party as usual

Så, nu ska jag trippa iväg mot Rue Mouffetard och träffa en klasskompis, mysigt! Sen blir det drinks med ett par kompisar och en australiensk snubbe vi träffade igår. Jättetrevligt var han, och rätt så borttappad. Han hade tydligen haft en jättedålig dag idag, så klart vi kommer o muntrar upp honom!

I'm off, lördagspuss på alla glada!

tjejmiddag


senaste nytt

Här sitter jag och halvsover efter en helnatt ute på stan. Blev riktigt lyckat, och kändes inte fullt lika jobbigt att säga hejdå som jag trodde att det skulle bli. Det har nog inte riktigt slagit mig ännu, att mina fina tjejer inte är kvar. Snyft..

Dagen har jag spenderat i lodrätt läge, framför Sex and the city. Mysigt! Trevligt sällskap hade jag också.
Nu ska jag äta lite paella med far och bror, sen blir det en drink på stan med en klasskompis. Sen får vi se vad natten has in store for me..



En salig blandning av folk utanför klubben inatt (/imorse, beroende på hur man ser det)

les filles


sista kvällen med gänget

Ikväll blir sista Pariskvällen med hela gänget samlat. Känns helskumt och väldigt sorgligt. Tiden har gått så himla snabbt! Känns ännu mer skumt att mina favorittjejer ska åka till Sverige och jag stannar kvar här, ett tag till i alla fall. På ett sätt vill jag verkligen inte åka hem ännu, men det kommer bli tomt utan töserna. De är ju en del av livet här.
Det skummaste kommer bli att ses i Stockholm (och Uppsala) i sommar. Nu förknippar jag dem verkligen med Paris, alla fik, gator och klubbar här. Inte typ humlan och Riddarkällarn. Weird...

Oh well. Nu ska jag piffa till mig och dra ut på stan. Först blir det förfest i La Chapelle,sen en sista kväll på stammishaket.


a busy little bee

Det känns som att det händer så himla mycket nu för tiden. Det är full fart hela dagarna, känns inte som jag har varit hemma och bara suttit ner i mer än två minuter på flera dagar.
Har inte ätit middag med pappa och bror på hela veckan, vilket är lite ovant. Det brukar vara vår grej så att säga.

Filmen var hur som helst helt himla underbar! Precis som jag hade hoppats - det gick snabbt mellan skratten och gråten. Helt jäkla perfekt var den! Ska gå och se den igen i veckan, sen satsar jag på premiären i Stockholm också.

Mer än det så har jag hunnit med en riktig tjejmiddag på ett italienskt ställe här o krokarna, playday hos en av sorbonne-människorna, CDshopping med C., myskväll med vin och vänner i montmartre, skolan, träffat stans trevligaste taxichaufför, haft sleepover hos C. och blivit bjuden på lunch av finaste H.

PS

Inatt gick jag och ett annat stort Sex and the city-fan (och en stackars pojke som inte riktigt förstod sig på vår exaltering) förbi självaste Plaza Athénée! Vi spanade in disken där Carrie plockar upp sitt diamanthalsband när Big kommer in, och vi förvånades av hur litet det såg ut, och hur många övervakningsskärmar som inte syntes i TV. Vi hoppade runt en stund, förhörde dörrvakten och skuttade vidare med glada steg.

nytonad o fräsch



Så här blev hårfärgningen, jag är så nöjd så!

plugghäst

Sitter och kämpar med min franskaläxa, gosh va jobbigt det är. Jag gillar verkligen min nya lärare, det är mycket mer struktur på hennes lektioner än det var med den gamla - men dessa läxor! Snacka om att man måste sitta ner i lugn och ro och hårdkoncentrera sig. Nu har jag petat och påtat med Le Condtionnel i 45 minuter, så jag tog mig en välbehövlig paus.
Ska strax sätta igång och kämpa igen, sen belönar jag mig med lite guitar hero och piffning inför kvällen.

Först middag på stan med hela gänget, sen off to bion!

Äntligen!


lightning strikes

Inatt var det värsta blixt-ovädret jag har varit med om. Jag som är så lättskrämd visste inte vad jag skulle göra av mig själv, låg mest o gömde mig krampaktigt under täcket med nallen i högsta hugg.
Det var som i en gammal skräckfilm - ni vet när man ser ett gammalt stort hus på en kulle, och så plötsligt blir allt blåtvitt av en blixt, o så ser man precis hur skrangligt och läskigt huset är. Precis så var det, bara utan det läskiga huset och med en gammal parisfasad utanför fönstret istället. Hela mitt rum blev liksom blått varje gång det blixtrade, så det var inte så att man bara kunde blunda o koppla bort det.
Hu. Jag klarade mig genom natten i alla fall, och nu verkar det ju vara över.

Har förresten århundradets värsta lock för högra örat. Jag hör absolut ingenting på det, trodde att det skulle släppa över natten - men det gjorde det inte. Trodde att folk överdrev när de säger att de inte hör något p.g.a en förkylning, men tji fick jag. Och ingen nässpray har vi heller.

Strax ska jag iväg o köpa biljetter - ikväll smäller det!! Äntligen !!!

förresten...

Tog en café crème och gjorde mina läxor  på ett café vid Port D'Orleans idag, och innan jag gick slank jag in på toan. Där det var speglar i taket. Skumt tyckte jag, o fiskade fram min lilla kamera...

Vem vill se sig själv uppifrån när man sitter på toa?


lillebror har blivit stor

Har haft helkväll med lillebror och Guitar Hero, hur mysigt som helst. Hans dator har kraschat, och nu när han inte har den att ty sig till så är han så mycket roligare att umgås med. Läskigt hur stor han har blivit, för mig kommer han alltid vara den lilla dagisplutten som gråter när det är fyrverkerier och som kallar mig Lalla. Inte en tonårig högstadiesnubbe, med humor dessutom. Weird..

Nu ska jag hoppa i säng, imorn är det upp tidigt och köpa biljetter som gäller - äntligen !!!



Jag och lillebror på liseberg för ett år sen - nu är han korthårigare, och ännu längre.

är den inte underbart söt?


klänningen!



Här är min fina klänning som jag ska ha på Sex and the city-premiären imorn!

sång-ångest

Har tillbringat eftermiddagen med ett par goda vänner och ett mindre goda vänner - Singstar och Wii. Tycker egentligen att singstar är riktigt roligt, men av någon anledning så får jag sån himla ångest när man ska göra det bland folk. Tillsammans med mina allra närmsta vänner är det ok, men annars känns det mest jobbigt.
Två låtar lyckades de övertala mig att köra i alla fall, och det gick inte alls så himla illa. Men det är nog inte det som är problemet, det är bara själva grejen att ställa sig där och skråla framför människor man inte riktigt känner. Man är så väldigt utlämnad. Är det bara jag som känner så här?

Nu ska jag i alla fall ägna mig åt något mindre ångestframkallande, nämligen hårfärgning! Nu blir jag svarthårig igen, känns finemang!

PS

Att bara dricka kaffe och vin hela dagen - utan att äta något - kanske inte var min bästa idé. Hm..





middag i chinatown och sömnbrist

Försökte blogga när jag kom hem från middagen i chinatown (med tjejerna) igår kväll, men det verkade som att hela plattformen låg nere. Nu verkar det ju funka igen, så puh. Och peppar peppar.

