, då tårarna kom i floder efter ett samtal med en tjej.
En tjej som jag alltid har varit skeptisk mot, som jag aldrig har tyckt om. Nu vet jag att jag hade rätt magkänsla i början. Hon är en sån tjej som jag kan se djävulshorn växa fram på, en som inte bryr sig om hon trampar ner någon annan totalt för att få det hon vill ha. Sjukt trist att det ska finnas såna tjejer.


Till något helt annat: den här låten spelas sönder hos malm/stephen kallin residenset at the moment:



Positiva listan!

Ibland när man vaknar och himlen är så där oändligt grå så måste man påminna sig om några bra saker i sitt liv, så man inte blir lika grå som staden utanför. Så, here we go!

* Igår fick jag en ny fransk beundrare, ingen jag är då där hemskt intresserad av, men det är ju alltid trevligt att höra att någon "fancies you".

* Ikväll ska jag ut o äta världens godaste chicken wings!

eh.. sen kom jag tyvärr inte på så mycket mer. Men nu ska jag knata iväg till mitt mysiga jobb och fika lite med stans coolaste 8åring!

Vad är ni glada för idag?



Sliten sa du?


Sen sist har jag...

Spelat guitar hero. Blivit kär i Zooey Deschanels cover av Sugar Town. Sett nya Twilightfilmen, och som många andra blivit lite besviken. Brytit arm med en bartender. Myst i Bercy Village. Blivit arg, glad och ledsen. Sovit på soffan. Tittat på OC. Blivit rädd när jag såg mig själv i spegeln. Handlat svenskt (dyrt) godis. Ätit gratinerade nachos mitt i natten. Börjat längta till julen. Hoppats att någon ska dyka upp utanför dörren och ge mig en massa pengar. Tittat lite på biljetter till Stockholm över jul o nyår. Tittat på leksaker.

... och massa annat bus!

Vad har ni haft för er?



Magi

Jag är kär. I The Imaginarium of Dr Parnassus. Heath Ledgers sista film, magiskt vackra Lily Cole, fantasier, drömmar.

Vad mer kan man önska sig?


Yes, I caved.

Efter sisådär 6 år (?) så har jag gett upp motståndet. Gett upp kampen om att aldrig tycka om det. Släppt mina svaga argument om att jag "faktiskt har sett typ ett halvt, o tyckte att det verkade ganska töntigt".

Emilia övertalade mig, och nu har jag sett hela två stycken - och ve och fasa, jag tycker att det är riktigt bra.


Suck. Linda, cara mia, blir du glad nu?


Jag pratar så klart om ....


The OC

Ensam hemma I

Jag bestämde mig efter många om och men för att ta en lugn hemmakväll idag också. Har suttit ensam med tända ljus, skrivit, lyssnat på musik och tittat på amerikanska tv-serier. All by my lonesomeness. Men det har varit riktigt mysigt!
Nu ska jag kura ihop mig i den varma sängen och invänta morgondagen, det blir förhoppningsvis en bra sådan.
Godnatt darlings!

Just nu!

Har jag på mig rosa hotpants, en viss pojkes skjorta och en sexig turban med nallar på.
Doftar jag jordgubbe efter barnschampoot jag nyss använde
Lyssnar jag på soundtracket till 500 days of summer
Dagdrömmer jag om pojken vars skjorta jag har på mig
När jag ser mig om så ser jag tända ljus, och inte så mycket mer. Det är ju så jäkla mörkt här.. måste tända lite fler ljus...
Funderar jag på om jag ska pallra mig ut på stan ikväll eller inte
Innan jag skrev den här listan så tog jag en dusch och bokade lunchdejt för imorn
Och när jag har fyllt i den ska jag äta kyckling med ris och curry till middag!


Gissar att jag inte är den enda som är helt kär i
500 days of summer?

Where do broken hearts go?

Tänk att något så litet och enkelt som en vinkning, en kommentar på facebook, ett leende - kan betyda så mycket. Kan sätta igång så många tankegångar och drömmar. Ett 'hej' från helt rätt person, som egentligen är så helt fel. Den där enda personen man vet att man aldrig riktigt kommer att få. Så nära men ändå så onåbar.

Det sitter jag och funderar på denna gråa tisdag. Vad har ni för er?


Partypinglorna goes soffpotatis

Min spontana reaktion till uttrycket "mysig hemmakväll" är vanligtvis kväljningar och smått hyperventilerande - men har man en sjukt mysig lägenhet med massa tända ljus samt stans bästa roomie så är det ju faktiskt inte så illa!

Har spenderat kvällen (efter chicken wingsarna, såklart!) i soffan med en flaska cola, två påsar spicy chips och Gossip Girl. Vi har storslagna planer för en ny hitserie - look out Blake Lively and Leighton Meester!



Signing off för ikväll, natti natt mina tussar!