Kunde aldrig somna inatt. Sista gången jag kollade på klockan så var hon över 3 och jag var no closer to sleeping.. så idag är jag minst sagt trött. Annat än det så känns det som att det kan bli en riktigt bra dag. Har ätit toppenfrukost, vilket allltid får mig på gott humör. Idag blev det kaffe, grape-juice, äggröra och färsk tomat. Mums!

Nu ska jag studsa iväg till skolan, puss o hej!



Parisbrudarna! (som åker hem på lördag, snyft!)



Et moi

Pepp på hög nivå

Nu har jag köpt nya skor, ny klänning och hårtoning. Allt för le grand premiär på onsdag! Nu är det bara biljetterna som saknas.. i detta krångliga land kan man nämligen inte boka eller köpa i förväg, inte ens till premiärer. Nej man får snällt stå där samma dag och hoppas på att man hinner. Biografen öppnar 10:00, då ska jag vara på plats - först i kön.
Följande sms fick jag av en kompis nyss:"Jag ska vara den första jag kan gärna bråka om platserna, haha!" .Undrar om fransyskorna är lika seriösa som vi när det gäller det här? I hope not..


"the perfect machine-message"

Så där ja, nu har jag bränt upp ett par varma mackor i ugnen och ska bänka mig framför sista Seinfeld-avsnittet.
Har för övrigt planerat att spela in Georges underbara telefonsvarare på min egen voicemail. Så till er som ringer o vill lämna meddelande - ja, ni har ringt rätt!


klenis

Jag tog det säkra före det osäkra idag och gick o la mig igen. Men inte hjälpte väl det. Jag är helt varm och mår jätteilla, vet inte riktigt vad jag ska göra av mig själv. Blir så sällan sjuk så jag inte riktigt vet hur man gör när man väl blir lite krasslig. Hemma i Stockholm så brukar jag väl vila upp mig ett litet tag, sen snabbt släppa på det och skutta iväg till friskis. Works every time.

Här kanske jag får satsa på Ben&Jerrys och sänggång.. sjukt trist.

Stel i nacken är jag också. This sucks.

Faint

Idag vill jag faktiskt gå till skolan, för ovanlighetens skull. Jag trivs i klassen och jag känner att jag verkligen vill lära mig något nytt. Men det känns som att risken att jag skulle falla ihop avsvimmad i en liten hög i metron är rätt hög idag.
När jag gick in i mitt badrum för en stund sedan, för att borsta tänderna, då kunde jag bokstavligt talat se färgen försvinna från mitt ansikte. Först hyn som blev en nyans vitare, sen läpparna som plötsligt såg ovanligt bleka ut. Nu sitter jag och mår hemskt illa och har ont i magen. Alla mina standardsympton för att svimma. Snurrig är jag också, speciellt när jag ställer mig upp.
Det beror säkert på att jag har sovit för lite, men svimfärdig är jag, nontheless.

Så nu är frågan, ska jag utmana ödet och hoppa på metron till skolan, eller ska jag gå och lägga mig igen och hoppas att det är över när jag vaknar?

PS


Den här texten tog mig en kvart att skriva. Svårt att se ordentligt för alla svarta prickar som hoppar runt framför ögonen..

PP (pussproblem)

Idag vaknade jag med ett par chica småsår på hakan. Av en viss persons skäggstubb.. hm. Ser lite kul ut och pappa blev lite misstänksam, men what the hell. Det var det värt!

PS


Tatueringen på benet är tyvärr inte äkta, fick den påsprejad på en klubb drygt en vecka sen - mest för att skrämma slag på pappa. Men it gets you thinking...

my darling heels

"You can take me out of Stockholm, but you can't take me out of my shoes.."

   

update

Nu har jag varit så där dålig på att uppdatera igen. Men jag har varit upptagen med att ha det mysigt med en söt pojke - det är en god nog ursäkt tycker jag. Några detaljer tänker jag inte gå in på, i alla fall inte just nu. Only time will tell vad som händer!

Har även köpt ett par helt underbara skor. Alldeles för höga, as usual, men sen när bryr jag mig om det? Snygga är dom i alla fall, och dom ska definitivt med mig på Sex and the city-premiären på onsdag. Hurra!

Nu ska jag gå och inspektera om pappa har börjat med sin fiskgratäng som det ryktas om till middag, sen kanske det blir Indiana Jones med ett par pojkar. Ciao!

Fancy clubbing

Hit bär det av ikväll, ska bli riktigt roligt! Kul att gå på något lite tjusigare ibland, inte bara samma gamla sunkhak som vi hänger på varje vecka.

Pica lär dyka upp imorn, nu är det dags att korka upp! Puss på alla partypeople där ute!

Kvällens låttips

Någon mer än jag som älskar den här gamla dängan? Sex and the city-fans bör kolla in den...



Nick Gilder - Hot child in the city

the pocket garden

Nu har jag och papsen planterat vår lilla pocket garden. Lavendel ska det bli, ska bli spännande att se vad som dyker upp om 2-3 veckor...


På onsdag smäller det!

Har spenderat min fredag på Champan med de två sötnosarna här till vänster. Har fikat, gått i affärer och haft det allmänt mysigt.
Vi har framför allt börjat planera allt inför onsdag - the big day! Det blir middag på stan, premiären och eiffeltornet. I klänning och högklackat såklart! Har redan sett ut mina skor, de är från Naf Naf och ska inhandlas imorgon. Nu är det bara klänningen kvar...

PS

 J. - min älskling! Du får hemskt gärna spela för mig, väljer dig över Jason anyday!

kvällens myslåt



Jason, hur mycket tar du för att komma hem till mig och ha privat bella luna-serenad? 5000, 10 000?
Jag är redo att slänga bort alla mina sparpengar på det..

Je suis une klant

Så ja, nu har jag kommit hem från konserten och en väldigt god middag. När jag kom hem så gick jag direkt in i köket och krossade ett glas. Så haj är jag idag. Det bör tilläggas att jag tidigare idag öppnade ett nudelpaket två gånger, så att allt hälldes ut på golvet. Jag missade även bussen för att jag var för seg för att fatta att det var den jag skulle sitta på.
Jag är helt enkelt helt väck idag. Undrar varför... nu ska jag hoppa i säng i alla fall, och hålla tummarna för att jag vaknar som en person med mer koll på läget.

Puss o hej från ett klantarsel

PS

Merci Louise, visst är den fin? Tack kära pappa som köpte den åt mig...

Fintajm

Ikväll är det finkonsert i Invaliddomen (Napoleons grav) igen. Ambassaden har arrangerat och pappa vill gärna ha mig med, inte mig emot. Jag tycker att det är trevligt att klä upp mig, gå ut och äta o lyssna på musik på ett sånt fint ställe som Les Invalides.

Mer än det har jag inte hunnit göra så mycket idag. Släpade mig från tjejerna vid halv 12tiden i förmiddags, bara för att upptäcka att nästa RER gick 10 i 1.. jäkla fransoser som ska strejka hela tiden. Jag drog på ett Seinfeldavsnitt i iPoden och satte mig på första bästa buss in mot stan, 45 minuter tog det tills jag ens var vid en metrostation. Men det var ganska mysigt ändå, att åka igenom grönbeväxta, småstadsaktiga paris-förorter i solen.

Är inte klänningen underbar?



tom bloggdag

Idag har det varit dött på bloggfronten. Jag har inte känt någon lust eller inspiration, så istället för en massa onödiga halvdana inlägg så struntade jag helt enkelt i att skriva.

Har hängt på Starbucks med en kär vän, och lagat god pizza till pojkarna här hemma. Nu ska jag hålla tummarna för att RER-strejken inte är alltför omfattande o röra mig mot tjejerna i Villiers-Sur-Marne.

Hasta mañana!

to do today

Idag känner jag att skrivinspirationen är så där halvlåg. Dagens schema är följande:

Fika med Mr. C
Matansvarig - hemlagad Pizza
Pyssla om lillebror som har nackspärr o inte kan röra sig för tillfället
Myskväll och pyjamasparty med tjejgänget

ha!

Jag hittade den! Men här står det ju att det är Carl Douglas. Och så är det avklippt också. Jag anar ugglor i mossen..

här är hur som helst en del av den, listen and smile my friends!



PS

Tidigare idag skrev jag ju ett inlägg som hette "Welcome to the real world", gissa hur förvånad jag blev när den började spelas i biosalongen idag! Innan filmen ens hade börjat så klinkade något i bakgrunden, och det var ju John Mayers mjuka toner.. dagens surprise!

hjälp!

Är det någon som kommer ihåg remaken av Carl Douglas gamla hit Kung Fu Fighting? Den var jättepoppis bland kids i mina kretsar runt 1998 sådär. En mer up-tempo discovariant av den gamla liksom, en tjej skrålar "sexy kung fu fighter" lite då och då.

Fick sånt himla nostalgisug efter det, och jag får inte tag på den! Kan inte för allt i världen komma på vilka det var som gjorde den.. hjälp mig, s'il vous plaît!

lättroade fransoser

Kommentar av Thess

Kul att du bloggar från Paris! Var där i somras och vill lätt åka dit igen :)
Hur länge ska du bo där nere? :)

Ja, visst är Paris underbart? På sommaren blir det lite överdrivet tryckande varmt i omgångar, men just nu; när våren är i full blom o sommaren är i antågande - ja då är det helt jäkla perfekt. Vet inte exakt hur länge jag ska bo här, eftersom min pappa och bror bor här permanent så kan jag komma och gå lite som jag vill. Jag planerar hur som helst att åka hem till mamma i Stockholm i sommar och jobba (och hänga med mina allra finaste vänner!). Anser hur som helst Paris som min hemstad nr2!

Kom förresten precis hem från bion, igen. Det blev What happens in Vegas, riktigt söt film. Inte så där chockerande och omvälvande kanske - men söt. Trevligt sällskap hade jag också.
Roligast var ändå fransoserna bakom oss som höll på att ramla av stolen av skratt - hela tiden. Gulligt!

Nu är det bedtime för ikväll, sov sött mina pluttenuttar. Un gros bisou!

biomys

Var precis på bio o såg filmen "Cleaner". Rätt så spännande, men ingenting man direkt lägger på minnet. Bra skådisar, lagom högt tempo och något udda ämne. Någon som vet om det finns såna "cleaners" på riktigt? (För er som inte har sett den så är det en person som jobbar med att städa upp efter mord. Torka blod o sånt mysigt...) Vore ju egentligen inte så konstigt om de fanns, någon måste ju städa upp. Jag har i alla fall aldrig hört talas om det.

Oh well. Kanske sticker iväg till George V igen vid 10tiden o kollar på "What happens in Vegas" (eller Jackpot som den heter här...), man måste ju passa på nu när det bara kostar 3 euro!

Welcome to the real world

Är det här på riktigt? Visst, hollywoodkändisar har rykte om sig att vara utflippade, men någon gräns får man väl dra.. ska man tycka synd om lilla Lindsay? Gosh..

PS

Titeln är snodd av heta John Mayer, feelgood-låt!

Dagens låt:



Amy Winehouse - F* me pumps

Innan hon blev alldeles för smal och nerdrogad.. en av mina favoritlåtar av henne!

Kvällens språklektion

Har just sett Gilbert Grape (underbar film) med holländska texter (underbart roligt). Köpte den billigt i en liten DVDaffär vid Pompidou, och så länge det är engelskt tal så är det ju ingen större fara. Grejen var bara att man inte kunde koppla bort texterna, och när dom väl är där så är det svårt att inte läsa.

Filmens höjdpunkter var..

Overal: Var som helst
Het feest: Vår fest
och min favorit... Snoepen: Godis 

Do the toffel!

Har spenderat den senaste timmen med att utveckla en ny, mycket spännande dansstil med lillebror. The toffel-dans.
Här är "techtonique" extremt populärt, så vi bestämde oss för att utveckla den heta stilen. Släng in ett par tofflor och några akrobatiska moves, så har du det! Ska helst köras i väldigt högt tempo, på två personer, ackompanjerat av Dr Albans gamla hits.

Sånt roar jag mig med på måndagkvällar, vad har ni för er?

Svar till Lexia! (och alla ni andra som undrar)

Hur är det att plugga franska i Frankrike? Lättare att lära sig än hemma här? :)

Jag tycker absolut att det är lättare att lära sig franska här i Paris än hemma i Stockholm. Alltid enklare att lära sig ett språk på plats tycker jag, eftersom man då blir så illa tvungen att använda det och träna. Och så blir det en extra motivation när man märker att man börjar förstå vad som står på skyltar, rubriker i tidningar etc.
Idag är jag på extra gott humör eftersom jag lyckades förstå en hel intervju med SJP, hurra!

Dagens låt

Tillägnad alla 80talister som läser!


Studieteknik

Nu har jag varit en duktig étudiant och gjort mina läxor, skönt att ha det ur världen för idag. Det enda som funkar för att motivera mig med läxor är att bestämma en liten belöning i förväg. Nu ställde jag till exempel fram lite ost och kex som jag bestämde att jag skulle få ta av när jag hade gjort klart alla uppgifter. Att lyssna på musik funkar också, men det är nog olika från person till person.
Om det är ett längre arbete är det skönt dela upp det på något sätt, att sätta rimliga mål. Det känns lätt obestigbart om man bara sitter o kämpar och kämpar i ett långt svep. Det underlättar lite att sätta delmål och ta korta pauser ofta.

Det var mina små studieknep, nu ska jag gå o knapra på min belöning. Puss på er.

la nouvelle classe

Tillbaka hemma efter första dagen i nya franskaklassen, och det känns riktigt bra! Jag gillar läraren, sitter bredvid en gullig tjej från London och har utsikt över en snygg snubbe från Tyskland. Såg honom vid kassan häromdagen, när jag var där för att anmäla mig till kursen. Minns att han hade en t-shirt från Hard Rock Café och jag tyckte att han såg väldigt bra ut, så gissa hur glad jag blev när han dök upp i klassrummet!

Ska strax ge mig ut på stan o köpa en ny mascara, det kliar lite i ögonen och jag misstänker att det kan vara sminket som spökar..

morgonzombien

Jag hade nästan glömt hur jobbigt det är att gå upp tidigt på morgonen. Speciellt på måndagar.. hu.

Nu har jag hur som helst hällt i mig en större kvantitet kaffe och ska ta lillebror i handen (eller det kanske inte anses så coolt för 14åriga snubbar?) o knata mot metron.

Ciao!

gayklubbar is the shit.