Snodda sjukförsäkringar och kyckling

Fick en jobbig kickstart på denna dag. Det var inte igår jag blev anklagad för att ha snott någons sjukförsäkring?! Missförståndet är hur som helst uppklarat, och livet är back on track. Vi är tillbaka i fina Louis Blanc, börjar få i ordning lägenheten igen, och det är måndag = chicken wings!!

Nu ska jag tassa iväg till jobbet i någon timme till, hörs senare mina hjärtan!


Vi va tre glada som hängde en sista kväll på Three ducks


Tillbaka!

ÄNTLIGEN är vi tillbaka i vår fina lägenhet! Inget mer delande av rum med 8 andra, inga fler galna duschar, inga städtanter som bankar på dörren o väcker en...

Vi firade loss med att hålla i QuizetFrog&Princess, är fortfarande helt stolt över att vi blev tillfrågade att göra det! Nu är vi på "the list", så se upp alla quizmasters i Paris - Here we come!!


Growing up, waah!

Since this computer doesn't let me use swedish letters (you know, a a o?), I'm gonna go for english blogging until we're back home. Feels very jetset-international-chic. Or something like that.
...

So, last night I signed the contract for our apartment and tomorrow I'm getting a proper bank account plus a tenant insurance (eh?), mom - I think I'm growing up! Help!

Today I'm off all day, and using the time wisely to be a kid for just a little bit longer.. spaghetti bolognese, hopping around in the sun and hanging out with friends.

Talk to you later kiddos!

Lyx vs Budget

En ny vecka pa hostelet har sparkats igang, av att jag sov nagon annanstans inatt. Sjukt skont att somna i en stor varm sang med fluffiga kuddar och tjockt varmt tacke! Inatt blir det dock vaningssangar och stickig filt igen, men men, man kan ju inte lyxa loss varje dag.

Har i alla fall atit stans godaste kycklingvingar, fikat med alsklingen pa starbucks och kopt en ny (fusk-)pals! Jag kanske ser hemskt tacky ut, men jag ar kar, sa det sa.

Nu ska jag ge mig pa den laskiga duschen igen, innan jag kurar ihop mig med Ture Sventon (nostalgi!).

Puss pa er mina sota vanner

PS

Alskar
att det inte gar att fa prickar over o'na har, som nar jag skrev till Emilia att hon ju kunde "hora av sig" om det hande nagot roligt. Haha!

The three ducks - listan!

Åh va glad jag blir när jag ser att ni fortfarande är ett gäng som klickar in här fast jag har blivit en lat liten mask med att uppdatera!
Vill så gärna göra ett fotoreportage från vårt vandrarhem, där vi bor i ytterliggare en vecka, men jag är sorgligt kameralös för tillfället. Hoppas att det snart är ordnat... (hint hint, pappa) vi kör på en gammal hederlig lista så länge!

Namn: Three ducks hostel
Var: Place Etienne Pernet, precis vid söta Rue de Commerce. Mitt emot en kyrka - där emilia redan har hunnit springa in på en gudstjänst (eh..?)
Beskrivning: En liten bar leder in till en riktigt mysig innegård, med rustika gamla trädgårdsmöbler och växter i alla hörn. Gården kantas av färglada stenhus, med en lång balkong som binder ihop allt. Högst upp på ett av taken sitter en anka i metall och spanar ut över staden.
Bäst: Jag gillar läget, att frukosten ingår är inte heller helt fel. Dock slutar den serveras halv 10, så vi har ju inte lyckats klämma in det än...
Sämst: Kylan, plus duschen. Ett litet skjul på gården med en galen dusch längst in i en kaklad gång, taket sitter lite halvt på och vattnet växlar mellan iskallt och skållhett. Behöver jag säga att jag inte bryr mig om lite smuts den här veckan?
Övrigt: Klientelet är minst sagt intressant, som på de flesta vandrarhem. Vi har hunnit få en italiensk mystisk snubbe som ny beundrare, bjudit några kanadensare på öl, fått en väldigt intressant sallad (lax, oliver, tomat, klementiner, färskost, endiver och blåbär. Hm..) av en möjligen påtänd liten dam och jag har råkat kalla en svensk för en del av en ful grupp killar som sjunger som åsnor. Smooth.

Today is a good day

Sitter i en jättefin lägenhet på elfte våningen, utanför rutan strålar solen och inte ett moln syns så långt ögat kan nå.
Snart ska jag promenera till en park med världens sötaste 1-åring, sen blir det crêpes till lunch.

Idag känns livet rätt bra! Hur mår ni mina älsklingar?

PS

Pappa! Skicka över kameran så att jag kan visa er våra vandrarhems-äventyr! Merci!

Kvack

Halloween kom och gick, och bloggen dog. Bor nu pa vandrarhem i tva veckor, three ducks har annu inte lyckats imponera - men det kan ju ocksa bero pa de tre timmars somn inatt och regnet som strilar ner utanfor rutan.

Nu ska jag ga o jaga upp nagot att ata, eller atminstone nagon liter kaffe eller tva.

See ya later, gater (or duck, if you will)

RSS 2.0