Har precis kommit hem från Gay Soirée på La Loco, har haft så himla roligt! Det var precis som jag tänker mig att en äkta bögklubb är - trångt, svettigt, många halvnakna killar och duktiga dansare. Det var så otroligt skönt att bara kunna shejka loss totalt utan att bry sig det minsta om att något äckel skulle komma upp o börja kladda på en.
Jag tror att jag såg två andra tjejer på hela klubben, annars var det verkligen bara jag och massa snygga, stylade parisarsnubbar. Perfekt sätt att avsluta veckan!

Imorn är det upp o hoppa till skolan igen, efter två veckors ledighet. Känns lite tungt att behöva gå upp om mindre än sju timmar igen, men å andra sidan så är det nog bra att få lite mer struktur i vardagen. Nu blir det mest fika hela dagarna och festa hela nätterna. Inte för att det är något fel på det..

Godnatt och stor puss på alla er underbara läsare där ute!

PS

Det kallas killer heels för en anledning - de mördar bokstavligen fötterna. Har haft alldeles för höga stilettklackar i guld ikväll - Oh so painful, men oh så snyggt...  

pics från club med world



 
 
 
 

fotopyssel




dagens brunch



Grillad baguette med pepparsalami o ost, äggröra, tomat, ½ grapefrukt, kanelkaffe o blodgrape-juice

Perfekt dagenefter-brunch!

ready for fiesta

Nu är jag hemma efter en eftermiddag med pappa på stan. Har hängt på starbucks (frappe mocha light, simply the best!) o kikat i affärer i Marais-kvarteren. Finns så sjukt mycket snygga killar i det området, it's a shame att alla är bögar..

Ikväll blir det finmiddag och finfest, så nu ska finkläderna på! Mörkgrå axelbandslös sidenklänning med ballongkjol och högklackat till det. Pics lär dyka upp imorn.

Ut o parta med er nu!

New York dreaming

Drömde om New York inatt. Att jag var där o hälsade på mamma som jobbade där, och så hittade jag massa jättebra second hand-affärer. Lillebror var också där och vi fick varsitt fint rum i ett stort hus som mamma tydligen ägde, jag hade utsikt mot havet. Emilia de Poret dök upp också, o hjälpte till med shoppingtips.

En vacker dag åker jag dit, och räkna inte med att jag kommer tillbaka.

Anna, this one's for you!



Del 2 är så sjukt rolig, ett tips är att kolla på "Japanese Tetris" också! Det piggar verkligen upp en snuvig dag om du frågar mig.

Nu ska jag se vart min kära paps har tagit vägen, lillebror är ute på het dejt så jag sitter o häckar för mig själv här. Ikväll blir det party i alla fall, får trösta mig med det.

Krya på dig Anna, puss på er alla som läser!

humor på hög nivå

                                             

Det här är ju så roligt så jag knappt vet var jag ska ta vägen! Japansk humor is the shit.
Den här och den när dom är på Spa och skjuts iväg i stolar.. får ont i magen av skratt varje gång. Måste leta reda på den också och dela med mig känner jag. Enjoy!

NRJs webbradio





Det här, mina vänner, är NRJs webbradio. Och jag hatar den där förbannade bilden!
De ser ut som två frireligiösa skogsmullar som tycker att det är rätt ballt att hänga i kyrkan och som säger "cool" istället för "coolt". Jag gillar att lyssna på svenska NRJ när jag är här i Paris, det får mig att känna mig hemma, men om jag är tvungen att fortsätta titta på de där två töntarna, ja då byter jag snart tillbaka till Virgin.


det kryllar av galningar..

Satt o läste vid Hotel de Ville i ungefär två minuter. Sen dök en rödklädd snubbe upp med en freestyle o försökte pussa på mig. Han hade tagit en mindaltering drug för mycket tror jag.. efter det flydde jag till Notre Dame, där sprang en gubbe med mask omkring och skrämde vettet ur stackars turister som stod o fotade. Ganska roligt i och för sig.

Nu är jag i hemmets trygga vrå igen, har precis varit o shoppat bröd och vin. Allt man behöver!

Nu är det dags för en liten hamburgare, puss o hej!

Notre Dame

En av mina favoritplatser här i Paris är Notre Dame. Jag är inte religiös, tvärtom faktiskt - men det ligger ett särskilt lugn över den katedralen. Det är så skönt att bara strosa runt och kika på de vackra fönstrena och känna stillheten som ligger som ett täcke över hela lokalen. När det är så varmt ute som det är nu så är det dessutom skönt att komma in i svalkan.

Så nu ska jag ut o turista en stund, kanske sitta o läsa lite vid hotel de ville, och sen ha en liten avslappningsstund i Notre Dame.


Dagens (kvällens) låtar

Äntligen fredag! Trots att jag har varit ledig hela veckan så är det något speciellt med fredagar, det är festkänsla som ligger i luften. Festdagen till ära så blir det två låttips idag! Töntiga låtar, I know, men jag kan inte låta bli att bli på festhumör när jag hör dom. Håller ni med? Eller är jag en pinsam typ som får festa för mig själv till dom här?


Lazee - Rock Away


Alex C ft. Y-Ass - The sweetest ass in the world

Det är sommar, det är fest, och folks musiksmak går ner i botten. Men roligt är det!

Inatt sov jag på soffan

Inatt sov jag på soffan. Eller rättare sagt, jag sov i min säng, bara inte en uppvikt variant av den. Här sover jag nämligen i en bäddsoffa, en väldigt mysig sådan, men en bäddsoffa non the less. Det betyder alltså att jag varje kväll måste ställa mig och fälla ut och bädda om den himla soffan. Men igår kväll, när jag hade lyft bort ryggstödet och precis skulle fälla ut den, ja då såg den så inbjudande ut. Så jag kröp helt enkelt upp med två stora puffiga kuddar och mitt mjuka, mysiga täcket, och snusade natten igenom på soffan. Jättemysigt! Kanske ska börja göra det oftare, både skönt att sova på, och bekvämt att hålla på att bädda in o ut den hela tiden. 



Ser det inte mysigt ut?


 

blä för internet explorer

Okej - jag hatar vanliga internet explorer. Jag brukar alltid använda mozilla frefox, men idag använde jag av någon anledning den vanliga varianten.
Jag skrev nyss ett långt inlägg (ett väldigt fint om hur jag sov inatt, jag återkommer med det senare), tryckte på förhandsgranska, och sen när jag skulle spara det så var allting borta. När man trycker på "tillbaka till inlägget" så finns det inget inlägg där. Finns det något mer frustrerande?

Nu ska jag gå o käka brunch, sen ska jag skriva om det där himla inlägget - i firefox den här gången.

Come on over Jason

Det gör lite ont i hjärtat att skriva det här, men idag uppträdde min älskade Jason Mraz i Stockholm. Och här sitter jag - i Paris. Ni anar inte hur sjukt mycket jag ville se honom, argh!! Nu får jag dessutom höra hur jättebra han var.. this sucks.

Jason - kom till Paris! Du kan bo hos mig, nemas problemas.



Sängplats med allt som ingår?

europa vs USA+Kanada

Igår pratade jag med en snubbe från New York, och på något jäkla vis så kom vi in på ämnet mackor. Den här snubben var så fascinerad över mackorna här i Paris. Här får man ju nämligen en brödskiva, en skiva ost och en skiva skinka. I USA får man en brödskiva, 50 skivor ost och 300 skivor skinka. Ungefär.
Detta är något jag minns från när jag var i Toronto o hälsade på mamma, att mackorna var overstuffed av läskig skinka. Jätteläbbigt!

Det här är något jag inte hade någon aning om innan jag åkte till Kanada, och om jag aldrig hade varit där och aldrig hade pratat med snubben igår så hade jag fortfarande trott att en "sandwich" såg i princip likadan ut i hela världen. Men så är tydligen inte fallet.





Ser den här vidrig ut or what?

pics från igår




 


 


 

galna indier

Är det här sjukt eller är det sjukt? Först blir busschauffören så förbannad att han kör över stackarna som inte kunde betala ett par ören till, och sen blir dom andra så förbannade på honom så att dom bränner upp hela jäkla bussen. Snacka om att indier har ett tydligare sätt än oss svenskar att visa sitt missnöje..

mina nya söta ballerinor





myskalas

Kom precis hem från firandet av den senast fyllda 20åringen, har haft jättemysigt! God mat, mycket vin, sköna människor - vad mer behöver man? Bestämde någonstans vid 12tiden att vi som bor i stan inte orkade åka hem, så det blev slumberparty vid 5tiden imorse. Mysigt!

Idag regnar det utanför rutan och det känns som en perfekt dag att bara kura upp sig i soffan, äta god mat och titta på film. Mys!

shoppad och klar

Så ja, nu har jag varit ute o shoppat hela dagen. Det började (såklart) ösregna så fort jag satte tån utanför dörren vid monoprix med alla mina jäkla påsar. Så nu är jag genomblöt - men himla nöjd ändå. Hittade bra grejer till födelsedagsbarnet och två söta par skor till mig själv. Behövde verkligen några nya, vardagliga sommarskor. Hittade två par jättesöta ballerinor på Etam, runt hörnet från mig. Skönt!

Nu ska jag iväg o fira 20åringen, hurra!

nada inspiration

Just nu känner jag hur inspirationen bara rann av mig. Har ingen aning om vad jag ska skriva idag. Det är lika varmt som vanligt och jag har sovit lika dåligt o drömt lika stressat som jag har gjort sen jag kom tillbaka hit.

Idag är det i alla fall en 20årsdag som ska firas, hurra! Vad köper man till en tjej från uppsala som fyller 20? Måste tas reda på innan klockan 7 ikväll..

Nu ska jag knapra i mig någon god brunch och skriva en liten inspirationslista tror jag. Puss från värmen.

innan jag går o lägger mig..

Ville jag lägga upp ett par bilder från studentskivan förra veckan. C. - fy fan va du är bra!






dagens filmrecension

Så ja, nu har jag kikat på Alpha dog. Den va rätt bra, jag gillar filmer som är baserade på riktiga händelser, och JT va ju inte så illa after all. Sorglig historia, men tyvärr något jag inte kände att jag riktigt engagerade mig i. Man förstod liksom inte allvaret i det förrän i slutet, ingen spännande uppbyggnad - bara pang på det hemska. När det är tio minuter kvar..
inget jag skulle betala och se på bio, men att hyra den en regning kväll tillsammans med någon annan lagom lättsam film - det funkar.

Tips!

Om du tänker se den - gör lite background check först Eftersom det är en sann historia så kommer man nog snabbare in i handlingen om man vet ungefär vad som hände.

addictive

Det jobbigaste med Gossip Girl är ju att det är så förbannat beroendeframkallande! Har precis sett avsnitt 17, och nu måste jag vänta en hel lång vecka på nästa.. frustrerande! Och möjligen också ett litet pytteproblem om man jämför med andra människor riktiga problem. Men har man inga problem så får man väl skapa sig några.

Nu ska jag nog krypa upp i soffan och knäppa på Alpha Dog (eller möjligen någon annan nyinköpt film), någon som vet om den är sevärd? Har hört ryktas om att Emile Hirsch ska vara med i den, och det räcker som anledning att se den för mig!

puh.

Nu har jag lagat mat, diskat, städat och tvättat.

Nu dimper jag ner i soffan med ett gäng oreos framför senaste Gossip Girl, because I'm worth it.

Puss på er.

sex and the city!

Nu händer det! Gosh vad jag har längtat... börjar redan bli hemskt exalterad över att det är snack om att göra en tvåa. Har suttit o bläddrat igenom massa bilder, och de senaste intervjuerna på youtube.


heta nätter

Enda nackdelen med den här hettan är att det blir så svårt att somna på nätterna.. jag gillar att sova i ett svalt, mörkt rum. Men det är inte så lätt grejat nu.

Har tagit ur täcket ur påslakanet och sover med fönstrena vidöppna och fönsterluckorna stängda, men det är fortfarande helt kladdigt här inne. Ligger vaken halva nätterna, och när jag väl somnar så drömmer jag jobbiga stressande saker. Vaknar helt förvirrad, och varm som en liten stekpanna.

Men på dagarna är det helt underbart, så jag ska inte klaga. Nu ska jag knata iväg till skolan och greja med återanmälningen till franskan. Ciao från värmen

rise and shine!



En ny varm dag breder sig över Paris hustak, bilden är tagen för två minuter sen ut från mitt sovrumsfönster. Jag tänker alltid på Mary Poppins när jag ser dom där skorstenarna, på när dom dansar runt på taken och hur mycket jag också ville göra det när jag var si så där 10 år gammal. Jag skulle inte ha något emot det nu heller för den delen.

dagens bildreportage



Idag hade folk ledigt och monceau var fullpackat...



Läste senaste madame i solen

 

jag och lille(eller stora nu för tiden..)bror

kärlek till mina tjejer

Efter två dagar utan mina flickor så börjar jag undra hur jag ska klara mig drygt en månad till. Trots att vi har våra upp och ned-gångar, och att vi ibland inte ses på lång tid (mest beroende på mig som flyr från stockholm i klaustrofobi med jämna mellanrum) så ser jag er som mina systrar. Ni som alltid finns där, vad som än händer. Ni betyder mest av alla för mig, och var jag än är så ligger ni mig alltid närmast hjärtat!




Älskar er !



ödets ironi?

Ibland tror jag på att det faktiskt finns något som heter ödets jävlighet.

Tidigare i eftermiddag mötte jag pappa på stan, för att hjälpa honom att shoppa en ny kostym. Han köpte två stycken riktiga sommarkostymer, i linne o allt. Så sa han "Nu är sommaren officiellt slut", och när jag frågade varför så svarade han "för att jag just har lagt ut en halv förmögenhet på två sommarkostymer". 10 minuter senare så ösregnade det.

Om det inte är ett perfekt exempel på att ödet har humor, ja då vet jag inte vad det är.

sol sol sol



Vaknade till den här strålande solen idag, underbart! (Lite svettigt under täcket bara)
Nu ska jag dra ut lillebror till parc monceau, ciao!

PS

Varning till er som följer Gossip Girl, det verkar som det kommer flippa ur rätt snart.. ni som har sett avsnitt 16 vet vad jag menar. (Sista repliken, what?!)

by the way...

Minns ni mina problem att greja nya p-piller förra veckan? Till slut så ordnade det sig ju, men smart som jag är så glömde jag kvar dom i mitt rum i Stockholm. Hur förvirrad får man vara? Mamma har lovat att posta hit som i alla fall..
note to self - skriv packningslista!

vattensnobb?

Sitter här o funtar på hur jag ska göra imorn. Ska nämligen börja plugga igen (franska för er som inte vet), men jag är inte säker på om skolan har öppet imorn. De flesta skolungdomar har nämligen ledigt imorn, och jag vet inte om det gäller mig också. Problemet är att jag inte är anmäld till någon kurs, så om skolan faktiskt är öppen imorn och jag inte dyker upp på morgonen så måste jag vänta tills nästa vecka för att hoppa in igen. Segt.
Men men, det lär ju visa sig imorn helt enkelt. Kör på metoden att ringa på morgonen o se om någon snäll person (eller telefonsvarare) är där och informerar.

Nu ska jag krypa ner i säng med en chokladmacaron och lite san pellegrino, framför senaste GG!



PS

Jag är en liten vattentönt - I know. Men är inte San Pellegrino det godaste flaskvattnet? I sverige dricker jag oftast kranvatten, men här i la france så smakar det skumt, så det blir köpt vatten för hela slanten. Och San Pellegrino är verkligen bäst! (och dyrast tyvärr)

pepp

I fredags var det pepp på hög nivå!


bildbloggandet is back!



När jag slösurfar på andra bloggar så vet jag att jag fastnar mer för de som skriver inlägg med många bilder. Eftersom jag känner så, så finns det säkert många fler som håller med. Så here we go, bildbloggandet ska få en revival!

Drar ett par pics från picnicen på bästa skinnarviksberget i fredags. Det är mitt ultimata stockholmstips! Samla ihop vänner, plockmat och dricka en fin sommareftermiddag så har ni den perfekta förfesten kirrad!

             

Back on track

Yes, nu är jag tillbaka i Paris efter en veckas semester i Stockholm. Har haft roligt, och det har varit helt underbart att träffa mina nära och kära igen, men gosh vad bra det känns att vara tillbaka!
Nu är Paris som vackrast, allt blommar och solen strålar. Det är riktig sommarvärme, och helt perfekt för att strosa runt på stan och sitta på uteserveringar. Helt underbart!
Landade på Charles de Gaulle igår vid halv 11, och då var det 22 grader utanför rutan. Summer in the city säger jag bara!
Drog förresten ut och partade inatt, lite hastigt och lustigt. Hade tänkt vara hemma, packa upp, titta på film och bara slappa. Men när det kommer till att festa så är jag så himla lättövertalad... jag är en inbiten partypingla helt enkelt.

Återkommer när jag har tröttnat på att sitta o steka på balkongen (dvs aldrig) alternativt när solen bestämmer sig för att krypa ner runt hörnet. Bisous från Paris!


packad, o klar att dra..

...från Stockholm igen!

19:25 lyfter planet från Arlanda, mot Charles De Gaulle bär det av ännu en gång. Känns lite konstigt, men bra ändå. Hade precis vant mig vid att kunna träffa mina älskade tjejer när jag vill, och nu kommer jag inte kunna göra det längre. Men jag kommer tillbaka rätt snart igen, så jag har verkligen inget att klaga på.

Innan jag åker ska jag hinna med lunch med mamma och fika med två av mina favorittöser. Klockan fem är det off till Arlanda som gäller, vi hörs igen i Paris!

shoppinglycka!

Idag har jag shoppat som en liten galning, blir på så himla gott humör när jag fyndar så pass mycket som jag gjorde idag!



Supersöt väska från Friis&Company, älskar deras grejer!




Höga guldiga sandaletter, hög St:Tropez-känsla på dom!




Något att läsa på planet imorn, Sex drugs & rock'n'roll!



Ljusa halvlånga jeansshorts, perfekt för sommarpicnic vid eiffeltornet!

Utöver dessa somriga fynd så blev det yoghurtglass i solen med mamsen, och nu ska jag plocka ihop till picnickväll på skinnarviksberget. Sen blir det party med nya klänningen (svart från miss sixty, köpte den igår) och guldiga sandaletterna! Det känns som att sista kvällen i Stockholm kommer bli riktigt bra..

ännu en solig dag i stockholm tar sin början

Godmorgon sötnosar!

En ny solig dag breder sig över Stockholms stad, min sista dag här på ett tag. Imorn kväll åker jag tillbaka till underbara Paris, känns redan ganska avlägset. Fascinerande hur snabbt man vänjer sig vid en miljö, speciellt om det är en som man är van vid sen innan.

Nu ska jag gå o piffa till mig lite innan jag skuttar ut i solen, men först en liten rad till Kristina!
För det första tycker jag att det är jätteroligt att du skriver ofta, absolut inte jobbigt! Och jag håller med om att det är trist att vår familj är så splittrad. Vår släkt är ändå så liten, så det hade varit roligt att ha bättre kontakt med de få släktingar man faktiskt har. Skulle vara jätteroligt om ni kom o hälsade på!

PS


Till Jossan: Att jag är lik mamma hör jag jämnt och ständigt, så jag antar att det måste ligga något i det.. hm.

språkproblem?

Kollade förresten in lite av skandinaviska So you think you can dance idag, riktigt roligt. Föredrar dock den amerikanska varianten, men what the hell. Dans är ju alltid roligt!

Något jag tyckte var roligt var att de blandar svenska, norska och danska hejvilt. Sitter man framför tv'n o lyssnar i lugn och ro så är det ju inga större problem, men jag kan tänka mig att det blir svettigt när man står uppe på scen och är skitnervös.

Och så är det ju kommunikationen mellan programledarna också.. som ikväll, danska bruden drog någon lång harang och efter henne var det tydligen svenskens tur att ta över. Det blev tyst en stund sen sa hon något käckt (som jag blir galen på att jag har glömt) i stil med "Ja precis ja, så är det." Helt lost, och jag tyckte att det va så skönt! Kändes som att hon inte hade någon jäkla aning om vad danskan just hade rabblat igenom. Känns bra att man inte är den enda som är lite borttappad ibland, go kicki!


sushilunch

 

Lilla mamsen och en del av dagens underbara lunch. Asiatiska lunchbuffén på nybrogatan är verkligen underbar, för 89 kronor får man äta hur mycket sushi (och annan mat också dessutom, massa vårrullar o friterar kyckling.. mumma.) man vill, heaven!

lycka

   

Lättnad i ny klänning

Okej - det ordnade sig till slut. Tusen tack till de som jobbar på ungdomsmottagningen på Observatoriegatan, ska lugnt börja gå dit istället för till norrtullsgatan. Ni räddade min dag! (och min önskan om att inte råka bli gravid, hu.)

Nu sitter jag här o knapprar i min sprillans nya svarta miss sixtyklänning. Den är så fin, så fin. Snygg på galjen, och ännu snyggare på! Det är så det ska vara. Tänkte ha den imorn, då är det picnic på skinnarviksberget och party på riddarkällaren som gäller. Sista kvällen i Stockholm på ännu ett tag, alla som är sugna på att säga hejdå är välkomna!

Nu ska jag käka scampi med nudlar, mumma!

PS

Det gick jättebra att träffa G. (mitt ex. för er som inte vet). Vi knatade runt vid skeppsholmen och tog såsmåningom båten över till djurgården och fikade på Blå Porten. Allt gled på smärtfritt och det var inte alls så läskigt/jobbigt/stelt som det kunde ha blivit.

den här dagen blir bara sämre..

NEEEEJ ! Världens bästa Jason Mraz är i stockholm nästa vecka, och jag missar det!! Ni anar inte hur sjukt besviken jag är! Om jag hade vetat det tidigare hade jag ju sett till att vara här nästa vecka, det här suger verkligen. Snyft!

Ni lyckliga människor som faktiskt befinner er i den lilla staden stockholm nästa vecka får dra till kungsträdgården på torsdag, och till grönan på kvällen samma dag. Och rapportera tillbaka till mig! Skriv alla detaljer om precis hur underbart bra det var, och hur sjukt söt han var live.. blah. This sucks!



Jason, du kan inte tänka dig att komma hit en vecka tidigare..?

från not so fab, till sämst!

Idag masade jag mig alltså upp vid halv 9, för att hinna med ungdomsmottagningens öppet hus. Det skulle vara mellan 8:30 och 9:30, så jag tänkte att om man är där strax efter 9 så ska det vara hellugnt. Men nej - när jag kommer dit 5 över 9 så är det fullt (och jag trodde att grejen med drop in var att man kunde komma när man vill, silly me.). Och imorn är det stängt.
Så där står jag, trött som ett as och förbannad, vid odenplan 10 över 9 en torsdagsmorgon. Och på lördag drar jag härifrån igen, och jag måste ha dom där förbannade p-pillrena innan dess. Så i eftermiddag ska jag göra ett nytt försök. På mottagningen på Observatoriegatan har de öppet hus mellan 17:00 och 19:00, då ska jag banne mig vara där 17:00 på pricken, och hänga på låset. Och om dom inte kan hjälpa mig där så kommer jag få tokspel på någon.

Ursäkta uttrycket, men vad fan gör dom på ungdomsmottagningar hela dagarna? Och F.Y.I så försökte jag boka tid ett antal gånger förra veckan, men de ringde aldrig upp. Och en vecka tidigare är väl alldeles för sent, eftersom man måste vara ute minst en månad i förväg ungefär. Jag blir så arg!

PS

En liten rolig sak som piggade upp min taskiga start på dagen: när jag står o pratar med dumma ungdomsmottagningstanten så kommer Emma Sjöberg in genom porten. Hon ler och säger hej, och ser så där oförskämt snygg och fräsch ut som bara fotomodeller kan. Grr..

fler pics från sthlmslivet


Tjejerna - äntligen samlade igen! Älskar er!


Jag var glad över att få spana på amerikanska fotbolls-boys


Sydkorea på sykoreanska. Kommentar överflödig?

pervers fjant

Läs inlägget "Ja, där satt den", i den här bloggen. Snälla! Jag tycker att den här människan är så fjantig man bara kan bli (jag menar, snälla - de egentagna porträttbilderna inne på NK, taget med taskig mobilkamera. Vad ska den sista föreställa? Dead man walking? Sexigt seriös? Den killen behöver lighten up...), o så bättrar han på den fördomen med uttrycket att den här "tröj-jackan" är "rätt upp i min alley".

Rätta mig om jag har fel, men låter inte rätt upp i min alley väldigt perverst? Eller är det bara jag?

ungdomsmottagning, not so fabulous.

Nu verkar något ju ha visat sig här, så jag kör på med ett litet inlägg till.

Jag måste till ungdomsmottagningen innan jag åker (på lördag), eftersom jag behöver förnya mitt recept för p-piller. Jag försökte ringa flera gånger förra veckan för att boka en tid, men de ringde aldrig tillbaka. Så nu måste jag alltså knata dit när de har öppet hus, som det så chict heter. Det töntiga är att öppet hus endast infinner sig mellan 8:30 och 9:30, måndag till torsdag. Så jag måste alltså masa mig upp ur sängen någonstans runt åtta på morgonen - för att gå upp till odenplan, prata med en barnmorska i två minuter, och sen gå hem igen.

Känns jättefånigt, men vad gör man? Behöver ju dom där himla pillrena.. suck.

PS


Utöver ungdomsmottagning så står följande på morgondagens schema: sushilunch med mamma, shopping för mig själv och promenad med G. Spännande!

testing

Har försökt blogga hela dagen nu, men inget publiceras! Inläggen ligger här så snällt, och så står det att de är publicerade. Men inte ser jag några himla inlägg på sidan.. hm.

Så det här är ett testinlägg. Någon som ser mig ?

vuxenlivet är nära nu..

Har spenderat hela dagen hemma hos min älsklingspyssling. Hon har nyligen flyttat hemifrån in i en jättefin liten lya vid fruängen, hon är så vuxen och duktig. När vi satt och åt hennes hemmagjorda fricadelli så kändes det precis som när vi var små och låtsades att vi var vuxna. Men skillnaden är att det är på riktigt nu, läskigt...

Nu ska jag tona håret och slinga mamsen, puss o hej!

sthlmsliv

           

Forbidden!

Varje gång jag försöker ladda upp en bild så dyker det upp en liten ruta där det står "Forbidden" med minimala bokstäver. Lite diskret så där, så att jag inte ska bli arg.

Så det blir inga bilder på hur hysteriskt glada jag o tjejerna var i fredags när vi sågs för första gången på länge.. men dom kommer, I promise. Så fort jag har trotsat Forbiddengubben som sitter o lurar i min dator.

PS


Det hade varit mycket roligare om det stod POZOR!!
S.
är nu den enda som förstår vad jag menar och inte tror att jag har blivit helt dum i huvudet. Men det finns det iofs inga bevis för att jag inte har. Hm.

Snabb update

Nu ska jag strax springa iväg på studentskiva (fy fan va du är bra!), tänkte bara ge en snabb update först. Hinner inte skriva här så ofta som jag skulle vilja nu om dagarna, jag är för upptagen med att springa runt och fika med halva stan.

Igår blev det i alla fall ett antal öl tillsammans med Parispojken, tre olika ställen hann vi med innan vi knatade hem till honom o tittade på dåliga amerikanska highschool-filmer istället. Trevligt kväll vart det!
Imorse masade jag mig upp och åkte till mormor i sumpan, innan jag träffade S. vid muffinsfabriken. Har ni inte smakat deras muffins än så har ni missat något! Choklad med vanlijkräm är min favorit.. ligger långt ner på götgatan, vid skanstull.

Nu sitter jag här, nyduschad och fräsch och funderar på vad jag ska ha på mig ikväll. Ett av mina nya linnen blir det i alla fall, o möjligen en jeanskjol eller något annat somrigt.

peoplespotting i stan

Solen skiner, jag har varit ute på stan med söta vänner hela dagen och mår riktigt bra. Den här Stockholmsvisiten var inte en sån dum idé after all.

En sak som jag tycker är hemskt rolig är att jag faktiskt känner igen folk på stan nu. Jag träffar folk jag känner lite här och där, och jag ser folk från gamla skolan stup i kvarten. Det är något som kunde ge mig redig ångest förut, men nu känns det bara hemma och skönt.
Så länge jag vet att jag åker tillbaka till Paris på lördag så känns det hellugnt. Vet ni förresten vem som handlar på samma kvartersIca som mig och mamsen? .... Carolina Gynning! Hon bor tydligen här i området. Mycket spännande.

Ikväll blir det middag med mamma, sen en drink på Sommar (vid Odenplan) eller något annat mysigt ställe. Nu - solning på balkongen!

busy bee

Ok, det verkar som att texten är tråkig o rak på vissas datorer, och fin o kursiv på andras. Tanken är att den ska vara kursiv! Leta upp texten "mistral" i word, så ser ni hur jag har tänkt mig det.

Nu ska jag springa ut o möta J. vid svampen, om det är lika varmt som igår tänkte jag satsa på solning i humlan innan jag möter B. vid åhléns. Anyway, I'm off!

snabb lösning på det lilla problemet

Tack Jossan! Då är det bara den här datorn som vill luras lite.. kram till dig !







irriterande..

Det här stör jag mig på: rubrikerna på mina inlägg är nu i en helt annan stil än jag ställde in dom på så chict och duktigt när jag stylade om här. Jag vet inte om det bara är på den här datorn, eller om bloggen har bestämt sig för att göra om själv. Den som vill får gärna hjälpa mig o informera om rubrikerna i inläggen (och själva huvudrubriken också för den delen) är i kursiv fin stil eller ful rak-stil. För ful rak-stil vill man ju inte ha, och då är det bara att get back to business och pilla om här igen.

Men nu ska jag dimpa i säng, jag var ju uppe med tuppen (=mamma) imorse, och imorn väntar ännu en helspäckad dag.

1. Solhäng (förhoppningsvis) med älskade J.
2. Skoshopping och fika med B., har saknat våra riktiga tjejsnack!
3. Öl/drink med en Parispojke

Bonne nuit Stockholm!

iPodfnatt

Min iPod har blivit dum, den tror att den är en gamling, men det är den ju inte! Den vill nämligen inte spela upp filmerna längre, bara ljudet med en liten vinjettbild bredvid. Misstänker att det är för att jag råkade ladda den på den här datorn - där jag bara har ett gammalt iTunes. Så nu försöker jag mig på att ladda ner en nyare variant och ladda om den, wish me luck!

späckat schema

Anledningen till att jag inte bloggar så mycket nu om dagarna är att dagarna är fullspäckade. Jättehärligt! Idag har jag spenderat hela för-och eftermiddagen i solen med underbara vänner. När man kan gå omkring i klänning och jeansjacka, då är livet som bäst...

Har hunnit med att shoppa två nya somriga toppar också, nice nice.. Nu ska jag och mamsen dricka Gin&Tonics och kolla på film.

Ciao från en stockholmspingla!

dag 2.

Solen skiner och jag är redo för en ny dag i mitt späckade stockholms-schema! Idag blir det fika och solhäng med två sötnosar, och sen filmkväll med mamsen.

Drömde något högst mystiskt om att mamma skulle hjälpa mig att hjula, men istället för att hålla i mig och hjälpa mig runt så tog hon tag och slängde iväg mig till andra sidan rummet. Hm.. mamma, är det något du vill säga mig?

levnadstecken!

Yes, jag lever! Jag överlevde chocken att återvända till Stockholm. Jag överlevde, och det känns dessutom rätt lugnt. Har haft ett helt underbart dygn sen jag kom. Har hunnit med middag med mamsen, party med älskade flickorna (och ett antal pojkar också för den delen), amerikansk fotboll (titta på, inte spela..), en tur på stan, picnic på skinnarviksberget och kvällhäng på S. balkong.
Helt perfekt so far helt enkelt.

Imorn blir det fika med älsklingsflickorna och pizza + gin&tonics med mamsen. Den här sthlmsvisiten börjar bra!

the final countdown

Om drygt fem timmar bär det av till flygplatsen, hjälp!

Stockholm
- here I come!

drinktoppen

Innan jag kryper till kojs så måste jag bara få ner en kort liten lista på mina favoritdrinkar.. enjoy!

1. Mojito - alltime bästa drinken. Serveras inte på alla ställen, och på de ställen som de faktiskt görs så görs de dessutom inte alltid rätt. På Akropolis i Prag hittar du världens bästa.. godis!

2. Gin & Tonic -
Har blivit en grej sen jag kom hit till Paris. Gillar den beska smaken, känns fräscht. Skön brytning till alla söta drinkar!

3. Lemon Drop - Den allra bästa hittas på The Blind Eye i Prag, och be bartendern Michal göra den! Har man inte druckit hans lemon drops så har inte levt..


en gin & tonic för mycket..?

Hörrni, det där med Ladies Night och gratis drinkar är farligt.. har tappat räkningen på hur många Gin & Tonics jag svepte i mig innan jag tog mig samman och faktiskt hann med sista metron.
Nu ska jag ta o dimpa i säng, imorn är det off till Stockholm! Innan dess har jag planerat att spendera en lång förmiddag på Starbucks, med en stor mängd Café Mocha och Frappucinos.



PS

Till Emma: Tack, visst är dom fina! Jag har köpt dom på Bata, ett tjeckiskt företag. De finns tydligen i Varberg, men annars kan man säkert hitta liknande på H&M eller så!

ego



Det va så länge sen jag la upp en bild på moi-même.
Voilá!

starbucks <3

Nu har vi varit på Starbucks, det är verkligen något jag saknar när jag är i Sverige.. är det inte på tiden att någon drar igång det i Stockholm? Känns som att det skulle bli en hit. Frappuccino mocha light är du definitivt en sommarhöjdare, mums.


hurra !

Hurra hurra, för idag är det pappas födelsedag!

Om det håller uppe ska vi ut på en båttur om en stund, annars slår vi stort på födelsedagsfika istället. Ikväll blir det god middag på stan och sen Ladies Night (gratis drinkar!) på O'sullivans för mig. Papsen blev väldigt glad för glasen och grattishälsningarna har rasat in. Roligt!

Imorn bär det av till Stockholm, spänningen stiger! Fler och fler saker och personer planeras in i schemat, det blir en fullspäckad vecka. Känns tiptop. Måste fortfarande ta tag i packningen..

hittade ett par bilder...

... från i vintras. Minns att jag blev nöjd med färgerna, jag är fortfarande rätt nöjd med dom faktiskt. Vad tycker ni?






tillägg!

Jag glömde ju den här sköna snubben! Nystartad blogg av ännu en kompis som bor här i Paris. Enda duden på min lilla topplista, känn dig stolt!

bloggtips:

Tänkte dra till med ett par bloggtips så här på kvällskvisten, min egen lilla bloggtopp. Utan inbördes ordning!

1. Katrin Schulman - har följt hennes blogg längre och läser fortfarande varje dag. Förut läste jag hela familjens bloggar, men nu när bröderna har startat hela sin stora hemsida så är jag inte lika insatt längre..
2. Ebba Von Sydow - samma sak där, har följt den länge och läser fortfarande titt som tätt. Blev dock mer förut, när jag själv bloggade på VR.com.
3. Toves dagbok från New York - Titeln säger väl allt? The big apple - the big dream..
4. Emilia de Poret - hennes blogg är som en stor godispåse! Söt, färgglad och very addictive. Me like!
5. Yppletini - En söt vän som också bor här i stan!
6. Maggie - Också en söt vän, som dock inte bor här i stan. Skriver rakt och ärligt, mycket man känner igen sig i!
7. Lexia - ofcourse! Vi gamla VRbloggare håller ihop. Jag upptäcker dessutom mer och mer saker vi har gemensamt varje dag..

Och så en bubblare - designadinblogg använde jag mig mycket av när jag gjorde om min sida, toppen om du behöver hjälp med att ge din blogg ett ansiktslyft!




Hur länge tror ni att den här blogghysterin håller i sig? Börjar det bli gammalt och trött, eller är det här bara början?

RSS 2.0